SPF 30
 • 1/5 Eucerin Sun Sensitive Protect Gyermek naptej ásványi szűrővel FF30
 • 2/5 Eucerin Sun Sensitive Protect Gyermek naptej ásványi szűrővel FF30
 • 3/5 Eucerin Sun Sensitive Protect Gyermek naptej ásványi szűrővel FF30
 • 4/5 Eucerin Sun Sensitive Protect Gyermek naptej ásványi szűrővel FF30
 • 5/5 Eucerin Sun Sensitive Protect Gyermek naptej ásványi szűrővel FF30
 • 1/5 Eucerin Sun Sensitive Protect Gyermek naptej ásványi szűrővel FF30
 • 2/5 Eucerin Sun Sensitive Protect Gyermek naptej ásványi szűrővel FF30
 • 3/5 Eucerin Sun Sensitive Protect Gyermek naptej ásványi szűrővel FF30
 • 4/5 Eucerin Sun Sensitive Protect Gyermek naptej ásványi szűrővel FF30
 • 5/5 Eucerin Sun Sensitive Protect Gyermek naptej ásványi szűrővel FF30

Eucerin Sun Sensitive Protect Gyermek naptej ásványi szűrővel FF30

0
0 Vélemény írása
Magas szintű napvédelem csecsemőknek és gyermekeknek
3 hónapos kortól alkalmazható
Antioxidáns védelem

Kiváló minőségű fényvédő csecsemők és gyermekek számára. Megvédi az érzékeny bőrt a napégéstől és a napsugárzás okozta károsodástól.

Kémiai szűrőktől mentes. A szélessávú és fotostabil ásványi szűrők magas fényvédő faktorú UVA/UVB-védelmet biztosítanak.

A termékről

Fényvédő csecsemőknek és gyermekeknek ásványi szűrővel

Az Eucerin Sun Sensitive Protect Gyermek naptej ásványi szűrővel FF30 ásványi fényvédő három hónaposnál idősebb csecsemők és gyermekek számára. Védi a bőrt a napégés és a napsugárzás okozta bőrkárosodás ellen.

A formula kémiai szűrőktől mentes, a szélessávú és fotostabil ásványi szűrőrendszer1 magas fényvédő faktorú védelmet biztosít a mikropigmentek segítségével, melyek közvetlenül a bőrfelszínen elhelyezkedve visszaverik az UVA- és UVB-sugarakat. Az ásványi fényvédő glicirretinsavat is tartalmaz, amely támogatja a bőr saját DNS-javító mechanizmusát.

Klinikai és bőrgyógyászati vizsgálatok igazolják, hogy az Eucerin Sun Sensitive Protect Gyermek naptej ásványi szűrővel FF30 kiválóan alkalmazható gyermekek bőrére.

(1) Megfelel az EU előírásainak.

Klinikai és bőrgyógyászati kutatások

Klinikai és bőrgyógyászati kutatások igazolják a termék jó tolerabilitását a gyermekek érzékeny bőrén.

TULAJDONSÁGOK

 • kémiai szűrőket nem tartalmaz
 • illatanyagmentes
 • extra water-resistant

Használata

Három lépés az optimális napvédelem érdekében

1. Válassza ki a megfelelő terméket

Válasszon olyan terméket, amely megfelelő védelmet biztosít gyermeke bőrének. Olyan fényvédőre van szükség, amelyet kifejezetten a gyermekek érzékeny bőrére fejlesztettek ki, és amely megfelel az életkoruknak.

Tovább

2. Használja a megfelelő mennyiséget

Ahol csak lehet, védje ruházattal a gyermekek bőrét a naptól. Fontos, hogy a fedetlen területekre megfelelő mennyiségű fényvédőt vigyen fel. A tenyerén kimérheti, milyen mennyiségű fényvédőt kell alkalmaznia: egy vastag csík a termékből, mely megegyezik középső ujja hosszának, egy egységnek számít. Általános szabályként a következőket ajánljuk:

 • 3 és 5 éves kor között: Használjon egy-másfél egységnyi terméket a 2-11-es területek mindegyikére, mely ki van téve a napfénynek. Az arcra és a nyakra (1-es terület) használjon kétszeres mennyiséget.
 • 6 éves kor fölött: A diagram szerinti 1-11-es területek mindegyikére vigyen fel két egységnyi terméket, ha azok ki vannak téve a napsugárzásnak.

A területek a következők:

 • 1. Arc és nyak
 • 2. és 3. A két kar
 • 4. Mellkas
 • 5. Has
 • 6. és 7. Combok (elöl és hátul)
 • 8. és 9. Lábszárak (elöl és hátul) plusz a lábfejek
 • 10. Váll és a hát felső része
 • 11. A hát alsó része (derék)
Tovább

3. Legyen alapos a fényvédő felvitelekor

Ügyeljen rá, hogy minden bőrterület, amelyet fény érhet, megkapja a szükséges védelmet. Néhány bőrterületről könnyű megfeledkezni. Ne hagyja ki a fülek mögötti területet, a nyak hátsó részét, a hátat, a vállat, a kezeket és a lábfejeket, a karok hátsó részét, valamint a gyerekek fürdőruhája szélénél levő bőrfelületeket sem.

Tovább

Fontos tanácsok a fényvédő használatához

 • Mielőtt a napra megy, a fényvédő termékeket bőséges mennyiségben, minden szabad bőrterületre vigye fel, és ezt gyakran ismételje meg – főként izzadás, fürdés után, vagy amikor megtörölközött –, hogy a védelem eredeti szintje fennmaradjon
 • Ha csökkenti az alkalmazott mennyiséget, a védelem lényegesen gyengébb lesz
 • Ne töltsön túl sok időt a napon, még fényvédő használatával sem
 • A túl sok napsugárzás komoly egészségügyi kockázatot jelent
 • Óvja a csecsemőket és a kisgyermekeket a közvetlen napsugárzástól
 • A fényvédő ne kerüljön a szemébe
 • Várja meg, amíg a fényvédő teljesen beszívódik, és ügyeljen rá, hogy bőre ne érintkezzen textíliával vagy szilárd felületekkel – így elkerülheti, hogy a termék foltot hagyjon

Mit tegyen, és mit ne tegyen

Használja ezt a terméket, ha…

Kémiai szűrőktől mentes fényvédő krémet keres gyermeke számára:

az Eucerin Sun Sensitive Protect Gyermek naptej ásványi szűrővel FF30 ásványi pigmenteket tartalmaz és 100%-ban mentes a kémiai szűrőktől. Három hónaposnál idősebb csecsemők és gyermekek számára fejlesztették ki.

Magas fokú védelmet nyújtó fényvédőt keres gyermeke számára:

szélessávú és fotostabil UV-szűrőivel, 30-as fényvédő faktorával és antioxidáns védelmével az ucerin Sun Sensitive Protect Gyermek naptej ásványi szűrővel védelmet nyújt a fiatal bőrnek a napégés és a napsugárzás káros hatásai ellen.

Próbáljon ki másik terméket, ha…

Kémiai szűrőt tartalmazó terméket keres, melyet kisgyermekek számára fejlesztettek ki:

próbálja ki az Eucerin Sun Sensitive Protect Gyermek napozó spray FF50 terméket, mely három hónaposnál idősebb csecsemők és gyerekek bőrére is használható.

Gyermekének bőre atópiás, és olyan fényvédőt keres, mely számára is megfelelő:

próbálja ki az Eucerin Sun Sensitive Protect Gyermek naptej FF50+ (zsebnaptej), vagy az Eucerin Sun Sensitive Protect Gyermek napozó spray FF50+ terméket. Mindkét fényvédő használható hároméves vagy idősebb gyerekek bőrére.

Olyan fényvédőt keres, mely gyermeke bőrét egyaránt megvédi az UV-sugaraktól és a HEVIS fény káros hatásaitól:

Try Eucerin Kids Sun Lotion Sensitive Protect SPF 50+ (suitable for babies and children from three months), Eucerin Kids Sun Fluid Sensitive Protect SPF 50+ or Eucerin Kids Sun Spray Sensitive Protect SPF 50+ (both of which are suitable for children from three years).

próbálja ki az Eucerin Sun Sensitive Protect Gyermek naptej FF50+ terméket (mely három hónaposnál idősebb csecsemők és gyermekek bőrére használható), vagy az Eucerin Sun Sensitive Protect Gyermek naptej FF50+ (zsebnaptej), illetve az Eucerin Sun Sensitive Protect Gyermek napozó spray FF50+ terméket (mindkettő hároméves kortól alkalmazható).

Olyan naptejet keres, melyet allergiás bőrű felnőttek használhatnak:

próbálja ki az Eucerin Sun Allergy Protect Napallergia elleni krém-gél FF50 vagy az FF25 terméket.

Gyakori kérdések (7)

 • Honnan tudhatom, milyen fényvédő faktort kell használnom gyermekem bőrére?

  Gyermeke bőrének olyan magas vagy nagyon magas fokú védelmet nyújtó fényvédőre van szüksége, melyet kifejezetten a gyermekek finom bőrére fejlesztettek ki. A fényvédők az általuk biztosított védelem szintje szerint négy kategóriába sorolhatók: alacsony (6-10 faktor), közepes (15-25), magas (30-50) és nagyon magas (50+). Minél magasabb a fényvédő faktor, a bőr annál magasabb szintű védelmet élvez, ezért azt javasoljuk, hogy fiatal és finom bőrre mindig használjon magas vagy nagyon magas fényvédő faktorú terméket.

  Fontos tanács, hogy a kisgyermekeket óvja a közvetlen napsugárzástól, különösen azokban az órákban, amikor a nap a legerősebben süt, és adjon rájuk védőöltözetet is. A fényvédőt gondosan vigye fel a test minden olyan területére, melyet érhet a nap, és ezt bőséges mennyiségű termék alkalmazásával kétóránként ismételje meg. Ne feledje, a bőr már azelőtt károsodhat, hogy a napégés láthatóvá válik.

 • Miért van szükségük a gyerekeknek speciális napvédelemre?

  A gyermekek bőre, akárcsak sok más szervük, még fejlődésben van, és ezért érzékenyebb a napfényre. A fiatal bőr vékonyabb, mint a felnőtteké, és védőrétege, önvédelmi mechanizmusai (különösen a melanintermelés) még nem alakultak ki teljesen. A felület-térfogat arány is sokkal magasabb a gyermekek bőrének esetében.

  A gyermekkorban elszenvedett, napfény okozta bőrkárosodás megnöveli a későbbi életkorban előforduló bőrproblémák kockázatát. Erről többet is megtudhat cikkünkből, mely a napfénynek a gyermekek bőrére gyakorolt hatásáról szól.

 • Mi a különbség az UVA- és az UVB-sugárzás között?

  Az UVA-sugarak behatolnak a bőr mélyebb rétegeibe. Serkentik a szabadgyökök képződését, és ezzel oxidatív stresszt idéznek elő, mely közvetett módon DNS-károsodáshoz vezethet (a szabadgyökök idővel megváltoztatják a sejtekben levő DNS-t). Az UVA-sugarakat leggyakrabban a fényöregedéssel (a bőr idő előtti, napfény okozta öregedésével) hozzák összefüggésbe, de ezek a sugarak kiválthatnak napallergiát is, például polimorf fénykiütéseket (PLE) idézhetnek elő. Az UVB-sugarak szintén okozhatnak allergiát, de kisebb mértékben.

  Az UVB-sugarak biztosítják a bőrnek az energiát a D-vitamin előállításához, és serkentik a melanin termelődését is, mely napsütötte barna színt ad a bőrnek. Nem jutnak olyan mélyre, mint az UVA-sugarak, csak a bőr külső rétegébe hatolnak be, de közvetlen és azonnali károsodást, például napégést okoznak. A sejtekben levő DNS közvetlenül elnyeli az UVB-sugarakat, és ez bőrbetegségekhez, például aktinikus keratózishoz és bőrrákhoz vezethet.

  Mindkét fajta UV-sugárzás előidézhet hiperpigmentációt és hozzájárulhat a májfoltok (más néven napfoltok) és melazmák megjelenéséhez.

 • Az Eucerin Sun Sensitive Protect Gyermek naptej ásványi szűrővel FF30 használható kisgyermekek bőrére is?

  Igen. Az Eucerin Sun Sensitive Protect Gyermek naptej ásványi szűrővel FF30 terméket kifejezetten három hónaposnál idősebb csecsemők és gyermekek számára fejlesztették ki.

 • Mi a különbség az Eucerin Sun Sensitive Protect Gyermek naptej ásványi szűrővel FF30 és az Eucerin Sun Sensitive Protect Gyermek naptej FF50+ között?

  Az Eucerin Sun Sensitive Protect Gyermek naptej FF50+ nagyon magas fokú védelmet nyújtó fényvédő. Az Eucerin Sun Sensitive Protect Gyermek naptej ásványi szűrővel FF30 kicsit alacsonyabb fényvédő faktorú termék, de még mindig magas szintű védelmet biztosít.

  A fényvédő faktor mellett a két formula között az az alapvető különbség, hogy az Eucerin Sun Sensitive Protect Gyermek naptej ásványi szűrővel FF30 nem tartalmaz kémiai szűrőket. Mindkét termék használható három hónaposnál idősebb csecsemők és gyermekek napvédelmére.

 • Mi a különbség a kémiai és az ásványi szűrők között, és melyiket válasszam?

  A kémiai és az ásványi szűrők másképpen fejtik ki hatásukat.

  A kémiai szűrők beszívódnak a bőrbe és elnyelik az UV-sugarakat, az energiát pedig hő formájában bocsátják ki, ezért melegérzetet keltenek.

  Az ásványi szűrők a bőrfelszínen maradnak és visszaverik vagy szétszórják az UV-sugárzást, mely így nem tud behatolni a bőrbe.

  A kémiai szűrők a legtöbb ember számára semmiféle gondot nem okoznak, de egyeseknél allergiás reakciót válthatanak ki, ezért vannak, akik jobban kedvelik az ásványi szűrőket. Az ásványi szűrők használata különösen népszerű gyermekek esetében, akiknek a bőre rendkívül érzékeny, és még fejlődésben van.

 • Mi a különbség a „vízálló” és az „extra vízálló” fényvédő között?

  A kifejezések használatát a Cosmetics Europe szabályozza, és mi a termékeink megjelölésekor igazodunk ennek a szervezetnek az előírásaihoz. Egy termék akkor nevezhető vízállónak, ha 2 x 20 perces fürdés után is megőrzi fényvédő faktorának felét. Az „extra vízálló” minősítéshez 4 x 20 perces fürdés után is meg kell tartania fényvédő faktorának felét.

Építsd fel a bőrápolási rutint