Tudományos háttér – Eucerin® AtopiControl termékcsalád

2 perc olvasási idő
Tovább

Bőrgyógyászok gyakran ajánlanak helyi krémeket az atópiás dermatitisz gyulladt fázisainak kezelésére, ezekben általában kortikoszteroidok találhatók. Ezek hatásos és gyorsan ható összetevők, amik enyhítik a viszkető gyulladásokat. Fontos az orvosi utasításoknak megfelelő használatuk.

Mi, az Eucerin®-nél kiváncsiak voltunk, vajon ki lehet-e fejleszteni olyan bőrápoló kozmetikai megoldást, mely pozitívan hat az enyhén és közepesen atópiás bőrre. Több hónapos intenzív kutatómunka eredménye az Eucerin® AtopiControl termékcsalád.

Fedezze fel az atópiás dermatitisz gyulladt fázisaira ajánlott termékeinket

A kortizon hatásos a viszketés megszüntetésében. Hosszú távú használata azonban nem ajánlott a negatív mellékhatások miatt.
Több év fejlesztés után az Eucerin® megalkotta az AtopiControl termékcsaládot - a hatékony megoldást az atópiás dermatitisz ápolására, kortizon nélkül.

„Kutatásunkból kiderült, hogy a panaszokkal küzdők, és az atópiás dermatitiszben szenvedő gyermekek szülei olyan kozmetikai ápolást kerestek, melyet gyulladt fázisban és a köztes időszakban is használhatnak”, mondja Gitta Neufang, PhD., az Eucerin® Kutatási részlegének vezetője. „Elmondták, hogy a kortikoszteroidok igen hasznosnak bizonyultak a gyulladt fázisok alatt, azonban kiegészítő, ezzel együtt használható, kozmetikai ápolást is szerettek volna, ami javítja a bőr állapotát”.

„Úgy döntöttünk elfogadjuk ezt a kihívást, ám ez korántsem volt egyszerű”

Olyan hatóanyag összetételre volt szükségünk, ami kifejezetten az atópiás bőr igényeinek megfelelően kombinálja a legfontosabb hatóanyagokat.

Fő hatóanyagok az Eucerin® AtopiControl termékekben

Az omega-6 zsírsavak támogatják a bőr védelmi funkcióját

Az Eucerin® több mint 15 éve használ omega-6 zsírsavakat a termékeiben száraz bőr kezelésére, emellett klinikai kutatás igazolja, hogy a kankalinolaj és a szőlőmagolaj hozzáadása az összetevőkhöz hatásosan segít helyreállítani a bőr sérült védelmét és megelőzi a kiszáradást. Az atópiás dermatitisz belobbanásának egyik fontos oka a dehidráció, ezért az omega zsírsavak mint lehetséges kulcsfontosságú hatóanyagok jelentek meg az új termékekben.

A decandiol csökkenti a mikrobák megtelepedését.

A hatóanyag összetételben a hidratáló összetevő mellett szükség volt egy antimikrobiális hatóanyagra is. Az Eucerin® kutatói rábukkantak a decandiolra, ami hatásos az atópiás bőrben gyakran megtalálható staphylococcus aureus ellen.

A licochalcone A csökkenti a gyulladást.

A következő cél a bőrpír csökkentése volt. Kutatóink ismét olyan összetevőt választottak, mely már évek óta sikeresnek bizonyult az Eucerin® száraz és nagyon száraz bőrre ajánlott termékeiben. A kínai édesgyökérből nyert licochalcone A gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatású. Az irritált bőrre felvitt licochalcone A gyorsan csökkenti a pirosságot és megnyugtatja a bőrt.

A menthoxypropanediol enyhíti a viszketést

A kirakós utolsó darabja annak az összetevőnek a megtalálása volt, mely segíti a bőrt a viszketés leküzdésében. A menthoxypropanediol a mentol egy származéka és ugyanolyan hűsítő tulajdonsággal bír. Ez a hűtő hatás segíti enyhíteni a viszketést.

Az atópiás bőr érzékenységének ismeretében természetesen fontos volt, hogy a termék illat- és színezőanyag-mentes és parabenmentes legyen.

Az Eucerin® AtopiControl SOS Bőrnyugtató krém klinikailag és dermatológiailag tesztelt.
Klinikai és dermatológiai tanulmányok során bizonyították, hogy az Eucerin® AtopiControl termékek használata hatásos és biztonságos gyerekek és csecsemők számára is.

„Sok időbe és erőfeszítésbe került, mire kifejlesztettük az AtopiControl SOS Bőrnyugtató krémet” mondja dr. Neufang
„De örömmel jelenthetem, hogy a bőrápoló tulajdonságai klinikailag igazoltan javítják a bőr állapotát a belobbanásos/gyulladt időszakok alatt.

Egy klinikai tanulmány hasonló kozmetikai hatást mutat az AtopiControl SOS Bőrnyugtató krém és az 1%-os hidrokortizon krém között atópiás bőr esetén.”

Dr. Neufang fontosnak tartja megjegyezni, hogy az AtopiControl SOS Bőrnyugtató krém nem gyógyszer, és nem is hivatott annak a helyét átvenni.

Jó hír a szülőknek, hogy az AtopiControl SOS Bőrnyugtató krém klinikailag és dermatológiailag bizonyítottan hatásos és biztonságos gyermekek és 3 hónapnál idősebb csecsemők esetén is.

Olvasson többet az arcon jelentkező atópiás dermatitiszről. Olvasson többet a testen jelentkező atópiás dermatitiszről.

Hidratálja minden nap arcát atópiás dermatitisz esetén.

Márkaértékeink

A bőrápolás úttörői

Holisztikus dermokozmetikai megközelítéssel védjük bőrét, hogy megőrizzük annak egészségét és ragyogását.

Bőrgyógyászok ajánlásával

Világszerte vezető bőrgyógyászokkal és gyógyszerész partnerekkel dolgozunk együtt innovatív és hatékony bőrápolási termékek kifejlesztésén, amelyek megbízhatóak és bátran ajánlhatják bárkinek.

Elkötelezve az innováció mellett

Több mint 100 éve már, hogy elköteleztük magunkat a kutatás és innováció mellett. Hiszünk abban, hogy olyan hatóanyagokat és nyugtató formulákat hozunk létre, amelyek nagy toleranciával rendelkeznek, és segítenek abban, hogy minden nap jobban élhesse életét.

Építsd fel a bőrápolási rutint