Biológiailag lebomló napvédő az Eucerintől

Eucerin Sun Védelem a bőrnek. Odafigyelés a bolygónkra.

Teljesen érhető, hogy nem csak a lehető leghatásosabb védelmet szeretné biztosítani bőrének, hanem egyben olyan termékeket keres, amelyek óvják és tiszteletben tartják a környezetünket. Mi is sok éve ezen dolgozunk. Szakértőink világszerte támogatják a különböző kutatásokat, valamint elkötelezettek vagyunk olyan termékek kifejlesztése mellett, amelyek a lehető legkevésbé károsítják a környezetet anélkül, hogy ez az Eucerintől megszokott rendkívül hatásos Nap elleni védelem rovására menne vagy bőrirritációt okozna.

Milyen hatással vannak bizonyos UV-szűrők a környezetre?

A bőrt kizárólag az UV-szűrők tudják megvédeni a Nap okozta károsodástól: elengedhetetlenek, ha a Nap elleni védelemről van szó. Viszont vitatott, hogy bizonyos UV-szűrők valójában káros hatással vannak a tengeri élővilágra. Az oxibenzonnak és oktinoxátnak különösen nagy szerepük van a korallzátonyok kifehéredésében, ezáltal pedig károsítják a már így is törékeny tengeri ökoszisztémánkat. 1,2

2018-ban májusában Hawaii állama bevezette azt a rendelkezést, amely 2021. január 1-től kezdve betiltja az oxibenzon és oktinoxát tartalmú napvédők használatát.

1 Danovaro et al, Environ Health Perspect 116 (2008) 441-447
2 Downs et al, Ecotoxicology 23 (2014) 175-91
Hawaii zátonyokra nem ártalmas napvédő
A túléléshez a tengeri élőlényeknek és az embereknek is egészséges korallzátonyokra van szükségük

Rendkívüli napvédő, amely óvja a környeztet

Az Eucerinnel biztos lehet abban, hogy a bőrtípusának megfelelő, kiváló minőségű Nap elleni védelemben fog részesülni. És arról igy meggyőződhet, hogy olyan napvédőket használ, melyek tiszteletben tartják a környezetünket:

  • Az Eucerin széles napvédő termékcsaládjának egyetlen terméke sem tartalmaz oktinoxátot és oxibenzont (vagyis olyan UV-szűrőket, amely a korallok kifehéredéséhez vezetnek) és megfelelnek a Hawaii-i zátonyvédelmi előírásoknak.
  • A termékeink többsége  eddig sem tartalmazott nejlont, ami egyfajta mikroműanyag. 2020 végére minden termékcsaládunk nejlonmentessé válik.
  • Folyamatosan ellenőrizzük a formuláinkat, hogy tovább csökkentsük a környezetre mért negatív hatásaikat, mivel nem csak a Nap elleni védelem legmagasabb szintje a célunk, hanem a környezet fokozott védelme is.
 
Oxibenzon és oktinoxát mentes napvédő
Megvédi a bőrét és nem károsítja a környezetet

Miként minimalizálják az Eucerin napvédői a környezetkárosító hatást?

Az Eucerin Sun UV-szűrői

Bár az UV-szűrők korallzátonyokra gyakorolt hatását célzó kutatások még mindig kezdeti szakaszban járnak (a tanulmányokra inkább laborokban, és nem a 'való világban' kerül sor), az Eucerin összes napvédője oxibenzon (benzofenon-3) és oktinoxát (etilhexil-metoxicin) mentes és teljesen megfelelnek a Hawaii-i zátonyvédelmi előírásoknak.

 

Kizárólag ásványi és organikus UV-szűrőket használunk, amelyek megfelelnek a kozmetikai termékekről szóló uniós rendeleteknek. Ezen szűrők ideális egyvelegét használjuk annak érdekében, hogy a lehető legjobb védelmet nyújthassuk bőrének.

Szigorú vizsgálatoknak alávetett bőrápolási alapanyagok
Kutatóink elkötelezettek a kiváló minőségű napvédő termékek kifejlesztésé és vizsgálata mellett

Az Eucerin nejlon-mentes

A nejlon a mikroműanyagok egyik fajtája. A mikroműanyagok rendkívül apró, szilárd műanyagrészecskék, amelyek nem oldódnak vízben és amelyek nem képesek a biológiai lebomlásra. Amikor belekerülnek a tengervízbe, a mikroműanyagok rendkívül lassan kezdenek lebomlani, ezáltal pedig hozzájárulnak a tengerek szennyezettségéhez. Jelentős viták zajlanak róla, hogy a mikroműanyagok használata milyen hatással van a környezetre. 3

A nejlont gyakran használják különböző kozmetikai és higiéniai termékekben, mivel javítja a bőrön való érzetet: alkalmazáskor a formulák selymesebbnek érződnek tőle. Bár a nejlont felhasználása a különböző bőrápolási termékekben nincs szabályozva, az Eucerin mégis úgy döntött, hogy az elsők között szabadul meg tőle. 2015 óta nem használunk mikroműanyagokat új termékeink kifejlesztése során, 2020-ra pedig minden Eucerin termék 100%-ban nejlon-mentes lesz. Emellett aktívan támogatjuk a szintetikus polimerek bőrápolási összetevőként történő felhasználását vizsgáló kutatásokat is a folyamatos fejlődés érdekében. 

3  Az ENSZ környezetvédelmi programja a mikroműanyagokat szintetikus polimerekként és/vagy kopolimerekként (műanyagokként) határozza meg, melyek legalább 5 mm méretűek. Ezek a részecskék szilárdak, nem oldódnak vízben és nem bomlanak le.
Környezetbarát fényvédő: Nejlon-mentes
Fenntartható napvédő: Nejlon-mentes

Az Eucerin Sun és a biológiai lebomlás

 Amikor környezetbarát termékekről van szó, fontos megemlíteni a biológiai lebomlóképességet.

Egy anyag akkor számít biológiailag lebomlónak, ha az európai előírásoknak megfelelően biológiailag is képes lebomlani. A biológiai lebomlóképesség azért létfontosságú, mert amikor egy ilyen anyag belekerül az óceánokba, gyorsan lebomlik ahelyett, hogy aktuális alakjában hosszasan megtalálható lenne a vízben. Minél gyorsabb egy anyag biológiai lebomlási ideje, annál kevésbé káros a környezetre.

Az Eucerin használt alapanyagok nagy része nem egyszerűen biológiailag lebomló, hanem biológiai úton gyorsan lebomló besorolással rendelkezik. A nemzetközileg elfogadott és vizsgálatok által bizonyított módszerek szerint egy anyag akkor számít biológiai úton gyorsan lebomlónak, amikor a vízben található biológiai hatóanyagok, pl. mikroorganizmusok, képesek azt 28 nap alatt legalább 60%-ban lebontani.

Nem minden biológiailag lebomló alapanyag (különösképpen az UV-szűrők) felel meg a magas bőrirritációellenes és hatékonysági színvonalunknak. Az Eucerin minden napvédő formulája esetén egyedi vizsgálatokat folytat minden összetevő esetén, hogy megállapítsa a biológiai lebomlóképesség hatékonyságát, emellett az Eucerin Sun formulák 70%-a jelenleg is biológia úton gyorsan lebomló anyagokból áll, miközben a legmagasabb szintű védelmet biztosítja bőrének. 

Kiváló, kompromisszumok nélküli védelem a bőrének

 

Több mint 130 éves bőrápolási tapasztalattal rendelkezünk, így a Nap elleni védelem esetén az innovációról és a hatékonyságról ismernek bennünket. Emellett elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy olyan magas szintű védelmet nyújtsunk a Nap ellen, amely gyengéd a bőrhöz és egyben a környezethez is.

Az Eucerin Sun termékekhez kizárólag a legjobb alapanyagok kerülnek felhasználásra. Az UVA és UVB-szűrőink megfelelnek a Cosmetics Europe által meghatározott legmagasabb színtű védelemnek, emellett az UVA-védelem magasabb szintű, mint az EU-ban érvényes követelmény. A Szélesspektrumú Fényvédelmi Technológiánk a magas szintű UV-védelem érdekében egyesíti a szélessávú és fotostabil UVA/UVB-szűrőket és a licochalcone-A hatóanyagot, mely semlegesíti az UV-fény és a nagy energiájú látható fény (HEVIS) következtében létrejött szabadgyököket.  A formulák glicirretinsavat is tartalmaznak, amely elősegíti a bőr DNS-nek regenerálódási képességét, valamint terméktől függően egyéb alapanyagokat is, amelyek bizonyítottan kezelik a bőrproblémákat.
 

 

Szélesspektrumú Fényvédő Technológia az Eucerintől

Termékeinknek olyan textúrát adunk, amelyek használatát imádni fogja. Akár a könnyed krém-gél, a sűrűbb krém, a pumpás spray vagy az aeroszolos kiszerelésű napvédőt választja, mindegyik rendkívül gyorsan felszívódik és nem zsíros.

Mindegyiket széleskörű vizsgálatoknak vetették alá – laborokban és otthoni környezetben is – számos fogyasztó részvételével, beleértve olyanokat is, akik bőrproblémákkal küzdenek. Klinikailag és bőrgyógyászatilag bizonyított, hogy az Eucerin Sun termékcsalád minden terméke rendkívül hatékony védelmet nyújt a Nap okozta bőrkárosodás ellen. A bőrgyógyászati tesztek azt is kimutatták, hogy a termékek alkalmazhatók érzékeny és egyéb különleges törődést igénylő bőrtípusok esetén is.
 

Bőrápolási alapanyagok, amelyek védik a bőrt és a környezetet is
Védje meg bőrét és óvja a környezetet az Eucerin Sun termékeivel