• 1/6 Eucerin Sun Színtelen napozó aerosol spray FF30
 • 2/6 Eucerin Sun Színtelen napozó aerosol spray FF30
 • 3/6 Eucerin Sun Színtelen napozó aerosol spray FF30
 • 4/6 Eucerin Sun Színtelen napozó aerosol spray FF30
 • 5/6 Eucerin Sun Színtelen napozó aerosol spray FF30
 • 6/6 Eucerin Sun Színtelen napozó aerosol spray FF30
 • 1/6 Eucerin Sun Színtelen napozó aerosol spray FF30
 • 2/6 Eucerin Sun Színtelen napozó aerosol spray FF30
 • 3/6 Eucerin Sun Színtelen napozó aerosol spray FF30
 • 4/6 Eucerin Sun Színtelen napozó aerosol spray FF30
 • 5/6 Eucerin Sun Színtelen napozó aerosol spray FF30
 • 6/6 Eucerin Sun Színtelen napozó aerosol spray FF30

Eucerin Sun Színtelen napozó aerosol spray FF30

0
0 Vélemény írása

Magas fényvédő faktorú testpermet érzékeny bőrre

Könnyű állagú, színtelen napozó spray, mely magas szintű fényvédelmet biztosít az érzékeny és/vagy aknéra hajlamos bőr számára.

A termékről

Aeroszolos fényvédő testre

Annak, hogy a napsugárzás káros hatással van a bőrre, az UV-fény a legfőbb oka, de a nagy energiájú látható fény (HEVIS) szintén létrehoz szabadgyököket, melyek további stresszt jelentenek a bőr számára.
Az Eucerin Sun Sensitive Protect Színtelen napozó aerosol spray FF30 a test védelmére kifejlesztett permet, mely biztonságosan alkalmazható érzékeny bőrre, beleértve az aknéra hajlamos bőrt is.

Az Eucerin innovatív Szélesspektrumú Fényvédelmi Technológiája (Advanced Spectral Technology) a magas szintű UV-védelem érdekében egyesíti a szélessávú és fotostabil UVA/UVB-szűrőket1 és a licochalcone A hatóanyagot, mely semlegesíti az UV-fény és a HEVIS következtében létrejött szabadgyököket.

A többféle helyzetben is használható spray-vel a termék gyorsan és könnyen felvihető még a test nehezen hozzáférhető területeire is. Az áttetsző, nem zsíros spray gyorsan beszívódik, frissíti a bőrt és vízálló.

Klinikai és bőrgyógyászati vizsgálatok bizonyítják, hogy az Eucerin Sun Sensitive Protect Színtelen napozó aerosol spray FF30 kiválóan használható érzékeny bőrön, beleértve az aknéra hajlamos bőrt is.

(1) - Megfelel a Cosmetics Europe által meghatározott megmagasabb szintű UVA- és UVB-védelemnek. Az UVA-védelem magasabb szintű, mint az EU-ban érvényes követelmény.

Klinikai és bőrgyógyászati kutatások

Klinikai és bőrgyógyászati kutatások igazolják a termék nagyon jó tolerabilitását érzékeny bőrön, beleértve az aknéra hajlamos bőrt is.

TULAJDONSÁGOK

 • gyorsan beszívódik
 • nem zsíros
 • nem ragad
 • vízálló

Használata

Három lépés az optimális napvédelem érdekében

1. Válassza ki a megfelelő terméket

Válasszon olyan terméket, mely a bőrének megfelelő szintű védelmet nyújtja. A fényvédőnek védelmet kell nyújtania az UVA- és UVB-sugarak, valamint a HEVIS fény ellen is. Emellett illeszkednie kell bőrtípusához és bőrének állapotához.

Tovább

2. Használja a megfelelő mennyiséget

Fontos, hogy elegendő mennyiségű terméket használjon, és rendszeres időközönként ismételje meg a fényvédő felvitelét. Használat előtt jól rázza fel a fényvédő sprayt, majd bőséges mennyiségben vigye fel bőrére.

Tovább

3. Legyen alapos a fényvédő felvitelekor

Ügyeljen rá, hogy minden bőrterület, amelyet fény érhet, megkapja a szükséges védelmet. A folyamatosan fújó, sokféle helyzetben használható spray megkönnyíti azoknak a testrészeknek az elérését, amelyekről könnyű megfeledkezni. Ne hagyja ki a hátát, vállát, a kéz- és lábfejeket, kezeinek és lábainak hátsó részét, valamint a fürdőruha szélénél levő bőrfelületeket.  Javasoljuk, hogy arca és nyaka érzékeny bőrére használja arcra kifejlesztett fényvédőink valamelyikét.

Az Eucerin kutatása2 azt jelzi, hogy a női test hátsó felületének 14%-a, a férfitest hátsó bőrfelületének pedig 22%-a minden védelem nélkül rendszeresen ki van téve a napsugárzásnak.


(2) - A Beiersdorf 2016-ban végzett saját kutatása a fényvédőhasználatról 52 fő (29 nő és 23 férfi) részvételével.

Tovább

Fontos tanácsok a fényvédő használatához

 • Mielőtt a napra megy, a fényvédő termékeket bőséges mennyiségben, minden szabad bőrterületre vigye fel, és ezt gyakran ismételje meg – főként izzadás, fürdés után, vagy amikor megtörölközött –, hogy a védelem eredeti szintje fennmaradjon
 • Ha csökkenti az alkalmazott mennyiséget, a védelem lényegesen gyengébb lesz
 • Ne töltsön túl sok időt a napon, még fényvédő használatával sem
 • A túl sok napsugárzás komoly egészségügyi kockázatot jelent
 • Óvja a csecsemőket és a kisgyermekeket a közvetlen napsugárzástól
 • A fényvédő ne kerüljön a szemébe
 • Várja meg, amíg a fényvédő teljesen beszívódik, és ügyeljen rá, hogy bőre ne érintkezzen textíliával vagy szilárd felületekkel – így elkerülheti, hogy a termék foltot hagyjon

Mit tegyen, és mit ne tegyen

Használja ezt a terméket, ha…

Magas faktorszámú fényvédőt keres aeroszolos formában:

az Eucerin Sun Sensitive Protect Színtelen napozó aerosol spray FF30 folyamatos fújásra képes, sokféle helyzetben működő aeroszol, mellyel könnyű elérni azokat a testtájakat is, amelyekről gyakran megfeledkezünk.

Magas faktorszámú fényvédő sprayt keres testének érzékeny, aknéra hajlamos bőrére:

az Eucerin Sun Sensitive Protect Színtelen napozó aerosol spray FF30 klinikailag és bőrgyógyászatilag bizonyítottan alkalmazható érzékeny bőrön, beleértve az aknéra hajlamos bőrt is.

Olyan fényvédőt keres, mely nemcsak az UVA- és UVB-sugaraktól védi meg a testét, hanem a HEVIS fény károsító hatásaitól is:

az Eucerin innovatív Szélesspektrumú Fényvédelmi Technológiája (Advanced Spectral Technology) magas fokú védelmet nyújt az UVA/UVB-sugárzás és a nagy energiájú látható fény (HEVIS) ellen.

Próbáljon ki másik terméket, ha…

Azokat az előnyös hatásokat szeretné élvezni, melyeket az Eucerin Sun Sensitive Protect Színtelen napozó aerosol spray FF30 nyújt, de magasabb fényvédő faktort szeretne:

próbálja ki az Eucerin Sun Spray Transparent Dry Touch Sensitive Protect SPF 50 terméket.

Nagyon magas vagy magas faktorszámú fényvédőt keres aknéra hajlamos arcbőrére:

próbálja ki az Eucerin Sun Oil Control napozó krém-gél arcra FF50+, vagy FF30 terméket.

Testének érzékeny és/vagy aknéra hajlamos bőrére keres fényvédőt, nem aeroszolos formában:

próbálja ki az Eucerin Sun Sensitive Protect Színtelen napozó spray FF50 vagy FF30 terméket. Mindkettő alkalmazható érzékeny bőrön, beleértve az aknéra hajlamos bőrt is.

Naptejet keres testének érzékeny bőrére:

próbálja ki az Eucerin Sun Sensitive Protect Extra könnyű naptej FF50, vagy FF30 terméket.

Olyan fényvédőt keres, mely óvja a bőrt, ugyanakkor csökkenti a fényöregedés jeleit:

próbálja ki az Eucerin Sun Photoaging Control naptej testre FF50 vagy FF30 terméket.

Bőre napallergiára, például PLE-re hajlamos:

próbálja ki az Eucerin Sun Allergy Protect Napallergia elleni krém-gél FF50 vagy FF25 terméket.

Gyakori kérdések (4)

 • Honnan tudhatom, milyen fényvédő faktort kell használnom?

  A fényvédők négy különböző védelmi szintet képviselnek: alacsony (fényvédő faktor 6-10), közepes (15-25), magas (30-50) és nagyon magas (50+). Minél magasabb a fényvédő faktor, a bőr annál jobb védelmet kap, de figyelni kell a termékek gondos felvitelére (ne maradjon ki egyetlen bőrfelület sem), és a fényvédőt kétóránként bőséges mennyiségben újból alkalmazni kell.

 • Mi a különbség az UVA- és az UVB-sugárzás között?

  Az UVA-sugarak behatolnak a bőr mélyebb rétegeibe. Serkentik a szabadgyökök képződését, és ezzel oxidatív stresszt idéznek elő, mely közvetett módon DNS-károsodáshoz vezethet (a szabadgyökök idővel megváltoztatják a sejtekben levő DNS-t). Az UVA-sugarakat leggyakrabban a fényöregedéssel (a bőr idő előtti, napfény okozta öregedésével) hozzák összefüggésbe, de ezek a sugarak kiválthatnak napallergiát is, például polimorf fénykiütéseket (PLE) idézhetnek elő. Az UVB-sugarak szintén okozhatnak allergiát, de kisebb mértékben.


  Az UVB-sugarak biztosítják a bőrnek az energiát a D-vitamin előállításához, és serkentik a melanin termelődését is, mely napsütötte barna színt ad a bőrnek. Nem jutnak olyan mélyre, mint az UVA-sugarak, csak a bőr külső rétegébe hatolnak be, de közvetlen és azonnali károsodást, például napégést okoznak. A sejtekben levő DNS közvetlenül elnyeli az UVB-sugarakat, és ez bőrbetegségekhez, például aktinikus keratózishoz és bőrrákhoz vezethet.

  Mindkét fajta UV-sugárzás előidézhet hiperpigmentációt és hozzájárulhat a májfoltok (más néven napfoltok) és melazmák megjelenéséhez.

 • Mi az a nagy energiájú látható fény, és miért kell tőle megvédeni a bőröm?

  A napfény spektruma UV-, látható és infravörös fényből áll. A látható fényt a szemünkkel érzékeljük, azonban a többi hullámhossz láthatatlan a számunkra. A látható spektrum egy része nagy energiájú, ezt nevezik nagy energiájú látható fénynek. Néha HEV fényként, HEVL-ként, illetve kék fényként vagy ibolyakék fényként is említik.

  Az UVA-sugárzáshoz hasonlóan a HEVIS fény is behatol a bőr (a dermisz) mélyebb rétegeibe és szabadgyökök keletkezését idézheti elő. Ezek a szabadgyökök jelentik a fényöregedés (a bőr idő előtti, napfény által okozott öregedése) egyik legfőbb okát. Hatással vannak a sejtekre és lebontják a kollagént, valamint az elasztint, vagyis azokat a fehérjéket, melyek a bőr telt, fiatalos megjelenését biztosítják. A HEVIS fényt az egyenetlen arcszín és a melazmák kialakulásával is összefüggésbe hozzák.

  Sok korszerű fényvédő kínál hatékony védelmet az UVA- és UVB-sugarak ellen, de mi azt javasoljuk, olyan terméket válasszon, mely megóvja bőrét a HEVIS fény negatív hatásaitól is. Ezek a termékek megbízható védelmet nyújtanak a bőr napfény okozta, idő előtti öregedése ellen, és hosszú távon segítenek felvenni a harcot az öregedés látható jeleivel, például a ráncok kialakulásával szemben.

 • A bőröm aknéra hajlamos. Speciális fényvédőre van szükségem?

  Igen. A hatékony napvédelem minden bőrtípus számára lényeges, de az aknéra hajlamos bőr számára több okból is különlösen fontos:

  1. Védelem a pigmentfoltok ellen: Ha a hámszövet sérült – és pattanások, valamint az akne esetében ez a helyzet –, egy-egy területen túlságosan sok melanin (bőr festékanyag) halmozódhat fel. A fölösleges melanin a pattanás gyógyulása után is ott marad, és pigmentfolt alakul ki. Ezek a hiperpigmentált területek különösen érzékenyek a napsugárzásra, és a megfelelő fényvédelem segít megelőzni, hogy sötétebb színűvé és feltűnőbbé váljanak.

   2. Védelem a bőr kiszáradása ellen: A zsíros bőrnek nedvességre van szüksége. A túlzottan sok napfény hatására kiszáradhat, és ekkor a faggyúmirigyek (ezek termelik az olajos anyagot, melyre a bőrnek szüksége van) fokozott működésbe kezdenek. A túlzott faggyútermelés az egyik kulcstényező a pattanások kialakulásában. Amikor a bőr kiszárad, külső rétegei megkeményednek, és ez akadályozhatja a bőr természetes hámlási folyamatát. Az elhalt hámsejtek felhalmozódnak, eltömítik a pórusokat és súlyosbítják az aknét.

  Azt is fontos figyelembe venni, hogy bizonyos aknegyógyszerek és hámlasztó eljárások érzékenyebbé tehetik a bőrt a napsugárzásra, mely így kiszolgáltatottabbá válik a nap károsító hatásaival szemben. Az olyan termékek, melyek klinikailag és bőrgyógyászatilag bizonyítottan alkalmazhatók aknéra hajlamos bőrön – ilyen az Eucerin Sun Sensitive Protect Színtelen napozó aerosol spray FF30 – azt a védelmet nyújtják, amelyre szüksége van.

Építsd fel a bőrápolási rutint