SPF 50
 • 1/6 Eucerin Sun Allergy Protect Napallergia elleni krém-gél FF50
 • 2/6 Eucerin Sun Allergy Protect Napallergia elleni krém-gél FF50
 • 3/6 Eucerin Sun Allergy Protect Napallergia elleni krém-gél FF50
 • 4/6 Eucerin Sun Allergy Protect Napallergia elleni krém-gél FF50
 • 5/6 Eucerin Sun Allergy Protect Napallergia elleni krém-gél FF50
 • 6/6 Eucerin Sun Allergy Protect Napallergia elleni krém-gél FF50
 • 1/6 Eucerin Sun Allergy Protect Napallergia elleni krém-gél FF50
 • 2/6 Eucerin Sun Allergy Protect Napallergia elleni krém-gél FF50
 • 3/6 Eucerin Sun Allergy Protect Napallergia elleni krém-gél FF50
 • 4/6 Eucerin Sun Allergy Protect Napallergia elleni krém-gél FF50
 • 5/6 Eucerin Sun Allergy Protect Napallergia elleni krém-gél FF50
 • 6/6 Eucerin Sun Allergy Protect Napallergia elleni krém-gél FF50

Eucerin Sun Allergy Protect Napallergia elleni krém-gél SPF 50

5.0
5 Vélemény írása
Magas fokú napvédelem az arc és a test számára
Innovatív Szélesspektrumú Fényvédelmi Technológia: UVA/UVB-védelem és védelem a nagy energiájú látható fény (HEVIS) ellen
Napallergiára hajlamos bőrre

Kiváló minőségű fényvédő arcra és testre, allergiára hajlamos bőrre. Védelmet nyújt a napallergiával és a napsugárzás károsító hatásaival szemben.

Az Eucerin innovatív Szélesspektrumú Fényvédelmi Technológiája (Advanced Spectral Technology) magas fényvédő faktorral véd az UVA/UVB-sugárzás, valamint a nagy energiájú látható fény (HEVIS) ellen. Az alfa-glikozil-rutin segít megelőzni a napfényre adott allergiás reakciókat, például a PLE kialakulását.

A termékről

Napallergia elleni védelem az arc és a test számára

Annak, hogy a napsugárzás káros hatással van a bőrre, az UV-fény a legfőbb oka, de a nagy energiájú látható fény (HEVIS) szintén létrehoz szabadgyököket, melyek további stresszt jelentenek a bőr számára.

Az Eucerin Sun Allergy Protect Napallergia elleni krém-gél SPF 50 az arcra és a testre szánt fényvédő, melyet kifejezetten a napallergiára – például a fénykiütésre (PLE) – hajlamos bőr számára fejlesztettek ki. Az Eucerin innovatív Szélesspektrumú Fényvédelmi Technológiája (Advanced Spectral Technology) a magas szintű UV-védelem érdekében egyesíti a szélessávú és fotostabil UVA/UVB-szűrőket (1) és a licochalcone A hatóanyagot, mely semlegesíti az UV-fény és a HEVIS következtében létrejött szabadgyököket. A formula alfa-glikozil-rutint is tartalmaz, mely segít megelőzni a napfényre adott allergiás reakciókat, például a PLE kialakulását.

Illatanyagmentes, így a bőrirritáció kockázata minimális. A nem zsíros és nem ragacsos formula gyorsan beszívódik és vízálló.

(1) Megfelel a Cosmetics Europe által meghatározott megmagasabb szintű UVA- és UVB-védelemnek. Az UVA-védelem magasabb szintű, mint az EU-ban érvényes követelmény

Klinikai és bőrgyógyászati vizsgálatok

Klinikai és bőrgyógyászati kutatások igazolják a termék nagyon jó tolerabilitását napallergiára, például PLE kialakulására hajlamos bőrön.

TULAJDONSÁGOK

 • gyorsan beszívódik
 • nem ragad
 • nem zsíros
 • illatanyagmentes
 • vízálló

Fontos tudnivalók a termék használatához

Három lépés az optimális napvédelem érdekében

1. Válassza ki a megfelelő terméket

Válasszon olyan terméket, mely a bőrének megfelelő szintű védelmet nyújtja. A fényvédőnek védelmet kell nyújtania az UVA- és UVB-sugarak, valamint a HEVIS fény ellen is. Emellett illeszkednie kell bőrtípusához és bőrének állapotához.

Tovább

2. Használja a megfelelő mennyiséget

Fontos, hogy elegendő mennyiségű terméket használjon, és rendszeres időközönként ismételje meg a fényvédő felvitelét. A tenyerén is megmérheti, milyen mennyiségű fényfédőre van szüksége. Azt javasoljuk, hogy az ábrán látható minden terület (1-11) bekenéséhez nyomjon ki a fényvédőből egy vastag csíkot, mely középső ujja hegyétől a csuklójáig tart.

 • 1. Arc és nyak
 • 2. és 3. A két kar
 • 4. Mellkas
 • 5. Has
 • 6. és 7. Combok (elöl és hátul)
 • 8. és 9. Lábszárak (elöl és hátul) plusz a lábfejek
 • 10. Váll és a hát felső része
 • 11. A hát alsó része (derék)

Teljes testének bekenéséhez nagyjából egy golflabdányi termék szükséges.

Tovább

3. Legyen alapos a fényvédő felvitelekor

Ügyeljen rá, hogy minden bőrterület, amelyet fény érhet, megkapja a szükséges védelmet. Néhány bőrterületről könnyű megfeledkezni. Ne hagyja ki a fülét, nyakának hátsó részét, hátát, vállát, kezeinek és lábainak hátsó részét, a kéz- és lábfejeket, valamint a fürdőruha szélénél levő bőrfelületeket. Az Eucerin kutatása (2) azt jelzi, hogy a női test hátsó felületének 14%-a, a férfitest hátsó bőrfelületének pedig 22%-a minden védelem nélkül rendszeresen ki van téve a napsugárzásnak.

(2) A Beiersdorf 2016-ban végzett saját kutatása a fényvédőhasználatról 52 fő (29 nő és 23 férfi) részvételével

Tovább

Fontos tudnivalók a termék használatához

  Mielőtt kimegy a napra, vigye fel a fényvédő termékeket bőséges mennyiségben, és ezt a védelem megfelelő szintjének fenntartása érdekében gyakran ismételje meg, főként fürdés után, vagy ha izzad, illetve miután megtörölközött. Ha csökkenti az alkalmazott mennyiséget, a védelem lényegesen gyengébb lesz. Ne töltsön túl sok időt a napon, még fényvédő használata mellett sem. A túl sok napsugárzás komoly egészségügyi kockázatot jelent. Óvja a csecsemőket és a kisgyermekeket a közvetlen napsugárzástól. Vigyázzon, hogy a termék ne kerüljön a szemébe. Várja meg, amíg a fényvédő teljesen felszívódik, és ügyeljen rá, hogy bőre ne érintkezzen textil anyaggal vagy szilárd felületekkel – így elkerülheti, hogy a termék foltot hagyjon.
   

Mit tegyen és mit ne tegyen?

Használja ezt a terméket, ha…

Magas faktorszámú fényvédőt keres napallergiára hajlamos bőrre:

Az Eucerin Sun Allergy Protect Napallergia elleni krém-gél SPF50+ terméket kifejezetten arra fejlesztették ki, hogy biztosítsa az arc és a test allergiára hajlamos bőrének azt az ápolást és védelmet, amelyre szüksége van. Segít megelőzni a napsugárzás által előidézett allergiás reakciót.

Fényvédő terméket keres, mely nemcsak az UVA- és UVB-sugaraktól védi meg bőrét, hanem a HEVIS fény károsító hatásaitól is:

Az Eucerin innovatív Szélesspektrumú Fényvédelmi Technológiája magas fokú védelmet nyújt az UVA/UVB-sugárzás és a nagy energiájú látható fény (HEVIS) ellen.

Fényvédőt keres nagyon érzékeny bőrre:

Klinikai és bőrgyógyászati tesztek bizonyítják, hogy az Eucerin Sun Allergy Protect Napallergia elleni krém-gél SPF50+ kiválóan alkalmazható rendkívül érzékeny és fényérzékeny bőrön is.

Próbáljon ki másik terméket, ha…

Napozás utáni terméket keres érzékeny, allergiára hajlamos bőrére:

Próbálja ki az Eucerin Sun Allergy Protect Napozás utáni krém-gélt.

Érzékeny a bőre és nagyon magas faktorszámú fényvédőt keres a testére, de jobban kedveli a spray formát:

Próbálja ki az Eucerin Sun Spray Sensitive Protect SPF 50+ terméket (érzékeny és atópiás bőrre) vagy az Eucerin Sun Sensitive Protect Színtelen napozó spray SPF 50 terméket (érzékeny és aknéra hajlamos bőrre).

Nagyon magas faktorú fényvédőt keres, mely véd az idő előtti öregedés ellen:

Próbálja ki az Eucerin Sun Photoaging Control naptej testre SPF 50+ terméket.

Összetevők

Hogyan hat

Nemcsak az UV-sugarak károsíthatják a bőrt. A nagy energiájú látható fény (HEVIS) szintén létrehoz szabadgyököket, melyek szintén stresszt jelentenek a bőr számára. Ennek megelőzésére még a magas szintű UV-védelem sem elegendő. Az Eucerin Sun Allergy Protect Napallergia elleni krém-gél SPF50+ és SPF25 termékek Szélesspektrumú Fényvédelmi Technológiát (Advanced Spectral Technology) tartalmaznak, mely azon túl, hogy véd az UV-sugarak ellen, megóvja az érzékeny bőrt a HEVIS fény káros hatásaitól is. A formula alfa-glikozil-rutint is tartalmaz, mely segít megelőzni a napfényre adott allergiás reakciókat.

Szélesspektrumú Fényvédelmi Technológia
A kiemelkedően magas fokú UVA/UVB-védelmet biztosító szélessávú és fotostabil szűrők¹ a licochalcone A hatóanyaggal együtt semlegesítik az UV-fény és a HEVIS fény következtében létrejött szabadgyököket.

Alfa-glikozil-rutin
Erőteljes antioxidáns, mely erősíti a bőr saját védelmi mechanizmusát az UVA-sugárzás következtében létrejövő szabadgyökök ellen, és ezzel segít megelőzni a napfény okozta allergiás reakcióket.

1 Megfelel a Cosmetics Europe által meghatározott legmagasabb szintű UVA- és UVB-védelemnek. Az UVA-védelem magasabb szintű, mint az EU-ban érvényes követelmény.

Gyakori kérdések (5)

 • Melyek a napallergia tünetei?

  A napallergia nagyon gyakori, különösen a fiatal nők és azok körében, akiknek világos a bőrük. A napallergia leggyakoribb formája a polimorf fénykiütés (az angol név kezdőbetűiből álló rövidítéssel: PLE). A jellemző tünetek közé tartoznak a bőrfelszínből kiemelkedő, kellemetlen kiütések és a bőr kipirosodása, de kialakulhatnak hólyagok és gennyes pattanások is. A tünetek általában egy-két napozással töltött nap után jelentkeznek, rendszerint a karok belső oldalán és a mellkason – az arc is lehet érintett, de ez ritkább.

  A napallergia egyéb formái közé tartozik az acne aestivalis (melyet gyakran Mallorca akne néven említenek). Az acne aestivalis tünetei nagyon hasonlítanak azokhoz, amelyek a PLE esetén jelennek meg. Leggyakrabban azokat a 25-40 éves nőket érinti, akik serdülőkorukban aknétól szenvedtek.

  Ezekről az allergiákról és az allergiás bőr ápolásáról többet is olvashat a PLE-ről és más napallergiákról szóló cikkben.

 • A napallergiára hajlamos bőrnek különleges fényvédelemre van szüksége?

  Az érzékeny bőrhöz hasonlóan az allergiára hajlamos bőrnek is meggyengült a védőrétege, ezért kiszolgáltatottabb a külső irritáló tényezőkkel szemben. Az egyik ilyen külső irritáló tényező nem más, mint a napsugárzás. Bizonyos vegyi anyagok – például az illatanyagok – szintén irritálhatják az érzékeny, allergiára hajlamos bőrt. Az Eucerin Sun Allergy Protect Napallergia elleni krém-gél FF25 azt a magas szintű védelmet biztosítja a napallergiára hajlamos bőrnek, amelyre szüksége van. Antioxidánsokat is tartalmaz, ezek nyugtatják a bőrt és erősítik saját védekező rendszerét, mely az UV-sugárzás következtében létrejött szabadgyököket semlegesíti. Mindezzel a termék segít megelőzni a napallergiás reakció kialakulását.

 • Honnan tudhatom, milyen fényvédő faktort kell használnom?

  A fényvédők négy különböző védelmi szintet képviselnek: alacsony (fényvédő faktor 6-10), közepes (15-25), magas (30-50) és nagyon magas (50+). Minél magasabb a fényvédő faktor, a bőr annál jobb védelmet kap, de figyelni kell a termékek gondos felvitelére (ne maradjon ki egyetlen bőrfelület sem), és a fényvédőt kétóránként bőséges mennyiségben újból alkalmazni kell.

 • Mi a különbség az UVA- és az UVB-sugárzás között?

  Az UVA-sugarak behatolnak a bőr mélyebb rétegeibe. Serkentik a szabadgyökök képződését, és ezzel oxidatív stresszt idéznek elő, mely közvetett módon DNS-károsodáshoz vezethet (a szabadgyökök idővel megváltoztatják a sejtekben levő DNS-t). Az UVA-sugarakat leggyakrabban a fényöregedéssel (a bőr idő előtti, napfény okozta öregedésével) hozzák összefüggésbe, de ezek a sugarak kiválthatnak napallergiát is, például polimorf fénykiütéseket (PLE) idézhetnek elő. Az UVB-sugarak szintén okozhatnak allergiát, de kisebb mértékben.
  Az UVB-sugarak biztosítják a bőrnek az energiát a D-vitamin előállításához, és serkentik a melanin termelődését is, mely napsütötte barna színt ad a bőrnek. Nem jutnak olyan mélyre, mint az UVA-sugarak, csak a bőr külső rétegébe hatolnak be, de közvetlen és azonnali károsodást, például napégést okoznak. A sejtekben levő DNS közvetlenül elnyeli az UVB-sugarakat, és ez bőrbetegségekhez, például aktinikus keratózishoz és bőrrákhoz vezethet.

  Mindkét fajta UV-sugárzás előidézhet hiperpigmentációt és hozzájárulhat a májfoltok (más néven napfoltok) és melazmák megjelenéséhez.

 • Mi az a nagy energiájú látható fény, és miért kell tőle megvédeni a bőröm?

  A napfény spektruma UV-, látható és infravörös fényből áll. A látható fényt a szemünkkel érzékeljük, azonban a többi hullámhossz láthatatlan a számunkra. A látható spektrum egy része nagy energiájú, ezt nevezik nagy energiájú látható fénynek. Néha HEV fényként, HEVL-ként, illetve kék fényként vagy ibolyakék fényként is említik.

  Az UVA-sugárzáshoz hasonlóan a HEVIS fény is behatol a bőr (a dermisz) mélyebb rétegeibe és szabadgyökök keletkezését idézheti elő. Ezek a szabadgyökök jelentik a fényöregedés (a bőr idő előtti, napfény által okozott öregedése) egyik legfőbb okát. Hatással vannak a sejtekre és lebontják a kollagént, valamint az elasztint, vagyis azokat a fehérjéket, melyek a bőr telt, fiatalos megjelenését biztosítják. A HEVIS fényt az egyenetlen arcszín és a melazmák kialakulásával is összefüggésbe hozzák.

  Sok korszerű fényvédő kínál hatékony védelmet az UVA- és UVB-sugarak ellen, de mi azt javasoljuk, olyan terméket válasszon, mely megóvja bőrét a HEVIS fény negatív hatásaitól is. Ezek a termékek megbízható védelmet nyújtanak a bőr napfény okozta, idő előtti öregedése ellen, és hosszú távon segítenek felvenni a harcot az öregedés látható jeleivel, például a ráncok kialakulásával szemben.

5.0
5 véleménye szerint *
5
0
0
0
0
 • Poa! 2017. 05. 22.
  Kiváló
  Termékminta:
  Ingyenes termékminta
  Bőröm rendkívül érzékeny, napallergiás. Ez a termék teljes mértékben megvéd a napsugárzás káros hatásaitól, és még barnít is. Ezen tapasztalatok birtokában megbízom az Eucerin egyéb termékeiben is! Így használom az Eucerin arcápolók rosaceás bőrre kifejlesztett változatait is, illetve az 50 faktoros védelmet nyújtó arcápoló krémeket! Köszönöm!
 • Adrien 2017. 05. 22.
  Hibátlan, megbízható védelem!
  Termékminta:
  Ingyenes termékminta
  Évek óta használom az FF50 napallergia elleni fényvédőt. Minden tekintetben megfelel a leírásnak. Megakadályozza a napallergia kialakulását, valamint a leégést is, viszont barnulni lehet a használatával is. Csak ezt veszem, nagyon szeretem! A kiváló tapasztalatokra építve rendszeres vásárlója vagyok a rosáceás bőrre ható 25 faktoros és faktor nélküli arcápolóknak. Ezekhez csatlakozott a legújabb 50 faktoros fényvédővel rendelkező napvédő arcápoló érzékeny, valamint zsíros bőrre való változata is. Mindenkinek ajánlom ezeket a termékeket! Köszönöm, Eucerin!
 • Léna 2017. 04. 08.
  A kislányom is napozhat!!
  Termékminta:
  Ingyenes termékminta
  Kislányomnak már 4 évesen kijött a napallergiája, sajnos később ez még fokozódott, már az tavaszi napsugaraktól is kiütéses lett! Aztán egy patikában felfedeztem ezt a naptejet, és azóta minden gondunk megoldódott! Nagyon jól vizsgázott, nincsenek pöttyök, nem ég le-sajnos ez is nagy problémát okozott, hiába használtunk magas faktorszámú naptejet-bírja a horvátországi erősebb napot is! Mi nem tapasztaltuk, hogy nem szívódna fel vagy foltot hagyna a ruhán, már ötödik éve ezt használja immáron az egész család!Örülök, hogy rátaláltam!
 • Még több értékelés

Építsd fel a bőrápolási rutint

Márkaértékeink

A bőrápolás úttörői

Holisztikus dermokozmetikai megközelítéssel védjük bőrét, hogy megőrizzük annak egészségét és ragyogását.

Bőrgyógyászok ajánlásával

Világszerte vezető bőrgyógyászokkal és gyógyszerész partnerekkel dolgozunk együtt innovatív és hatékony bőrápolási termékek kifejlesztésén, amelyek megbízhatóak és bátran ajánlhatják bárkinek.

Elkötelezve az innováció mellett

Több mint 100 éve már, hogy elköteleztük magunkat a kutatás és innováció mellett. Hiszünk abban, hogy olyan hatóanyagokat és nyugtató formulákat hozunk létre, amelyek nagy toleranciával rendelkeznek, és segítenek abban, hogy minden nap jobban élhesse életét.