Az Eucerin elkötelezetten ellenzi az állatkísérleteket

1 perc olvasási idő
Tovább

A Beiersdorf jogi keretrendszere és gyakorlata

A Beiersdorf arra koncentrál, hogy alternatív megoldásokat találjon az állatkísérletekre. A cél: Az állatkísérletek beszüntetése egyszer és mindörökre.

Mi az Eucerinnél nagyon szeretjük az állatokat, ezért meggyőződésünk, hogy a kozmetikai termékek gyártásához nem szükségesek állatkísérletek, amelyek az EU területén 2004 óta illegálisak is! Az Eucerin elszántan dolgozik azon, hogy az állatkísérletek a világ többi részén is megszűnjenek. Ezért a kozmetikai termékeink és azok összetevőinek gyártása során nem végzünk állatkísérleteket és nem bízunk meg azzal harmadik felet sem.

Az egyetlen kivétel: Ha azt bizonyos nemzeti jogszabályok megkövetelik, a Beiersdorfnak be kell tartani őket és teszteket kell végeznie. Például Kínában, a Beiersdorf kozmetikai termékek esetén. A hatékonyság hivatalos bizonyítása érdekében Kínában jogilag közeletőek az állatkísérletek. Kifejezett célunk meggyőzni a kínai hatóságokat arról, hogy kozmetikai termékek esetén nincs szükség állatkísérletekre. Az Eucerin ezért folyamatosan azon dolgozik, hogy nemzetközileg is elfogadják az állatkísérletek helyetti alternatív megoldásokat.

Milyen alternatív megoldások léteznek az állatkísérletekre?

A Beiersdorf az alternatív tesztelési módszerek egyik úttörője és globális vezetője.

A Beiersdorfnak és az Eucerinnek a tiltás ellenére is különösen fontos, hogy alternatív megoldásokat fejlesszen ki és vezessen be. Számunkra mindig a fogyasztók biztonsága a legfontosabb. Vezető kutatócégként évek óta intenzíven és sikeresen veszünk részt alternatív tesztelési módszerek kifejlesztésében és bevezetésében. A Beiersdorf már 20 éve vesz részt sikeresen szakértői biztosságok és szervezetek munkájában, hogy in vitro alternatívákat fejleszthessenek ki az állatkísérletekre. 

Az állatkísérletek elleni elkötelezettségünk

Eddig is részt vettünk és továbbra is részt veszünk az olyan jelentős módszerek kifejlesztésében és érvényesítésében, amelyeket ma már elfogad az OECD (Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet) és számos más fontos szabályozó hatóság is elismer. Jelentős mennyiségű forrást fordítunk erre, és már világszerte több mint 50 partnerrel és érdekképviseleti csoporttal dolgoztunk együtt.

  Az egyik első világszerte elfogadott, állatkísérlet-mentes teszt kifejlesztése

  1992-ben a Beiersdorf kutatói kifejlesztették az úgy nevezett 3T3 neutrálvörös-felvétel vizsgálat egyszerű módszerét, amely fontos mérföldkövet jelentett a folyamatban: Ez a teszt volt az első olyan alternatív megoldás az állatkísérletekre, amelyet egy hivatalos gyűrűpróba után elfogadtak a  hatóságok(Az EU 2000-ben, az OECD tagországok pedig 2004-ben). A teszt ma már világszerte bevett gyakorlatnak számít az UV-fénynek kitett új összetevők komptabilitási vizsgálata esetén, és ez az első olyan in-vitro teszt, amelyet Kínában is elismertek.

  Nemzetközi együttműködés elismert partnerekkel

  Több mint 50 partnerrel és érdekképviseleti csoporttal együtt aktívan dolgozunk azon, hogy olyan innovatív alternatív módszereket fejlesszünk ki, amelyeket nemzetközileg is elfogadnak. Jelentős szerepet vállalunk a kozmetikai iparág európai ernyőszervezetének (Európai Kozmetikai Szövetség) különböző munkacsoportjaiban, együttműködünk az Állatkísérletek Alternatíváinak Uniós Referencialaboratóriumával (EURL ECVAM), valamit tudományos kutatásokkal támogatjuk az OECD munkáját. Aktív tagja vagyunk az Európai In Vitro Toxikológiai Társaságnak (ESTIV), 2006 óta pedig alapító tagjai vagyunk az Európai Partnerség az Alternatív Módszerekről (EPAA) szervezetnek - amely az Európai Bizottság és hét különböző iparág együttes szervezete. Emellett a Beieserdorf innovatív és forradalmi partnerekkel dolgozott együtt a kutatási során - például azokon a szervekbe helyezhető chipeken, amelyek stimulálják a szervek közötti interakciót.

  A jövőbeli kutatás ösztönzése és támogatása

  Bár jelentős előrelépést sikerült elérni, továbbra sem állnak rendelkezésre olyan alternatív tesztelési módszerek, amelyeket elismernek és elfogadnak a jogalkotók a biztonsághoz kapcsolódó minden kérdéses területen. Ez különösen kihat az innovatív termékek kifejlesztésére és az új összetevők jogi jóváhagyására. Ezért továbbra is elszántan dolgozunk azon, hogy új és sikeres alternatívákat fejlesszünk ki az állatkísérletekre.