• (2)
Olvasson értékeléseket Írjon értékelést

Eucerin® DermoPURIFYER Speciális hidratáló arcápoló FF30

Glüko-glicerol hatóanyag tartalmával aktívan hidratálja a bőrt, hogy csökkentse az akneterápia miatt kialakuló bőrszárazságot és a bőrproblémák kiújulását.

Az Eucerin® DermoPURIFYER Speciális hidratáló arcápoló FF30 jelentősen csökkenti a szokásos gyógyszeres akneterápia főbb mellékhatásait.

Az Eucerin® DermoPURIFYER Speciális hidratáló arcápoló FF30 megnyugtatja és intenzíven hidratálja a kiszáradt bőrt, ami azért nagyon fontos, mert a bőrszárazság a gyógyszeres aknekezelés egyik leggyakoribb mellékhatása. A termék faggyútermelést szabályozó, antibakteriális és gyulladásgátló hatású, erősíti a bőrbarrier funkciókat és fényvédelmével óvja a bőrt a napsugárzás káros hatásai ellen.

KLINIKAI VIZSGÁLATOK

Az Eucerin® DermoPURIFYER Speciális hidratáló arcápoló FF30 termék hatékonyságának vizsgálatára három klinikai vizsgálatot is végeztek.

A Beiersdorf Kutatóközpontban akne vizsgálatot végeztek 35 (21 és 47 év közötti) nőbeteg részvételével. Minden alanyt négyszer vizsgáltak meg az Eucerin® DermoPURIFYER Speciális hidratáló arcápoló FF30 hatékonyságának megállapítása céljából.

Egy másik kutatás kifejezetten az Eucerin® DermoPURIFYER Speciális hidratáló arcápoló FF30 hidratáló hatását vizsgálta.

A harmadik klinikai vizsgálatot egy külső kórházban végezték olyan alanyokkal, akiknél gyógyszeres aknekezelés volt folyamatban.

FŐBB EREDMÉNYEK

 • A dermatológiai és klinikai vizsgálatok bizonyítják a standard gyógyszeres aknekezelés fő mellékhatásainak csökkenését.
 • A klinikai értékelés a mitesszerek számának csökkenését mutatta.
 • Az alanyok saját értékelésükben azonnali, intenzív hidratálásról számoltak be.
 • A fluoreszkáló fényképes dokumentáció a baktériumok számának látható csökkenését mutatta.
 • A korneométerrel végzett klinikai értékelés és a transzepidermális vízveszteség (TEWL) mérése alapján a termék hatékonyan hidratál.
 • A TEWL a bőr barrier funkciójának erősödését is jelezte.
 • A klinikai eredmények azt mutatták, hogy az Eucerin® DermoPURIFYER Speciális hidratáló arcápoló FF30 terméket a gyógyszeres aknekezelésben részesülő páciensek nagyon jól tolerálták.

Használata

 • Használja minden reggel a jól megtisztított arcbőrre.
 • Vigye fel más érintett bőrterületre is, ha szükséges.
 • Vigyázzon, hogy a termék szembe ne kerüljön.

Az Eucerin® DermoPURIFYER Speciális hidratáló arcápoló FF30 használata
Az Eucerin® DermoPURIFYER Speciális hidratáló arcápoló FF30 használata

Mindennapi használatra

Az arc tisztítása

A szennyeződések eltávolításához vigye föl arcára az Eucerin® DermoPURIFYER Mélytisztító arclemosó zselét, majd öblítse le.

Az arc tonizálása

Ezután használja az Eucerin® DermoPURIFYER Mélytisztító arctonikot, amely optimálisan előkészíti a bőrt az arcápoláshoz.

Az arcápoló használata

Az orvos által felírt lokális akne elleni készítményt a bőr megtisztítása és tonizálása után kell alkalmazni. Ezután várjon 2-3 percet, majd vigye fel az Eucerin® DermoPURIFYER Speciális hidratáló arcápoló FF30 terméket.

Az arcápoló használata

Vigye fel arcára az Eucerin® DermoPURIFYER Speciális hidratáló arcápoló FF30 terméket és gyengéden masszírozza be bőrébe.

A jobb eredmény elérése érdekében esténként használja az Eucerin® DermoPURIFYER Aktív éjszakai arcápolót is.

Fényvédő termék használata

Ha várhatóan napfény éri majd bőrét, használjon gyorsan beszívódó fényvédő terméket, melyet kifejezetten a zsíros és aknéra hajlamos bőr számára fejlesztettek ki. Ilyen termék például az Eucerin® Sun Oil Control napozó krém-gél arcra FF50+, mely megvédi bőrét a napsugárzás káros hatásaitól.

A Fedő stift használata

Az Eucerin® DermoPURIFYER Fedő stift használatával csökkentheti a pattanások megjelenését és elfedheti a bőrhibákat, de használhat nem mitesszerképző, illatanyagmentes smink terméket is, mely kifejezetten aknéra hajlamos bőrre ajánlott.

Az helyileg alkalmazandó akne gyógyszeres krémet a bőr megtisztítása és tonizálása után kell felvinni a bőrre. Várjon 2-3 percet az Eucerin® DermoPURIFYER Speciális hidratáló arcápoló FF30 termék felvitele előtt.

Mit tegyen és mit ne tegyen

Használja az Eucerin® DermoPURIFYER Speciális hidratáló arcápoló FF30 terméket, ha…

Használjon más terméket, ha…

A gyógyszeres aknekezelés következtében kiszáradt a bőre.

Problémás a bőre és fényvédelemre van szüksége.

Az összetevők bármelyike allergiás reakciót váltott ki Önnél a múltban.

Problémás bőrre való éjszakai krémet keres.

Próbálja ki az Eucerin® DermoPURIFYER Aktív éjszakai arcápolót, mely kitisztítja a pórusokat és segíti a bőr regenerációját az éjszaka során.

Gyakori kérdések

Miért igényel az aknéra hajlamos bőr speciális fényvédelmet?

Az aknéra hajlamos bőrnek megvannak a maga sajátos szükségletei. Például az akné gyógyszeres kezelése fényérzékennyé teheti a bőrt, mely így még inkább ki van téve a napsugárzás bőrkárosító hatásainak. Az aknéra hajlamos bőrre fokozott faggyútermelés jellemző, és ez a megfelelő fényvédő termék használatával szabályozható. Mindemellett a pigmentfoltok is nagy figyelmet igényelnek, mert az aknés pattanások esetében megnő annak a kockázata, hogy a napfény pigmentációt idéz elő a bőrben. A speciális fényvédő termékek mindezen szempontoknak meg kell hogy feleljenek.

Miért használjak fényvédő terméket a napi arcápolási rutin részeként?

Az arcbőr egész éven át jobban ki van téve a napsugaraknak, mint a testünk más részein levő bőrfelület. Így az arcbőrt jelentősen több káros UVA/UVB-sugárzás éri, még felhős időben is. Ha szeretnénk megelőzni a napfény által előidézett aknés pattanások kialakulását, a bőrsejtekben levő DNS károsodását és a fény hatására felgyorsuló bőröregedést, akkor fontos, hogy mindig védjük arcbőrünket, ha napsugárzás éri.

Az aknét a nem megfelelő higiénia okozza?

Az akné nem a rossz testi higiénia jele. Épp ellenkezőleg: ha túl gyakran mossák a bőrt erősen szárító hatású tisztálkodószerekkel, az fokozza az irritációt. Azonban figyelni kell arra, hogy az arcbőrt napont kétszer tisztítsuk meg kímélő, a bőrt nem szárító arctisztítóval. Így eltávolíthatjuk a fölösleges faggyút, az izzadságot és az elhalt hámsejteket. Mindenképpen kerülni kell az aknés pattanások piszkálását, kapargatását.

Az akne allergiás reakció?

Az akne nem allergiás reakció, mely bizonyos ételek vagy külső ingerek hatására alakul ki. Az allergia jellegzetesen más formákban nyilvánul meg, és így egyértelműen felismerhető.

Az akne magától elmúlik, ahogy idősebb leszek?

Az aknés bőrproblémák a serdülőkor után rendszerint javulnak. Azonban néhányan még 30 éves koruk után is szenvednek az aknétól. Ha nem tapasztal javulást a termékek 6-8 hetes használata után, keressen fel egy bőrgyógyászt.

Kell-e alkalmaznom további fényvédőt, ha az Eucerin® DermoPURIFYER Speciális hidratáló arcápoló FF30 terméket használom?

Erre általában nincs szükség. Ha azonban hosszabb időt tölt a szabadban és vízbe is megy vagy izzad, akkor rendszeresen használjon fényvédő terméket is.

Használ a napsütés az akne ellen?

A közhiedelemmel ellentétben a nap UV-sugárzása sejtélénkítő hatású, így fokozott faggyútermelést vált ki, ami a faggyúmirigy tüszőjének eltömődéséhez vezet. Ezért a nap valójában súlyosbíthatja a már meglevő aknét. Ráadásul sok akneterápiás gyógyszer fokozza a bőr fényérzékenységét. Ezért csak mértékkel, és megfelelő fényvédelem alkalmazásával szabad napozni. Mindazonáltal néhány aknétól szenvedő betegnek használ a fényterápia (általában a kék vagy kék és vörös fénnyel való kezelés). További információért, kérjük, forduljon bőrgyógyászhoz.

Az akne öröklődik?

Igen. A genetikai hajlamnak fontos szerepe van az akne kialakulásában. Ha mindkét szülő aknétól szenvedett serdülőkorban, nagyobb a valószínűsége, hogy a gyermekeiknél is megjelenik az akne.

Az akne és a problémás bőr gyógyszeres kezelése

Dr. Simone Presto orvos, az Eucerin® munkatársa, ismerteti az aknéra hajlamos és problémás bőr gyógyszeres kezelésének lehetőségeit.

Az akne gyógyszeres kezelése
A termék értékelése
 • (2)
5 az 1-5 skálán / 2 értékelés
5 csillag
2
4 csillag
0
3 csillag
0
2 csillag
0
1 csillag
0
Folymatosan dolgozunk termékeink fejlesztésén.
Mondja el Ön is véleményét, értékelje termékünket.
tbucsay,

Kitűnő termék

Nagyon problémás, aknéra hajlamos bőröm van, már sok mindent kipróbáltam, és eddig nem igazán használt semmi! De Eucerin® DermoPURIFYER Speciális hidratáló arcápoló FF30 nálam nagyon bevált. Én este lefekvéskor kenem be az arcom, és reggelre mintha kicserélnék az arcbőröm! Azóta a miteszereim és a pattanásaim száma is jelentősen csökkent mióta a terméket használom, így bárkinek ajánlom rendszeres használatra! Számomra a kiszerelése és az ára is megfelelő!
Korom Anikó,

tökéletes hidratálás

Nagyon szuper termék ez az egyetlen ami a problémás bőrre ajánlott, szépen hidratál mégsem zsírosítja a bőrt. Kellemes illata és állaga van