Női tudós kenőcsöt visz fel a kézfejére - férfi tudós nézi

Tudományos háttér: Eucerin® AtopiControl termékcsalád

Bőrgyógyászok gyakran ajánlanak helyi krémeket az atópiás dermatitisz gyulladt fázisainak kezelésére, ezekben általában kortikoszteroidok találhatók. Ezek hatásos és gyorsan ható összetevők, amik enyhítik a viszkető gyulladásokat. Fontos az orvosi utasításoknak megfelelő használatuk.

Mi, az Eucerin®-nél kiváncsiak voltunk, vajon ki lehet-e fejleszteni olyan bőrápoló kozmetikai megoldást, mely pozitívan hat az enyhén és közepesen atópiás bőrre. Több hónapos intenzív kutatómunka eredménye az Eucerin® AtopiControl termékcsalád.

Fedezze fel az atópiás dermatitisz gyulladt fázisaira ajánlott termékeinket

„Kutatásunkból kiderült, hogy a panaszokkal küzdők, és az atópiás dermatitiszben szenvedő gyermekek szülei olyan kozmetikai ápolást kerestek, melyet gyulladt fázisban és a köztes időszakban is használhatnak”, mondja Gitta Neufang, PhD., az Eucerin® Kutatási részlegének vezetője. „Elmondták, hogy a kortikoszteroidok igen hasznosnak bizonyultak a gyulladt fázisok alatt, azonban kiegészítő, ezzel együtt használható, kozmetikai ápolást is szerettek volna, ami javítja a bőr állapotát”.

„Úgy döntöttünk elfogadjuk ezt a kihívást, ám ez korántsem volt egyszerű”

Olyan hatóanyag összetételre volt szükségünk, ami kifejezetten az atópiás bőr igényeinek megfelelően kombinálja a legfontosabb hatóanyagokat.

Kislány vakarja a könyökhajlatát
A kortizon hatásos a viszketés megszüntetésében. Hosszú távú használata azonban nem ajánlott a negatív mellékhatások miatt.
Női kutató dolgozik a laborban.
Több év fejlesztés után az Eucerin® megalkotta az AtopiControl termékcsaládot - a hatékony megoldást az atópiás dermatitisz ápolására, kortizon nélkül.

Fő hatóanyagok az Eucerin® AtopiControl termékekben

Az Eucerin® több mint 15 éve használ omega-6 zsírsavakat a termékeiben száraz bőr kezelésére, emellett klinikai kutatás igazolja, hogy a kankalinolaj és a szőlőmagolaj hozzáadása az összetevőkhöz hatásosan segít helyreállítani a bőr sérült védelmét és megelőzi a kiszáradást. Az atópiás dermatitisz belobbanásának egyik fontos oka a dehidráció, ezért az omega zsírsavak mint lehetséges kulcsfontosságú hatóanyagok jelentek meg az új termékekben.

Az omega-6 zsírsavak működésének illusztrációja
Az omega-6 zsírsavak támogatják a bőr védelmi funkcióját

A hatóanyag összetételben a hidratáló összetevő mellett szükség volt egy antimikrobiális hatóanyagra is. Az Eucerin® kutatói rábukkantak a decandiolra, ami hatásos az atópiás bőrben gyakran megtalálható staphylococcus aureus ellen.

A decandiol működésének illusztrációja
A decandiol csökkenti a mikrobák megtelepedését.

A következő cél a bőrpír csökkentése volt. Kutatóink ismét olyan összetevőt választottak, mely már évek óta sikeresnek bizonyult az Eucerin® száraz és nagyon száraz bőrre ajánlott termékeiben. A kínai édesgyökérből nyert licochalcone A gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatású. Az irritált bőrre felvitt licochalcone A gyorsan csökkenti a pirosságot és megnyugtatja a bőrt.

Illusztráció a licochalcone A működéséről.
A licochalcone A csökkenti a gyulladást.

A kirakós utolsó darabja annak az összetevőnek a megtalálása volt, mely segíti a bőrt a viszketés leküzdésében. A menthoxypropanediol a mentol egy származéka és ugyanolyan hűsítő tulajdonsággal bír. Ez a hűtő hatás segíti enyhíteni a viszketést.

A menthoxypropanediol savak működésének illusztrációja.
A menthoxypropanediol enyhíti a viszketést

Az atópiás bőr érzékenységének ismeretében természetesen fontos volt, hogy a termék illat- és színezőanyag-mentes és parabenmentes legyen.

„Sok időbe és erőfeszítésbe került, mire kifejlesztettük az AtopiControl SOS Bőrnyugtató krémet” mondja dr. Neufang
„De örömmel jelenthetem, hogy a bőrápoló tulajdonságai klinikailag igazoltan javítják a bőr állapotát a belobbanásos/gyulladt időszakok alatt.

Egy klinikai tanulmány hasonló kozmetikai hatást mutat az AtopiControl SOS Bőrnyugtató krém és az 1%-os hidrokortizon krém között atópiás bőr esetén.”

Dr. Neufang fontosnak tartja megjegyezni, hogy az AtopiControl SOS Bőrnyugtató krém nem gyógyszer, és nem is hivatott annak a helyét átvenni.

Jó hír a szülőknek, hogy az AtopiControl SOS Bőrnyugtató krém klinikailag és dermatológiailag bizonyítottan hatásos és biztonságos gyermekek és 3 hónapnál idősebb csecsemők esetén is.

Olvasson többet az arcon jelentkező atópiás dermatitiszről. Olvasson többet a testen jelentkező atópiás dermatitiszről.

Női tudós krémet visz fel a kézfejére - férfi kutató figyeli.
Az Eucerin® AtopiControl SOS Bőrnyugtató krém klinikailag és dermatológiailag tesztelt.
Nevető kislány plüssállatot tartva ül anyukája ölében.
Klinikai és dermatológiai tanulmányok során bizonyították, hogy az Eucerin® AtopiControl termékek használata hatásos és biztonságos gyerekek és csecsemők számára is.
Atópiás bőrciklus illusztrációja.
Hidratálja minden nap arcát atópiás dermatitisz esetén.