Eucerin Sun – Védelem a bőrnek. Odafigyelés a bolygónkra.

2 perc olvasási idő
Tovább

Teljesen érhető, hogy nem csak a lehető leghatásosabb védelmet szeretné biztosítani bőrének, hanem egyben olyan termékeket keres, amelyek óvják és tiszteletben tartják a környezetünket. Mi is sok éve ezen dolgozunk. Szakértőink világszerte támogatják a különböző kutatásokat, valamint elkötelezettek vagyunk olyan termékek kifejlesztése mellett, amelyek a lehető legkevésbé károsítják a környezetet anélkül, hogy ez az Eucerintől megszokott rendkívül hatásos Nap elleni védelem rovására menne vagy bőrirritációt okozna.

Milyen hatással vannak bizonyos UV-szűrők a környezetre?

A bőrt kizárólag az UV-szűrők tudják megvédeni a Nap okozta károsodástól: elengedhetetlenek, ha a Nap elleni védelemről van szó. Viszont vitatott, hogy bizonyos UV-szűrők valójában káros hatással vannak a tengeri élővilágra. Az oxibenzonnak és oktinoxátnak különösen nagy szerepük van a korallzátonyok kifehéredésében, ezáltal pedig károsítják a már így is törékeny tengeri ökoszisztémánkat. 1,2

2018-ban májusában Hawaii állama bevezette azt a rendelkezést, amely 2021. január 1-től kezdve betiltja az oxibenzon és oktinoxát tartalmú napvédők használatát.

1 Danovaro et al, Environ Health Perspect 116 (2008) 441-447
2 Downs et al, Ecotoxicology 23 (2014) 175-91
A túléléshez a tengeri élőlényeknek és az embereknek is egészséges korallzátonyokra van szükségük

Rendkívüli napvédő, amely óvja a környeztet

Az Eucerinnel biztos lehet abban, hogy a bőrtípusának megfelelő, kiváló minőségű Nap elleni védelemben fog részesülni. És arról igy meggyőződhet, hogy olyan napvédőket használ, melyek tiszteletben tartják a környezetünket:

  • Az Eucerin széles napvédő termékcsaládjának egyetlen terméke sem tartalmaz oktinoxátot és oxibenzont (vagyis olyan UV-szűrőket, amely a korallok kifehéredéséhez vezetnek) és megfelelnek a Hawaii-i zátonyvédelmi előírásoknak.
  • A termékeink többsége  eddig sem tartalmazott nejlont, ami egyfajta mikroműanyag. 2020 végére minden termékcsaládunk nejlonmentessé válik.
  • Folyamatosan ellenőrizzük a formuláinkat, hogy tovább csökkentsük a környezetre mért negatív hatásaikat, mivel nem csak a Nap elleni védelem legmagasabb szintje a célunk, hanem a környezet fokozott védelme is.
 
Megvédi a bőrét és nem károsítja a környezetet

Miként minimalizálják az Eucerin napvédői a környezetkárosító hatást?

Az Eucerin Sun UV-szűrői

Bár az UV-szűrők korallzátonyokra gyakorolt hatását célzó kutatások még mindig kezdeti szakaszban járnak (a tanulmányokra inkább laborokban, és nem a 'való világban' kerül sor), az Eucerin összes napvédője oxibenzon (benzofenon-3) és oktinoxát (etilhexil-metoxicin) mentes és teljesen megfelelnek a Hawaii-i zátonyvédelmi előírásoknak.

 

Márkaértékeink

A bőrápolás úttörői

Holisztikus dermokozmetikai megközelítéssel védjük bőrét, hogy megőrizzük annak egészségét és ragyogását.

Bőrgyógyászok ajánlásával

Világszerte vezető bőrgyógyászokkal és gyógyszerész partnerekkel dolgozunk együtt innovatív és hatékony bőrápolási termékek kifejlesztésén, amelyek megbízhatóak és bátran ajánlhatják bárkinek.

Elkötelezve az innováció mellett

Több mint 100 éve már, hogy elköteleztük magunkat a kutatás és innováció mellett. Hiszünk abban, hogy olyan hatóanyagokat és nyugtató formulákat hozunk létre, amelyek nagy toleranciával rendelkeznek, és segítenek abban, hogy minden nap jobban élhesse életét.