Női kutató a laboratóriumban

Megtalálni a megoldást és dolgozni az áttörésért

A bőr fiziológiájának és működésének megértése, valamint hatékony és aktív összetevők felkutatása fontos lépések az innovatív dermokozmetikumok kifejlesztésénél. Ez intenzív kutatást követel meg.  Sokféle tudományos diszciplína, kutatás és bőrgyógyászati belátások kombinálása biztosítja, hogy az Eucerin® az általa felállított magas színvonalat tudja képviselni a modern bőrápolásban.

A keresés, kutatás a leghatékonyabb aktív összetevő

Mitől lesznek az Eucerin® termékek olyan hatékonyak? Minden Eucerin® termék központi eleme az ún. "kulcs hatóanyag" vagy aktív összetevő.

Mert aktívan javítja a ráncok megjelenését, meggátolja a nap okozta bőrkárosodást vagy felveszi a küzdelmet a kipirosodott bőr ellen erőteljes formulájának köszönhetően. Tehát amikor egy új termék kifejlesztrésén dolgozunk, kutatócsoportunk egy optimális kulcsösszetevő beazonosításával és megtalálásával kezdi a munkát, hogy egy adott bőrproblémát a lehető leghatékonyabban tudja kezelni. Ez nem egy egyszerű folyamat, akár évek küzdelmes és intenzív laboratóriumi munkáját, termékek tesztelését tartalmazhatja.

Női kutató mikroszkópba néz.
Az Eucerin® tudósai a kulcsfontosságú hatóanyagokat keresik, ami minden termék alapja
Kutató kezében kémcsővel
Bőrünk támogatásához szükséges kulcsfontosságú összetevő megtalálása a Eucerin® fejlesztéseinek egyik fő fókusza.

A "kulcsfontosságú összetevő": kulcsfontosságú a bőr állapotának javításához

Ahhoz, hogy elérjük ezt a célt, több, mint 500 kutató dolgozik Beiersdorfban azon, hogy a bőrben zajló komplex folyamatokat megértsék, valamint, hogy kutassák azokat az anyagcsere folyamatokat, amelyek az egyes bőrsejteken belül történnek. Hatékony és aktív összetevők - amelyek a bőrben vagy más forrásokban egyaránt fellelhetőek - kulcs szerepet játszanak a természetes folyamatok serkentésében, hogy bőre fiatal és ragyogó maradhasson. Az Eucerin® termékek megóvják és fenntartják bőre egészségét.

Átfogó teszteléseket végzünk, hogy megtudjuk miként reagál a bőr a kulcs összetevőre; ennek úgy kell viselkednie, mint egy zárba tökéletesen illő kulcsnak. Ez az anyag rendelkezhet gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is, így felgyorsítva a bőrsejtek megújulási folyamatait - amely például fontos tényező az öregedést gátló krémeknél, vagy közrejátszhat más bőrproblémák esetén is.

Tudósok krémet tesztelnek
A termékfejlesztés egy elkötelezett folyamat Beiersdorfban. Kutatóink és bőrgyógyászaink átfogó teszteket végeznek, hogy az Ön bőre egészséges és ragyogó lehessen.

Glüko-glicerol

Egy Nobel-díjas felfedezésen alapuló technológia: 2010-ben, a Nobel-díjjal jutalmazott felfedezése az aquaporinoknak - apró, vizet szállító csatornák az epidermális sejthártyában -inspirációt biztosított az innovatív hidratáláshoz; a glüko-glicerol aktív hatóanyaga (egy molekula, amit a kék-zöld algához hasonló mikroorganizmusok termelnek) serkenti az új aquaporinok képződését (apró, vízi csatornák) a bőrsejtekben, és így támogatja a bőr természetes nedvességhálózatát. Azáltal, hogy képes a bőr hidratáltsági szintját emelni, kiválóan alkalmas a száraz bőr problémájának kezelésére. Ez megtalálható az Eucerin® AQUAporin ACTIVE és a Complete Repair termékekben.

Hidratált és dehidratált bőr illusztrációja

Urea

Hidratáló összetevő: az urea természetes módon is előfordul a bőrben és szerves részét alkotja a természetes hidratáló faktornak (NMF-ek). Ha hiányt szenvedünk belőle, az vízveszteséghez vezet. A klinikai bőrszárazság  esetében az egészségesnél 50%-kal kevesebb urea koncentráció található a bőrben. Ureával újratölteni a bőrt lényegesen kárpótol ezért a hiányért. Az ureát tartalmazó bőrápolási előkészületek növelik a bőr vízmegkötő képességét és így javítják a száraz vagy dehidratált bőr állapotát. Az Eucerin® az első ureát tartalmazó termékét 1991-ben vezette be a piacra egy hatékony stabilizálási módszert alkalmazva. Az urea megtalálható az Eucerin® Urea és a UreaRepair PLUS termékeiben.

Hialuronsav

Öregedésgátló aktív összetevő: a rövid és hosszúláncú hialuronsav egyedülálló kombinációja a finom vonalaktól a mély ráncokig minden öregedéssel járó tünetet megcéloz. A hialuronsavval rendelkező hatóanyag összetétel, amely ezt a kettős megközelítést alkalmazza bioaktív glicin szaponint is tartalmaz, ami a hialuronsav természetes képződését serkenti*. Így hozzájárul a sima bőr érzetéhez, miközben láthatóan csökkenti a ráncokat. A hialuronsavat megtalálhatja - többek között - az Eucerin® Hyaluron-Filler Ráncfeltöltő termékekeben.

* in vitro adatok

Az Eucerin® Hyaluron-Filler Ráncfeltöltő termékek alkalmazása előtti és utáni illusztráció
Miután az aktív hatóanyagok behatoltak a bőr mélyebb rétegeibe is, annak kinézete teltebbé válik.

Licochalcone A

A többrétű hatóanyag: a licochalcone A az édesgyökérből származó erőteljes biológiai anyag, melynek több tulajdonsága is hasznos a bőr számára; egy irritáció- és gyulladáscsökkentő antioxidáns. Egyfajta antioxidáns raktárt alakít ki a mélyebb epidermális bőrrétegben és bizonyított védelmet nyújt a a sejtek számára a napsugárzás által keletkező szabadgyökökkel szemben. Ez a fontos összetevő rengeteg Eucerin® termékben megtalálható, például az Eucerin® napozó termékcsaládban, az Anti-Redness bőrpír elleni termékekben, az AtopiControl és a DermoPURIFYER nappali arcápolókban.

Egy új, aktív kulcsösszetevő megtalálása, ami olyan kiválóan illeszkedik bőrük fiziológiájához, mint a licochalcone A olyan nehéz, mint egy tűt megtalálni a aszénakazalban.

Rainer Wolber, PhD, az Eucerin® Bőrkutató és Fejlesztő Intézet vezetője

Kutatásaink

 1. Egy kéz és egy nagyító illusztrációja

  Bőrünk megértése: mi szeretnénk egészsgesen és ragyogón tartani bőrét. Tudjon meg többet az elkötelezettségünkről és szenvedélyünkről. Olvasson tovább

 2. Egy kémcső és egy mikroszkóp illusztrációja

  A megoldás nyomában: mi a legoptimálisabbat és a legjobbat igyekszünk megtalálni - mert az Ön bőre megérdemli.

 3. Két termék tégely illusztrációja

  Termékfejlesztés: ismerje meg, hogyan lesz egy kifejlesztett formulából termék. Olvasson tovább 

 4. Illusztráció egy férfiről sztetoszkóppal

  Biztonság és hatékonyság: mi a garancia, hogy az Eucerin® termékei biztonságosak és jól tolerálhatóak? Tudja meg itt!