• 1/5 Eucerin Sun Sensitive Protect Gyermek napozó spray FF 50+
 • 2/5 Eucerin Sun Sensitive Protect Gyermek napozó spray FF 50+
 • 3/5 Eucerin Sun Sensitive Protect Gyermek napozó spray FF 50+
 • 4/5 Eucerin Sun Sensitive Protect Gyermek napozó spray FF 50+
 • 5/5 Eucerin Sun Sensitive Protect Gyermek napozó spray FF 50+
 • 1/5 Eucerin Sun Sensitive Protect Gyermek napozó spray FF 50+
 • 2/5 Eucerin Sun Sensitive Protect Gyermek napozó spray FF 50+
 • 3/5 Eucerin Sun Sensitive Protect Gyermek napozó spray FF 50+
 • 4/5 Eucerin Sun Sensitive Protect Gyermek napozó spray FF 50+
 • 5/5 Eucerin Sun Sensitive Protect Gyermek napozó spray FF 50+

Eucerin Sun Sensitive Protect Gyermek napozó spray FF 50+

5
1 Vélemény írása
Nagyon magas szintű napvédelem gyermekek számára
Szélesspektrumú Fényvédelmi Technológia: UVA/UVB-sugárzás, valamint a nagy energiájú látható fény elleni (HEVIS) védelem
Nyugtatja az érzékeny bőrt

Kiváló minőségű naptej gyermekek számára, a foltok ellen védő Anti-Stain After Wash* technológiával. Óvja és nyugtatja a gyermekek érzékeny bőrét, csökkenti a maradandó bőrkárosodás kockázatát.

Az Eucerin Szélesspektrumú Fényvédő Technológiája nagyon magas szintű védelmet nyújt az UVA/UVB-sugárzás, valamint a nagy energiájú látható fény (HEVIS) ellen. A napvédő támogatja a bőr saját DNS-javító mechanizmusát is.

A termékről

Napvédő gyerekeknek

A napégés legfőbb okozója az UV-fény, de a nagy energiájú látható fény (HEVIS) szintén létrehoz szabadgyököket, melyek további stresszt jelentenek a bőr számára. 
Az Eucerin Sun Sensitive Protect Gyermek napozó spray FF 50+ gyermekek számára készült fényvédő, melyet kifejezetten úgy fejlesztettek ki, hogy nyugtassa az érzékeny bőrt és védelmet nyújtsom a napégés, valamint a napsugárzás okozta maradandó bőrkárosodás ellen. Atópiás bőrre is használható. A Szélesspektrumú Fényvédelmi Technológia a magas szintű UV-védelem érdekében egyesíti a szélessávú és fotostabil UVA/UVB-szűrőket1 és a licochalcone A hatóanyagot, mely semlegesíti az UV-fény és a HEVIS következtében létrejött szabadgyököket.

A gyermekek számára készült napvédő glicirretinsavat is tartalmaz, amely támogatja a bőr saját DNS-javító mechanizmusát. Az illatanyagmentes, extra vízálló formula tartalmazza a foltok ellen védő Anti-Stain After Wash* technológiát is, és könnyen használható, szórópisztolyos spray formájában kapható.

Klinikai és bőrgyógyászati vizsgálatok bizonyítják, hogy az Eucerin Sun Sensitive Protect Gyermek napozó spray FF 50+ alkalmas a gyermekek érzékeny bőrén való használatra, még atópiás dermatitis esetén is.

*Segít csökkenteni a napvédő okozta foltokat a ruhán a mosás után.

1 Megfelel a Cosmetics Europe által meghatározott legmagasabb szintű UVA- és UVB-védelemnek. Az UVA-védelem magasabb szintű, mint az EU-ban érvényes követelmény.

Klinikai és bőrgyógyászati kutatások

Klinikai és bőrgyógyászati kutatások igazolják a termék nagyon jó tolerabilitását a gyermekek érzékeny bőrén, még atópiás dermatitis esetén is.

Properties

 • unperfumed
 • extra water-resistant

Használata

Három lépés az optimális napvédelem érdekében

1. Válassza a megfelelő terméket

Válasszon olyan terméket, amely megfelelő védelmet biztosít gyermeke bőrének. Olyan napvédőre van szükség, amelyet kifejezetten a gyermekek érzékeny bőrére fejlesztettek ki, és amely megfelel az életkoruknak.

Tovább

2. Használja a megfelelő mennyiséget

Ahol csak lehet, védje ruházattal a gyermekek bőrát a naptól, és ügyeljen rá, hogy a fedetlen területekre megfelelő mennyiségű fényvédőt vigyen fel.

Egy, az Eucerin által a közelmúltban végzett kutatás kimutatta, hogy a szülők 88%-a az ajánlottnál kevesebb fényvédőt visz fel gyermeke bőrére.

Javasoljuk, hogy az alábbi ábrán számmal jelölt testtájak mindegyikére az életkornak megfelelő mennyiségű napvédőt vigye fel:

 • 3 és 5 éves kor között: Minden területre nagyjából 3 fújásnyit
 • 6 és 10 éves kor között: Területenként 3-5 fújás
 • 10 éves kor fölött: 4-7 fújás területenként

A területek a következők:

 • 1. Arc és nyak
 • 2. és 3. A két kar
 • 4. Mellkas
 • 5. Has
 • 6. és 7. Combok (elöl és hátul)
 • 8. és 9. Lábszárak (elöl és hátul) plusz a lábfejek
 • 10. Váll és a hát felső része
 • 11. A hát alsó része (derék)

A spray-t tartsa közel a testhez. Amikor az arcra viszi fel a napvédőt, a terméket először fújja a tenyerébe, majd gyengéden vigye föl gyermeke arcára.

Tovább

3. Legyen alapos a felvitelkor

Ügyeljen rá, hogy minden bőrterület, amelyet fény érhet, megkapja a szükséges védelmet. Néhány bőrterületről könnyű megfeledkezni. Ne hagyja ki a fülek mögötti területet, a nyak hátsó részét, a hátat, a vállat, a kezeket és a lábfejeket, a karok hátsó részét, valamint a gyerekek fürdőruhája szélénél levő bőrfelületeket sem.

Az Eucerin kutatást végzett2, hogy a napvédő krémeket mennyire hatékonyan viszik fel a gyerekek testére, és az eredményeket egy testsémán, térképszerűen jelenítették meg. A kutatás megállapította, hogy a gyermekek testének átlagosan 6,6%-a nem kap megfelelő napvédelmet. Az alábbi diagramon a vörös szín a napsugárzás ellen leggyengébben védett testfelületeket jelöli. A vörös szín intenzitása aszerint változik, hogy hány olyan gyerek volt, aki az adott részen nem kapott megfelelő védelmet.

2 A Beiersdorf tanulmánya: "Sunscreen application routine and UV protective behavior of parents" ("A szülők fényvédő-használati és UV-védelmi gyakorlata"), D. Roggencamp et al, publikálva: 27th EADV Congress 2018 Paris, France. Poster No. P1684. A kutatásban 17 gyermek és 17 felnőtt vett részt; a felnőttek fényvédőt vittek fel gyermekeik bőrére. 

Tovább

Fontos tanácsok a napvédő használatához

 • Mielőtt a napra megy, a fényvédő termékeket bőséges mennyiségben, minden szabad bőrterületre vigye fel, és ezt gyakran ismételje meg – főként izzadás, fürdés után, vagy amikor megtörölközött –, hogy a védelem eredeti szintje fennmaradjon

 • Ha csökkenti az alkalmazott mennyiséget, a védelem lényegesen gyengébb lesz

 • Ne töltsön túl sok időt a napon, még fényvédő használatával sem

 • A túl sok napsugárzás komoly egészségügyi kockázatot jelent

 • Óvja a csecsemőket és a kisgyermekeket a közvetlen napsugárzástól

 • A napvédő ne kerüljön a szemébe

 • Várja meg, amíg a napvédő teljesen beszívódik, és ügyeljen rá, hogy bőre ne érintkezzen textíliával vagy szilárd felületekkel – így elkerülheti, hogy a termék foltot hagyjon

Mit tegyen és mit ne tegyen

Válassza ezt a terméket, ha…

Nagyon magas szintű védelmet biztosító napvédőt keres gyermekének:

Az Eucerin Sun Sensitive Protect Gyermek napozó spray FF 50+ terméket kimondottan arra fejlesztették ki, hogy az életkori szükségletekhez igazodva nyugtassa és védje a gyermekek bőrét.

Gyermeke már elmúlt hároméves, és a bőre atópiás:

Az Eucerin Sun Sensitive Protect Gyermek napozó spray FF 50+ kiválóan alkalmas három év fölötti gyermekek napvédelmére.

Gyermekek számára készült napvédőt keres:

Az Eucerin Sun Sensitive Protect Gyermek napozó spray FF 50+ használható három évesnél idősebb gyermekek bőrének védelmére.

Olyan napvédőt keres, mely gyermekének bőrét nemcsak az UVA- és UVB-sugaraktól védi meg, hanem a HEVIS fény károsító hatásaitól is:

Eucerin Szélesspektrumú Fényvédő Technológiája magas fokú védelmet nyújt az UVA/UVB-sugárzás és a nagy energiájú látható fény (HEVIS) ellen.

Válasszon másik terméket, ha…

Nagyon magas fokú védelmet nyújtó napvédőt keres gyermekének, de jobban kedveli a pumpás spay-t:

Próbálja ki az Eucerin Sun Sensitive Protect Gyermek napozó spray FF50+ terméket.

Gyermekének bőre atópiás, és nem sprayvel, hanem kézzel szeretné felvinni rá a napvédőt:

Az Eucerin Sun Sensitive Protect Gyermek napozó spray FF50+ praktikus, zsebre tehető méretű flakonban kapható, és kézzel kell felvinni a bőrre.

Három évesnél fiatalabb gyermek számára keres napvédőt:

Próbálja ki az Eucerin Sun Sensitive Protect Gyermek naptej FF50+ vagy az Eucerin Sun Sensitive Protect Gyermek naptej ásványi szűrővel FF30 terméket. Mindkettő három hónapos kortól használható csecsemők és gyermekek napvédelmére.

Nagyon magas fokú védelmet nyújtó napvédőt keres gyermeke számára, és a naptej állagát kedveli:

Próbálja ki az Eucerin Sun Sensitive Protect Gyermek naptej FF50+ terméket. A krémes állagú naptej kiválóan használható az érzékeny bőr védelmére és kézzel kell felvinni.

Olyan napvédőt keres gyermeke számára, mely mentes a kémiai szűrőktől:

Az Eucerin Sun Sensitive Protect Gyermek naptej ásványi szűrővel FF30 nem tartalmaz kémiai szűrőket és már három hónapos kortól használható.

Felnőtt bőrre keres napvédő sprayt:

Próbálja ki az aeroszol formátumú  Eucerin Sun Sensitive Protect Színtelen napozó aerosol spray FF50 vagy FF30 terméket. Ha jobban kedveli a pumpás sprayt, próbálja ki az Eucerin Sun Spray Sensitive Protect SPF 50+ vagy az Eucerin Sun Sensitive Protect Színtelen napozó spray FF50, ill. FF30 terméket.

Összetevők

Hogyan hat?

Hogyan hatnak

Nemcsak az UV-sugarak károsíthatják a bőrt. A nagy energiájú látható fény (HEVIS) hatására szintén keletkeznek szabadgyökök, melyek fényöregedést (idő előtti, napfény hatására bekövetkező bőröregedést) okozhatnak. Az Eucerin Sun Sensitive Protect Gyermek naptej FF50+ és az Eucerin Sun Sensitive Protect Gyermek napozó spray FF50+ termékekben levő Szélesspektrumú Fényvédő Technológia többet nyújt az UV-védelemnél, mert megvédi a bőrt a HEVIS fény káros hatásaitól is, miközben támogatja a bőr saját DNS-javító mechanizmusát. A formulák nyugtatják az érzékeny bőrt, védelmet nyújtanak a napfény károsító hatása ellen és tartalmazzák a foltok ellen védő Anti-Stain After Wash* technológiát is.

Szélesspektrumú Fényvédő Technológia

Egyesíti a kiváló minőségű szélessávú és fotostabil UVA/UVB-szűrőket (1) és a licochalcone A hatóanyagot; semlegesíti az UV-fény és a HEVIS következtében létrejött szabadgyököket.

DNS-védelem

A glicirretinsav, mely erőteljes antioxidáns, támogatja a bőr saját DNS-javító mechanizmusát.


Anti-Stain After Wash*

A napvédőkben levő UV-szűrők a ruhákon sárga foltokat hagyhatnak, melyek a mosás során ahelyett, hogy eltűnnének, még inkább láthatóvá válnak. Az Eucerin foltok ellen védő Anti-Stain After Wash technológiája egyrészt lerakódásgátló összetevőket tartalmaz, melyek hatékonyan megakadályozzák, hogy a szennyező anyagok a textilhez kapcsolódjanak, másrészt pedig komplexképző vegyületekkel megköti a vízben levő ionokat, így azok kevésbé képesek felerősíteni a foltok színét a mosás során. Az Anti-Stain After Wash technológia segít csökkenteni a ruhákon megjelenő, napvédő okozta foltokat a mosás után.

1. Megfelel a Cosmetics Europe által meghatározott legmagasabb szintű UVA- és UVB-védelemnek. Az UVA-védelem magasabb szintű, mint az EU-ban érvényes követelmény.

* Segít csökkenteni a ruhákon megjelenő, napvédő okozta foltokat a mosás után.

 

Gyakori kérdések (8)

 • Honnan tudhatom, milyen fényvédő faktort kell használnom gyermekem bőrére?

  Gyermeke bőrének olyan magas vagy nagyon magas fokú védelmet nyújtó napvédőre van szüksége, melyet kifejezetten a gyermekek finom bőrére fejlesztettek ki. A napvédők az általuk biztosított védelem szintje szerint négy kategóriába sorolhatók: alacsony (6-10 faktor), közepes (15-25), magas (30-50) és nagyon magas (50+). Minél magasabb a fényvédő faktor, a bőr annál magasabb szintű védelmet élvez, ezért azt javasoljuk, hogy fiatal és finom bőrre mindig használjon magas vagy nagyon magas fényvédő faktorú terméket.

  Fontos tanács, hogy a kisgyermekeket óvja a közvetlen napsugárzástól, különösen azokban az órákban, amikor a nap a legerősebben süt, és adjon rájuk védőöltözetet is. A fényvédőt gondosan vigye fel a test minden olyan területére, melyet érhet a nap, és ezt bőséges mennyiségű termék alkalmazásával kétóránként ismételje meg. Ne feledje, a bőr már azelőtt károsodhat, hogy a napégés láthatóvá válik.

 • Miért van szükségük a gyerekeknek speciális napvédelemre?

  A gyermekek bőre, akárcsak sok más szervük, még fejlődésben van, és ezért érzékenyebb a napfényre. A fiatal bőr vékonyabb, mint a felnőtteké, és védőrétege, önvédelmi mechanizmusai (különösen a melanintermelés) még nem alakultak ki teljesen. A felület-térfogat arány is sokkal magasabb a gyermekek bőrének esetében.

  A gyermekkorban elszenvedett, napfény okozta bőrkárosodás megnöveli a későbbi életkorban előforduló bőrproblémák kockázatát. Erről többet is megtudhat cikkünkből, mely arról szól, hogy miért van szükségük a gyermekeknek speciális napvédelemre.

 • Mi a különbség az UVA- és az UVB-sugárzás között?

  Az UVA-sugarak behatolnak a bőr mélyebb rétegeibe. Serkentik a szabadgyökök képződését, és ezzel oxidatív stresszt idéznek elő, mely közvetett módon DNS-károsodáshoz vezethet (a szabadgyökök idővel megváltoztatják a sejtekben levő DNS-t). Az UVA-sugarakat leggyakrabban a fényöregedéssel (a bőr idő előtti, napfény okozta öregedésével) hozzák összefüggésbe, de ezek a sugarak kiválthatnak napallergiát is, például polimorf fénykiütéseket (PLE) idézhetnek elő. Az UVB-sugarak szintén okozhatnak allergiát, de kisebb mértékben.

  Az UVB-sugarak biztosítják a bőrnek az energiát a D-vitamin előállításához, és serkentik a melanin termelődését is, mely napsütötte barna színt ad a bőrnek. Nem jutnak olyan mélyre, mint az UVA-sugarak, csak a bőr külső rétegébe hatolnak be, de közvetlen és azonnali károsodást, például napégést okoznak. A sejtekben levő DNS közvetlenül elnyeli az UVB-sugarakat, és ez bőrbetegségekhez, például aktinikus keratózishoz és bőrrákhoz vezethet.

 • Mi az a nagy energiájú látható fény, és miért kell tőle megvédenem gyermekem bőrét?

  A napfény spektruma UV-, látható és infravörös fényből áll. A látható fényt a szemünkkel érzékeljük, azonban a többi hullámhossz láthatatlan a számunkra. A látható spektrum egy része nagy energiájú, ezt nevezik nagy energiájú látható fénynek. Néha HEV fényként, HEVL-ként, illetve kék fényként vagy ibolyakék fényként is említik.

  Az UVA-sugárzáshoz hasonlóan a HEVIS fény is behatol a bőr (a dermisz) mélyebb rétegeibe és szabadgyökök keletkezését idézheti elő. Ezek a szabadgyökök jelentik a fényöregedés (a bőr idő előtti, napfény által okozott öregedése) egyik legfőbb okát.

  Sok korszerű napvédő kínál hatékony védelmet az UVA- és UVB-sugarak ellen, de mi azt javasoljuk, olyan terméket válasszon, mely megóvja gyermeke bőrét a HEVIS fény negatív hatásaitól is. Ezek a termékek megbízható védelmet nyújtanak gyermeke számára a bőr napfény okozta, idő előtti öregedése ellen, és hosszú távon csökkentik a bőrkárosodás kockázatát. Minderről többet is megtudhat cikkünkből, mely arról szól, hogy miért van szükségük a gyermekeknek speciális napvédelemre.

 • Az Eucerin Sun Sensitive Protect Gyermek napozó spray FF 50 kisgyermekek bőrére is használható?

  Az Eucerin Sun Sensitive Protect Gyermek napozó spray FF 50 hároméves kortól alkalmazható. Ha kisebb gyermek számára keres napvédőt, próbálja ki az Eucerin Sun Sensitive Protect Gyermek naptej FF50+ vagy az Eucerin Sun Sensitive Protect Gyermek naptej ásványi szűrővel FF30 terméket; mindkét termék már három hónapos kortól használható csecsemők és kisgyermekek bőrének védelmére.

 • Mi a különbség az Eucerin Sun Sensitive Protect Gyermek napozó spray FF 50 pumpás és szórópisztolyos kiszerelése között?

  Mindkét termék ugyanazt a bizonyítottan hatékony formulát tartalmazza. Különbség csak a szórófej működési mechanizmusában van. Mindkettő permetet fúj ki, és ennek köszönhetően könnyű a megfelelő mennyiségű napvédőt felvinni a gyermek bőrére – csak az egyik spray pumpával, a másik billentyűs szórófejjel működik. A szórópisztolyos spray nagyobb, 300 ml-es, míg a pumpás flakon 200 ml-es. A kétféle szórófej közötti választás csak attól függ, hogy ki melyiket kedveli jobban. 

 • Mi a foltok ellen védő Anti-Stain After Wash* technológia, és hogyan hat?

  Az Eucerin foltok ellen védő Anti-Stain After Wash technológiája segít csökkenteni a ruhákon megjelenő, napvédő okozta foltokat a mosás után.

  A sárga foltokat, melyek a ruhákon – főleg a pamutanyagokon – megjelennek a napvédő termékek használata után, az UV-szűrők okozzák. A mosás során ezek a foltok ahelyett, hogy eltűnnének, még feltűnőbbekké válnak: a vízben levő vas- és rézionok, amikor forró vízzel és a fehérítőszerekkel találkoznak, valóssággal belekötik az anyagba a foltokat, melyek láthatóbbá válnak.

  Az Eucerin Anti-Stain After Wash technológiája kétféleképpen fejti ki a hatását. Először is védőpajzsot alkot, mely nagyrészt megakadályozza, hogy a szennyező anyagok a textilhez kapcsolódjanak. Másodszor pedig komplexképző vegyületekkel megköti a vízben levő ionokat, így azok kevésbé képesek felerősíteni a foltok színét a mosás során.

  Minderről többet is megtudhat, ha elolvassa cikkünket, melyben arról írunk, hogyan lehet megóvni a ruhákat a sárga napvédőfoltoktól.

 • Mi a különbség a „vízálló” és az „extra vízálló” napvédő között?

  A kifejezések használatát a Cosmetics Europe szabályozza, és mi a termékeink megjelölésekor igazodunk ennek a szervezetnek az előírásaihoz. Egy termék akkor nevezhető vízállónak, ha 2 x 20 perces fürdés után is megőrzi fényvédő faktorának felét. Az „extra vízálló” minősítéshez 4 x 20 perces fürdés után is meg kell tartania fényvédő faktorának felét.

5
1 véleménye szerint *
1
0
0
0
0
 • Zsófi 2017. 04. 05.
  Könnyű és tökéletesen véd!
  Könnyű, könnyen felvihető, nincs zsíros páncél érzés és szépen vés a leégéstől. Sajnos baromi drága, de megéri megvenni!

Építsd fel a bőrápolási rutint