• 1/6 Eucerin Sun Sensitive Protect Napozó krém arcra FF30
 • 2/6 Eucerin Sun Sensitive Protect Napozó krém arcra FF30
 • 3/6 Eucerin Sun Sensitive Protect Napozó krém arcra FF30
 • 4/6 Eucerin Sun Sensitive Protect Napozó krém arcra FF30
 • 5/6 Eucerin Sun Sensitive Protect Napozó krém arcra FF30
 • 6/6 Eucerin Sun Sensitive Protect Napozó krém arcra FF30
 • 1/6 Eucerin Sun Sensitive Protect Napozó krém arcra FF30
 • 2/6 Eucerin Sun Sensitive Protect Napozó krém arcra FF30
 • 3/6 Eucerin Sun Sensitive Protect Napozó krém arcra FF30
 • 4/6 Eucerin Sun Sensitive Protect Napozó krém arcra FF30
 • 5/6 Eucerin Sun Sensitive Protect Napozó krém arcra FF30
 • 6/6 Eucerin Sun Sensitive Protect Napozó krém arcra FF30

Eucerin Sun Sensitive Protect Napozó krém arcra FF30

0
0 Vélemény írása
Magas fokú fényvédelem az arc számára
Innovatív Szélesspektrumú Fényvédelmi Technológia (Advanced Spectral Technology) : UVA/UVB-védelem és védelem a nagy energiájú látható fény ellen
Érzékeny és száraz bőrre

Kiváló minőségű fényvédő arckrém, mely óvja és nyugtatja az érzékeny és száraz bőrt

Az Eucerin innovatív Szélesspektrumú Fényvédelmi Technológiája (Advanced Spectral Technology)  magas fényvédő faktorral véd az UVA/UVB-sugárzás, valamint a nagy energiájú látható fény (HEVIS) ellen. A fényvédő segíti a bőr saját DNS-javító mechanizmusát is.

A termékről

Fényvédő arckrém, mely óvja és nyugtatja az érzékeny és száraz bőrt

Annak, hogy a napsugárzás káros hatással van a bőrre, az UV-fény a legfőbb oka, de a nagy energiájú látható fény (HEVIS) szintén létrehoz szabadgyököket, melyek további stresszt jelentenek a bőr számára.

Az Eucerin Sun Sensitive Protect Napozó krém arcra FF30 mindennapos használatra szánt fényvédő arckrém, mely óvja és nyugtatja az érzékeny és száraz bőrt. Az Innovatív Szélesspektrumú Fényvédelmi Technológia (Advanced Spectral Technology)  a magas szintű UV-védelem érdekében egyesíti a szélessávú és fotostabil UVA/UVB-szűrőket1 és a licochalcone A hatóanyagot, mely semlegesíti az UV-fény és a HEVIS következtében létrejött szabadgyököket. Az öregedésgátló fényvédő glicirretinsavat is tartalmaz, amely támogatja a bőr saját DNS-javító mechanizmusát. Az illatanyagmentes, könnyű, krémes textúrájú Eucerin Sun Creme Sensitive Protect SPF 30 klinikailag és bőrgyógyászatilag igazoltan kiválóan használható érzékeny, sőt atópiás bőrön is.

1 - Megfelel a Cosmetics Europe által meghatározott megmagasabb szintű UVA- és UVB-védelemnek. Az UVA-védelem magasabb szintű, mint az EU-ban érvényes követelmény.

Klinikai és bőrgyógyászati vizsgálatok

Klinikai és bőrgyógyászati kutatások igazolják a termék nagyon jó tolerabilitását érzékeny és atópiás bőrön.

TULAJDONSÁGOK

 • illatanyagmentes
 • vízálló

Használata

A fényvédelem legyen a napi bőrápolási rutin része

 • Alkalmazza reggelente szokásos napi arcápolója után vagy helyett
 • Használhatja más Eucerin arcápoló termékekkel, például az Eucerin Hyal-Urea és Eucerin Q10 ACTIVE termékcsalád tagjaival együtt
 • Bőre azonnal védetté válik a napsugárzás ellen – várakozási idő nélkül
 • Végül vigye fel arcára a kedve szerinti sminket

Attention

Nemcsak napozáshoz kell fényvédelmet alkalmazni. Már a csekély vagy mérsékelt menyiségű napsugárzás is hatással van a bőrre. Ezért fontos, hogy a napvédelem a napi bőrápolási rutin részévé váljon. Tudjon meg többet arról, miért fontos a fényvédelem a mindennapos bőrápolásban

Három lépés az optimális napvédelem érdekében

1. Válassza ki a megfelelő terméket

Válasszon olyan terméket, mely a bőrének megfelelő szintű védelmet nyújtja. A fényvédőnek védelmet kell nyújtania az UVA- és UVB-sugarak, valamint a HEVIS fény ellen is. Emellett illeszkednie kell bőrtípusához és bőrének állapotához.

Tovább

2. Használja a megfelelő mennyiséget

Fontos, hogy elegendő mennyiségű terméket használjon, és rendszeres időközönként ismételje meg a fényvédő felvitelét. A tenyerén is megmérheti, milyen mennyiségű fényfédőre van szüksége. Azt javasoljuk, hogy arcának, nyakának és dekoltázsának bekenéséhez a fényvédőből nyomjon ki egy vastag csíkot, mely középső ujja hegyétől a csuklójáig tart.

Tovább

3. Legyen alapos a fényvédő felvitelekor

Néhány bőrterületről könnyű megfeledkezni. Ne hagyja ki a fülét és nyakának hátsó részét sem. A kopaszok, valamint azok, akiknek a hajuk vékony szálú, a fejbőrüket is kenjék be.

Tovább

Fontos tanácsok a fényvédő használatához

 • Mielőtt a napra megy, a fényvédő termékeket bőséges mennyiségben, minden szabad bőrterületre vigye fel, és ezt gyakran ismételje meg – főként izzadás, fürdés után, vagy amikor megtörölközött –, hogy a védelem eredeti szintje fennmaradjon
 • Ha csökkenti az alkalmazott mennyiséget, a védelem lényegesen gyengébb lesz
 • Ne töltsön túl sok időt a napon, még fényvédő használatával sem
 • A túl sok napsugárzás komoly egészségügyi kockázatot jelent
 • Óvja a csecsemőket és a kisgyermekeket a közvetlen napsugárzástól
 • A fényvédő ne kerüljön a szemébe
 • Várja meg, amíg a fényvédő teljesen beszívódik, és ügyeljen rá, hogy bőre ne érintkezzen textíliával vagy szilárd felületekkel – így elkerülheti, hogy a termék foltot hagyjon

Mit tegyen, és mit ne tegyen

Használja ezt a terméket, ha…

Arcbőre érzékeny, száraz, és magas szintű védelmet nyújtó fényvédőt keres:

az Eucerin Sun Sensitive Protect Napozó krém arcra FF30 magas fokú védelmet biztosító fényvédő, melyet kifejezetten száraz és érzékeny bőrre fejlesztettek ki.

Olyan fényvédő terméket keres, mely nemcsak az UVA- és UVB-sugaraktól óvja arcbőrét, hanem a HEVIS fény káros hatásaitól is:

az Eucerin innovatív Szélesspektrumú Fényvédelmi Technológiája (Advanced Spectral Technology)  magas fokú védelmet nyújt az UVA/UVB-sugárzás és a nagy energiájú látható fény (HEVIS) ellen.

Próbáljon ki másik terméket, ha…

Arcbőre érzékeny, száraz, és nagyon magas szintű védelmet nyújtó fényvédőt keres:

próbálja ki az Eucerin Sun Sensitive Protect Napozó krém arcra FF50+ terméket.

A közelmúltban kémiai hámlasztáson vagy lézeres kezelésen esett át:

próbálja ki az Eucerin Sun Sensitive Protect Napozó krém arcra FF50+ terméket, mely bőrének azt a nagyon magas szintű védelmet biztosítja, amelyre kémiai hámlasztás vagy lézeres kezelés után szüksége van.

Arbőre érzékeny és zsíros:

próbálja ki az Eucerin Sun Sensitive Protect Mattító napozó fluid FF30 terméket.

Arcbőre zsíros vagy aknéra hajlamos, és magas fokú védelmet nyújtó fényvédőt keres arcára:

próbálja ki az Eucerin Sun Oil Control napozó gél-krém arcra FF30  terméket.

Magas fényvédő faktorú fényvédőt keres, melynek öregedésgátló hatása is van:

próbálja ki az Eucerin Sun Photoaging Control SPF 30 terméket.

Magas fényvédő faktorú fényvédőt keres a testére:

próbálja ki az Eucerin Sun Sensitive Protect Színtelen napozó aerosol spray FF30 vagy az Eucerin Sun Sensitive Protect Színtelen napozó spray FF30 terméket.

Kifejezetten gyermekeknek szánt fényvédőt keres:

próbálja ki a három hónaposnál idősebb csecsemők számára készült Eucerin Sun Sensitive Protect Gyermek naptej FF50+, vagy a háromévesnél idősebb gyerekeknek kifejlesztett Eucerin Sun Sensitive Protect Gyermek napozó spray FF50+ terméket. Ha jobban kedveli az olyan termékeket, melyekben nincs kémiai szűrő, próbálja ki az Eucerin Sun Sensitive Protect Gyermek naptej ásványi szűrővel FF30 fényvédőt.

Összetevők

Hogy működik

Nem csak az UV-sugarak károsíthatják a bőrt. A nagy energiájú látható fény (HEVIS) szabadgyökök kialakulását idézi elő, amelyek fény általi bőröregedéshez vezetnek (a bőr idő előtti, napfény által okozott öregedése), és még a legmagasabb szintű UV-védelem sem elég ennek megakadályozására. Az Eucerin Sensitive Protect napvédő formulái Szélesspektrumú Fényvédelmi Technológiával rendelkeznek, amely nem csak az UV-sugárzástól védi az érzékeny bőrt, hanem megvédi azt a HEVIS fény negatív hatásaitól és közben elősegíti a bőr saját DNS-regeneráló képességének működését.


Szélesspektrumú Fényvédelmi Technológia

A szélessávú és fotostabil UVA-/UVB-szűrők 1 a licochalcone-A hatóanyaggal együtt semlegesítik az UVA-sugárzás és a HEVIS fény által keletkezett szabadgyököket.

DNS-védelem

A glicirretinsav egy erőteljes antioxidáns, amely elősegíti a bőr saját DNS-regeneráló képességét.

1 Megfelel az Európai Kozmetikai Szövetség által meghatározott legmagasabb színtű UVA- és UVB-védelemnek. Az UVA-védelem magasabb szintű, mint az EU-ban érvényes követelmény.

Gyakori kérdések (5)

 • Honnan tudhatom, milyen fényvédő faktort kell használnom?

  A fényvédők négy különböző védelmi szintet képviselnek: alacsony (fényvédő faktor 6-10), közepes (15-25), magas (30-50) és nagyon magas (50+). Minél magasabb a fényvédő faktor, a bőr annál jobb védelmet kap, de figyelni kell a termékek gondos felvitelére (ne maradjon ki egyetlen bőrfelület sem), és a fényvédőt kétóránként bőséges mennyiségben újból alkalmazni kell.

 • Miért van szüksége az érzékeny bőrnek különleges fényvédelemre?

  Az érzékeny bőr védelme meggyengült, és a bőr kevésbé képes megkötni a nedvességet, mint amennyire ez szükséges volna, így kiszolgáltatottabbá válik a környezet irritációkeltő hatásaival szemben. Az egyik ilyen külső irritatív tényező a napsugárzás, melynek hatására a bőr még inkább kiszárad, kivörösödik és irritált lesz.

  Az érzékeny arcbőr különösen kiszolgáltatott a nap károsító hatásaival szemben, mert arcunkon a bőr vékonyabb, mint testünk más részein, ráadásul többet is éri a nap, mivel nem fedi ruha. Az érzékeny arcbőrre nagyon jó hatással van az olyan fényvédő, melyet kifejezetten arra fejlesztettek ki, hogy óvja, és emellett nyugtassa is a bőrt. Többet is megtudhat arról, hogyan ápolhatja érzékeny bőrét, ha elolvassa cikkünket, mely az érzékeny bőr igényeinek felismeréséről és a bőr ápolásáról szól.

 • Mi a különbség az UVA- és az UVB-sugárzás között?

  Az UVA-sugarak behatolnak a bőr mélyebb rétegeibe. Serkentik a szabadgyökök képződését, és ezzel oxidatív stresszt idéznek elő, mely közvetett módon DNS-károsodáshoz vezethet (a szabadgyökök idővel megváltoztatják a sejtekben levő DNS-t). Az UVA-sugarakat leggyakrabban a fényöregedéssel (a bőr idő előtti, napfény okozta öregedésével) hozzák összefüggésbe, de ezek a sugarak kiválthatnak napallergiát is, például polimorf fénykiütéseket (PLE) idézhetnek elő. Az UVB-sugarak szintén okozhatnak allergiát, de kisebb mértékben.

  Az UVB-sugarak biztosítják a bőrnek az energiát a D-vitamin előállításához, és serkentik a melanin termelődését is, mely napsütötte barna színt ad a bőrnek. Nem jutnak olyan mélyre, mint az UVA-sugarak, csak a bőr külső rétegébe hatolnak be, de közvetlen és azonnali károsodást, például napégést okoznak. A sejtekben levő DNS közvetlenül elnyeli az UVB-sugarakat, és ez bőrbetegségekhez, például aktinikus keratózishoz és bőrrákhoz vezethet.

  Mindkét fajta UV-sugárzás előidézhet hiperpigmentációt és hozzájárulhat a májfoltok (más néven napfoltok) és melazmák megjelenéséhez.

 • Mi az a nagy energiájú látható fény, és miért kell tőle megvédeni a bőröm?

  A napfény spektruma UV-, látható és infravörös fényből áll. A látható fényt a szemünkkel érzékeljük, azonban a többi hullámhossz láthatatlan a számunkra. A látható spektrum egy része nagy energiájú, ezt nevezik nagy energiájú látható fénynek. Néha HEV fényként, HEVL-ként, illetve kék fényként vagy ibolyakék fényként is említik.

  Az UVA-sugárzáshoz hasonlóan a HEVIS fény is behatol a bőr (a dermisz) mélyebb rétegeibe és szabadgyökök keletkezését idézheti elő. Ezek a szabadgyökök jelentik a fényöregedés (a bőr idő előtti, napfény által okozott öregedése) egyik legfőbb okát. Hatással vannak a sejtekre és lebontják a kollagént, valamint az elasztint, vagyis azokat a fehérjéket, melyek a bőr telt, fiatalos megjelenését biztosítják. A HEVIS fényt az egyenetlen arcszín és a melazmák kialakulásával is összefüggésbe hozzák.

  Sok korszerű fényvédő kínál hatékony védelmet az UVA- és UVB-sugarak ellen, de mi azt javasoljuk, olyan terméket válasszon, mely megóvja bőrét a HEVIS fény negatív hatásaitól is. Ezek a termékek megbízható védelmet nyújtanak a bőr napfény okozta, idő előtti öregedése ellen, és hosszú távon segítenek felvenni a harcot az öregedés látható jeleivel, például a ráncok kialakulásával szemben.

 • Miért kell a napi bőrápolási rutin részévé tenni az arc napvédelmét?

  Az arcbőr érzékenyebb az UVA/UVB-sugárzásra és a HEVIS fényre, mint a test más részein levő bőr, mivel az arcot egész éven át éri a napfény. A fényvédő használata segíthet megelőzni az UV-sugárzás okozta DNS-károsodást, a fényöregedést (a bőr idő előtti, napfény okozta öregedését) és a hiperpigmentációt. Fontos, hogy az arc minden részét védjük, mely ki van téve a napsugárzásnak.

Építsd fel a bőrápolási rutint