SPF 50+
 • 1/2 Eucerin® Sun Gyermek naptej FF50+
 • 2/2
 • 1/2 Eucerin® Sun Gyermek naptej FF50+
 • 2/2

Eucerin® Sun Gyermek naptej FF50+

0
0 Vélemény írása

Naptej nagyon magas szintű UV-védelemmel, 6 hónapnál idősebb gyermekek számára

Ez a nem zsíros, mégis vízálló naptej védi a gyermekek bőrét a napégéstől és csökkenti a hosszú távú UV-sugárzás okozta bőrkárosodás kockázatát.

A termékről

Az Eucerin® Sun Gyermek naptej FF50+ összetételét kifejezetten a 6 hónapnál idősebb gyermekek napégés elleni védelmére fejlesztették ki. A termék biológiai védelmet nyújt az UV-sugárzás okozta hosszú távú bőrkárosodás kockázatának csökkentése érdekében. Nem tartalmaz parabent, illat- és színezőanyag-mentes. Rendkívül vízálló.

Ez a gyermek naptej átfogó védelmet nyújt:

 • Kiemelkedően hatékony, fotostabil UVA/UVB-szűrőrendszer Tinosorb®S-szel, mely megbízható védelmet nyújt a napégés ellen. Az EU és a Cosmetics Europe - The Personal Care Association (korábbi nevén: Colipa) által elfogadott hatóanyag.
 • A glicirretinsav hatóanyag támogatja a bőr saját DNS-védő és kijavító mechanizmusait.
 • Sejtvédelem a licochalcone A hatóanyaggal - ez az erőteljes antioxidáns védi a sejteket a szabadgyökök károsító hatása ellen.

Emellett a termék glicerint is tartalmaz, ami hidratálja a bőrt és erősíti természetes védelmi funkcióját.

Klinikai vizsgálatok

Klinikai vizsgálatok bizonyították az Eucerin® Sun Gyermek naptej FF50+ termék hatékonyságát és bőrtolerabilitását atópiás száraz bőrű gyerekek esetében.

TULAJDONSÁGOK

 • extra water-resistant
 • illatanyagmentes

Használata

Használata

 • A túlzott napozás veszélyes.
 • Kerülje a déli órák erős napsütését és a tartós napozást, mert még a magas fényvédő faktorú termékek sem nyújtanak 100%-os védelmet.
 • A csecsemőket és kisgyermekeket óvja a közvetlen napfénytől.
 • Adjon rájuk védő öltözetet, legyen rajtuk szalmakalap, póló, és napszemüveg. Emellett használjon magas faktorszámmal rendelkező fényvédő terméket.
 • Napozás előtt bőségesen vigye fel a napozó terméket gyermek bőrére, majd az eredeti védelem fenntartása érdekében rendszeresen használja újra, különösen úszás, törölközés után, vagy ha a gyermek izzad. Ha nem kellő mennyiségben alkalmazza a fényvédőt, a védő hatás csökken.
 • A termék elszínezheti a fehér vagy világos textíliákat, ezért csak a termék beszívódása után vegyen fel világos színű ruhaneműt.

Mit tegyen és mit ne tegyen

Használja az Eucerin® Sun Gyermek naptej FF50+ terméket, ha…

Nagyon magas szintű UVA/UVB-védelmet nyújtó natejet keres kifejezetten gyerekek számára:

Az Eucerin® Sun Gyermek naptej FF50+ nagyon magas fokú védelmet nyújtó naptej 6 hónaposnál idősebb gyermekek számára. Ha olyan fényvédőt keres, amely már 3 hónapos kortól alkalmazható, próbálja ki az Eucerin® Sun Gyermek naptej ásványi szűrővel FF30 terméket.

Használjon más terméket, ha…

Nagyon magas szintű UVA/UVB-védelmet nyújtó spray-t keres kifejezetten gyerekek számára:

Próbálja ki az Eucerin® Sun Gyermek napozó spray FF50+ terméket.

Olyan, csecsemők vagy kisgyermekek számára ajánlott fényvédő terméket keres, amely csak ásványi szűrőket tartalmaz:

Próbálja ki az Eucerin® Sun Gyermek naptej ásványi szűrővel FF30 terméket.

Összetevők

Hogyan hat?

Hogyan hatnak

Nemcsak az UV-sugarak károsíthatják a bőrt. A nagy energiájú látható fény (HEVIS) hatására szintén keletkeznek szabadgyökök, melyek fényöregedést (idő előtti, napfény hatására bekövetkező bőröregedést) okozhatnak. Az Eucerin Sun Sensitive Protect Gyermek naptej FF50+ és az Eucerin Sun Sensitive Protect Gyermek napozó spray FF50+ termékekben levő Szélesspektrumú Fényvédő Technológia többet nyújt az UV-védelemnél, mert megvédi a bőrt a HEVIS fény káros hatásaitól is, miközben támogatja a bőr saját DNS-javító mechanizmusát. A formulák nyugtatják az érzékeny bőrt, védelmet nyújtanak a napfény károsító hatása ellen és tartalmazzák a foltok ellen védő Anti-Stain After Wash* technológiát is.

Szélesspektrumú Fényvédő Technológia

Egyesíti a kiváló minőségű szélessávú és fotostabil UVA/UVB-szűrőket (1) és a licochalcone A hatóanyagot; semlegesíti az UV-fény és a HEVIS következtében létrejött szabadgyököket.

DNS-védelem

A glicirretinsav, mely erőteljes antioxidáns, támogatja a bőr saját DNS-javító mechanizmusát.


Anti-Stain After Wash*

A napvédőkben levő UV-szűrők a ruhákon sárga foltokat hagyhatnak, melyek a mosás során ahelyett, hogy eltűnnének, még inkább láthatóvá válnak. Az Eucerin foltok ellen védő Anti-Stain After Wash technológiája egyrészt lerakódásgátló összetevőket tartalmaz, melyek hatékonyan megakadályozzák, hogy a szennyező anyagok a textilhez kapcsolódjanak, másrészt pedig komplexképző vegyületekkel megköti a vízben levő ionokat, így azok kevésbé képesek felerősíteni a foltok színét a mosás során. Az Anti-Stain After Wash technológia segít csökkenteni a ruhákon megjelenő, napvédő okozta foltokat a mosás után.

1. Megfelel a Cosmetics Europe által meghatározott legmagasabb szintű UVA- és UVB-védelemnek. Az UVA-védelem magasabb szintű, mint az EU-ban érvényes követelmény.

* Segít csökkenteni a ruhákon megjelenő, napvédő okozta foltokat a mosás után.

 

Gyakori kérdések (8)

 • Milyen fényvédő faktorra van szüksége gyermekemnek?

  A fényvédő faktor (FF) meghosszabítja az időt, amely alatt a bőr bizonyos fokú napégést szenved. Ha például valakinek a bőre fényvédő nélkül 30 percnyi napozás után ég le, akkor ugyanez a személy 300 perc alatt sem fog napégést szenvedni, ha elegendően nagy mennyiségben használ 30-as faktorú fényvédőt. Azonban a legjobb ennek az időnek csak a 60%-át tölteni a napon, és nem szabad elfelejteni, hogy a bőr már a látható leégés előtt is károsodhat.


  Az Eucerin® Sun Gyermek naptej ásványi szűrővel FF30 termék közepes fokú UVA/UVB-védelmet nyújt közvetett napsugárzás ellen a 3 hónaposnál idősebb kisgyermekek számára. Ha nagyon magas szintű UVA/UVB-védelmet nyújtó napozót keres 6 hónapnál idősebb gyermekeknek, próbálja ki az Eucerin® Sun Gyermek napozó spray FF50+ vagy az Eucerin® Sun Gyermek naptej FF50+ terméket. Csecsemőket és kisgyermekeket ne tegyen ki közvetlen napsugárzásnak.

 • Miért van szüksége az érzékeny bőrnek speciális fényvédelemre?

  Az érzékeny bőr, mivel védőrétege meggyengült, sokkal könnyebben irritálódik. Ezért nagyon fontos az olyan fényvédő termék használata, melyet kifejezetten érzékeny bőrre fejlesztettek ki és érzékeny bőrön is teszteltek, ezáltal a termék megfelel az érzékeny bőr sajátos igényeinek is.

 • Használható az Eucerin® Sun Gyermek naptej FF50+ kisgyermekek bőrére?

  Igen, az Eucerin® Sun Gyermek naptej FF50+ alkalmazható 6 hónapnál idősebb gyermekek bőrének védelmére.

 • Miért érzékenyebbek a gyerekek a napsugárzásra?

  A gyermekek bőre sok más szervükhöz hasonlóan még fejlődésben van. Epidermiszük vastagsága csak egyötöde a felnőtt bőrének, míg a teljes bőrfelület és a testtömeg aránya sokkal nagyobb, mint a felnőttek esetében. Emellett bőrük barrier funkciója és önvédelmi mechanizmusai (különösen a melaninszintézis) még nem teljesen fejlődtek ki. A gyermekkorban elszenvedett, napfény okozta károsodás jelentősen megnöveli a további bőrkárosodás kockázatát az élet későbbi szakaszában. Az Eucerin® Sun Gyermek naptej ásványi szűrővel FF30 közepes fokú UVA/UVB-védelmet nyújtó napozó, melyet a közvetett napsugárzás elleni védelemre terveztek. Ha nagyon magas szintű UVA/UVB-védelmet nyújtó napozót szeretne gyermekek számára, próbálja ki az Eucerin® Sun Gyermek napozó spray FF50+ vagy az Eucerin® Sun Gyermek naptej FF50+ terméket. Csecsemőket és kisgyermekeket ne tegyen ki közvetlen napsugárzásnak! Tudjon meg többet a gyermekek bőréről.

 • Mi a különbség az Eucerin® Sun Gyermek naptej FF50+ és az Eucerin® Sun Gyermek napozó spray FF50+ formulája között?

  Mindkét termék, az Eucerin® Sun Gyermek napozó spray FF50+ és az Eucerin® Sun Gyermek naptej FF50+ nagyon magas szintű UV-védelmet nyújt. Az egyetlen különbség az alkalmazás módjában van; az Eucerin® Sun Gyermek napozó spray FF50+ könnyen felvihető spray, az Eucerin® Sun Gyermek naptej FF50+ pedig egy könnyen beszívódó naptej, amelyet kézzel kell fölvinni.

 • Mi a különbség az Eucerin® Sun Gyermek naptej FF50+ és az Eucerin® Sun Gyermek naptej ásványi szűrővel FF25 között?

  Az Eucerin® Sun Gyermek naptej FF50+ nagyon magas fokú UVA/UVB-védelmet nyújtó napozó, egyévesnél idősebb gyermekek számára. Az Eucerin® Sun Gyermek naptej ásványi szűrővel FF30 közepes fokú UV-védelmet nyújtó napozó, melyet kifejezetten arra terveztek, hogy megvédje a 3 és 12 hónapos kor közötti kisgyermekek finom, érzékeny bőrét a közvetett napsugárzástól. Nem tartalmaz kémiai UV-szűrőket és irritációkeltő anyagokat.

 • Mi a különbség a fizikai és kémiai UVA/UVB-szűrők között és melyiket használjam?

  A kémiai szűrők elnyelik az UV-sugarakat és ártalmatlan hővé/energiává alakítják át őket, míg a fizikai szűrők a bőrfelszínen maradnak és visszaverik, illetve szétszórják az UV-sugarakat. A kémiai szűrőket általában biztonságosnak tekintik, fizikai szűrők alkalmazása a kémiai szűrőkkel szembeni intolerancia esetén ajánlatos, illetve akkor, ha csecsemők vagy kisgyermekek fényvédelméről kell gondoskodni, akiknek a bőre rendkívül érzékeny.

 • Mi a különbség az UVA- és az UVB-sugarak között?

  A nap által kibocsátott nagy hullámhosszú UVA (ibolyántúli A) sugárzás mélyen behatol a bőrbe és eredendően ez okozza az oxidatív stresszt. Az UVA-sugárzás nagy szerepet játszik a hosszú távú napfénykárosodás kialakulásában és fő okozója a bőr öregedésének és a bőrráknak. Emellett polimorf fénykiütést (PLE), úgynevezett napallergiát okozhat. A rövidebb hullámhosszú UVB (ibolyántúli B) sugárzás ezzel szemben azonnali és látható károsodást idéz elő a bőrön, amit általában napégésnek nevezünk. Kevésbé mélyen hatol be a bőrbe, mint az UVA-sugárzás, mégis elsősorban az UVB-sugárzás felelős a sejtek DNS-ének károsodásáért.

Építsd fel a bőrápolási rutint