SPF 50
 • 1/6 Eucerin Sun Sensitive Protect Extra könnyű naptej SPF50+
 • 2/6
 • 3/6
 • 4/6
 • 5/6
 • 6/6
 • 1/6 Eucerin Sun Sensitive Protect Extra könnyű naptej SPF50+
 • 2/6
 • 3/6
 • 4/6
 • 5/6
 • 6/6

Eucerin Sun Sensitive Protect Extra könnyű naptej SPF50+

0.0
0 Vélemény írása

Testre használandó napozó termék nagyon magas szintű UV-védelemmel és biológiai védelemmel

Ez a rendkívül könnyű, gyorsan beszívódó naptej ideális a normál bőr számára.

A termékről

Fényvédő naptej érzékeny bőrre

Annak, hogy a napsugárzás káros hatással van a bőrre, az UV-fény a legfőbb oka, de a nagy energiájú látható fény (HEVIS) szintén létrehoz szabadgyököket, melyek további stresszt jelentenek a bőr számára.

Az Eucerin Sun Sensitive Protect Extra könnyű naptej SPF50+ a test védelmére készült napvédő, mely nyugtatja és védi az érzékeny bőrt. Atópiás bőrre is használható. A Szélesspektrumú Fényvédelmi Technológia (Advanced Spectral Technology) a nagyon magas szintű UV-védelem érdekében egyesíti a szélessávú és fotostabil UVA/UVB-szűrőket¹ és a licochalcone A hatóanyagot. Ez az erős antioxidáns semlegesíti az UV-fény és a HEVIS következtében létrejött szabadgyököket.

Az extra könnyű fényvédő naptej azonnal beszívódik és vízálló. Klinikai és bőrgyógyászati vizsgálatok bizonyítják, hogy az Eucerin Sun Sensitive Protect Extra könnyű naptej SPF50+ kiválóan használható érzékeny bőrön, még atópiás dermatitis esetén is.

(1.) Megfelel a Cosmetics Europe által meghatározott megmagasabb szintű UVA- és UVB-védelemnek. Az UVA-védelem magasabb szintű, mint az EU-ban érvényes követelmény.

Klinikai és bőrgyógyászati vizsgálatok igazolják:

jó tolerabilitás érzékeny bőrön, még atópiás dermatitis esetén is.

TULAJDONSÁGOK

 • extra-light texture
 • azonnal beszívódik
 • vízálló

Használata

Három lépés az optimális napvédelem érdekében

1. Válassza ki a megfelelő terméket

Válasszon olyan terméket, mely a bőrének megfelelő szintű védelmet nyújtja. A fényvédőnek védelmet kell nyújtania az UVA- és UVB-sugarak, valamint a HEVIS fény ellen is. Emellett illeszkednie kell bőrtípusához és bőrének állapotához.

Tovább

2. Használja a megfelelő mennyiséget

Fontos, hogy elegendő mennyiségű terméket használjon, és rendszeres időközönként ismételje meg a fényvédő felvitelét. A tenyerén is megmérheti, milyen mennyiségű fényfédőre van szüksége. Azt javasoljuk, hogy az ábrán látható minden terület (1-11) bekenéséhez nyomjon ki a fényvédőből egy vastag csíkot, mely középső ujja hegyétől a csuklójáig tart.

 • 1. Arc és nyak
 • 2. és 3. A két kar
 • 4. Mellkas
 • 5. Has
 • 6. és 7. Combok (elöl és hátul)
 • 8. és 9. Lábszárak (elöl és hátul) plusz a lábfejek
 • 10. Váll és a hát felső része
 • 11. A hát alsó része (derék)

Teljes testének bekenéséhez nagyjából egy golflabdányi termék szükséges. Javasoljuk, hogy arcának és nyakának érzékeny bőrére (1. terület) használja  arcbőrre készült fényvédőink egyikét.

Tovább

3. Legyen alapos a fényvédő felvitelekor

Ügyeljen rá, hogy minden bőrterület, amelyet fény érhet, megkapja a szükséges védelmet. Néhány bőrterületről könnyű megfeledkezni. Ne hagyja ki a fülét, nyakának hátsó részét, hátát, vállát, kezeinek és lábainak hátsó részét, a kéz- és lábfejeket, valamint a fürdőruha szélénél levő bőrfelületeket.

Az Eucerin kutatása 2 azt jelzi, hogy a női test hátsó felületének 14%-a, a férfitest hátsó bőrfelületének pedig 22%-a minden védelem nélkül rendszeresen ki van téve a napsugárzásnak.

(2) A Beiersdorf 2016-ban végzett saját kutatása a fényvédőhasználatról 52 fő (29 nő és 23 férfi) részvételével

Tovább

Fontos tudnivalók a termék használatához

  Mielőtt kimegy a napra, vigye fel a fényvédő termékeket bőséges mennyiségben, és ezt a védelem megfelelő szintjének fenntartása érdekében gyakran ismételje meg, főként fürdés után, vagy ha izzad, illetve miután megtörölközött.
  Ha csökkenti az alkalmazott mennyiséget, a védelem lényegesen gyengébb lesz.
  Ne töltsön túl sok időt a napon, még fényvédő használata mellett sem. A túl sok napsugárzás komoly egészségügyi kockázatot jelent.
  Óvja a csecsemőket és a kisgyermekeket a közvetlen napsugárzástól.
  Várja meg, amíg a fényvédő teljesen felszívódik, és ügyeljen rá, hogy bőre ne érintkezzen textil anyaggal vagy szilárd felületekkel – így elkerülheti, hogy a termék foltot hagyjon.

Mit tegyen, és mit ne tegyen

Használja ezt a terméket, ha…

Érzékeny a bőre vagy atópiás dermatitistől szenved, és nagyon magas fokú védelmet nyújtó fényvédő naptejet keres:

Az Eucerin Sun Sensitive Protect Extra könnyű naptej SPF50+ azt a védelmet nyújtja bőrének, amelyre szüksége van.

Fényvédő naptejet keres, mely nemcsak az UVA- és UVB-sugaraktól védi meg bőrét, hanem a HEVIS fény károsító hatásaitól is:

Az Eucerin Szélesspektrumú Fényvédelmi Technológiája magas fokú védelmet nyújt az UVA/UVB-sugárzás és a nagy energiájú látható fény (HEVIS) ellen.

Próbáljon ki másik terméket, ha…

Azokat az előnyös hatásokat szeretné élvezni, melyeket az Eucerin Sun Sensitive Protect Extra könnyű naptej SPF50+ nyújt, de alacsonyabb fényvédő faktort szeretne:

Próbálja ki az Eucerin Sun Sensitive Protect Extra könnyű naptej SPF30 terméket

A bőre napallergiára, például fénykiütések (PLE) megjelenésére hajlamos:

Próbálja ki az Eucerin Sun Allergy Protect Napallergia elleni krém-gél SPF50 vagy SPF25 terméket.

A bőre érzékeny, és nagyon magas vagy magas szintű védelmet biztosító fényvédőt keres a testére, de jobban kedveli a spray formát:

Próbálja ki az Eucerin Sun Spray Sensitive Protect SPF 50+ terméket (érzékeny és atópiás bőrre) vagy az Eucerin Sun Sensitive Protect Színtelen napozó spray SPF30 terméket (érzékeny és aknéra hajlamos bőrre).

Nagyon magas fokú védelmet nyújtó fényvédőt keres testének védelmére, érzékeny bőrére, aeroszol formában:

Próbálja ki az Eucerin Sun Sensitive Protect Színtelen napozó aerosol spray SPF50+ terméket, mely érzékeny és aknéra hajlamos bőrre is használható.

Nagyon magas szintű védelmet nyújtó fényvédő naptejet keres, mely segít megelőzni az öregedés jeleinek idő előtti kialakulását:

Próbálja ki az Eucerin Sun Photoaging Control naptej testre SPF50+ terméket.

Összetevők

Hogyan működik

Nemcsak az UV-sugarak károsíthatják a bőrt. A nagy energiájú látható fény (HEVIS) is létrehoz szabadgyököket, melyek a fényöregedés (a bőr idő előtti, napfény okozta öregedésének) okozói. Ennek megelőzésére még a magas szintű UV-védelem sem elegendő. Az Eucerin Sun Sensitive Protect Extra könnyű naptej SPF50+ termék Szélesspektrumú Fényvédelmi Technológiát (Advanced Spectral Technology) tartalmaz, mely azon túl, hogy véd az UV-sugarak ellen, megóvja az érzékeny bőrt a HEVIS fény káros hatásaitól is. A formulában az Anti-Stain After Wash technológia is megtalálható.

Szélesspektrumú Fényvédelmi Technológia
A kiemelkedően magas fokú UVA/UVB-védelmet biztosító szélessávú és fotostabil szűrők¹ a licochalcone A hatóanyaggal együtt semlegesítik az UV-fény és a HEVIS fény következtében létrejött szabadgyököket.

1 Megfelel a Cosmetics Europe által meghatározott legmagasabb szintű UVA- és UVB-védelemnek. Az UVA-védelem magasabb szintű, mint az EU-ban érvényes követelmény.

Gyakori kérdések (5)

 • Honnan tudhatom, milyen fényvédő faktort kell használnom?

  A fényvédők négy különböző védelmi szintet képviselnek: alacsony (fényvédő faktor 6-10), közepes (15-25), magas (30-50) és nagyon magas (50+). Minél magasabb a fényvédő faktor, a bőr annál jobb védelmet kap, de figyelni kell a termékek gondos felvitelére (ne maradjon ki egyetlen bőrfelület sem), és a fényvédőt kétóránként bőséges mennyiségben újból alkalmazni kell.

 • Miért van szüksége az érzékeny bőrnek különleges napvédelemre?

  Az érzékeny bőr védelme meggyengült, és a bőr kevésbé képes megkötni a nedvességet, mint amennyire ez szükséges volna, így kiszolgáltatottabbá válik a környezet irritációkeltő hatásaival szemben. Az egyik ilyen külső irritatív tényező a napsugárzás, melynek hatására a bőr még inkább kiszárad, kivörösödik és irritált lesz. Az érzékeny arcbőrre nagyon jó hatással van az olyan fényvédő, melyet kifejezetten arra fejlesztettek ki, hogy óvja, és emellett nyugtassa is a bőrt.

 • Mi a különbség az UVA- és az UVB-sugárzás között?

  Az UVA-sugarak behatolnak a bőr mélyebb rétegeibe. Serkentik a szabadgyökök képződését, és ezzel oxidatív stresszt idéznek elő, mely közvetett módon DNS-károsodáshoz vezethet (a szabadgyökök idővel megváltoztatják a sejtekben levő DNS-t). Az UVA-sugarakat leggyakrabban a fényöregedéssel (a bőr idő előtti, napfény okozta öregedésével) hozzák összefüggésbe, de ezek a sugarak kiválthatnak napallergiát is, például polimorf fénykiütéseket (PLE) idézhetnek elő. Az UVB-sugarak szintén okozhatnak allergiát, de kisebb mértékben.

  Az UVB-sugarak biztosítják a bőrnek az energiát a D-vitamin előállításához, és serkentik a melanin termelődését is, mely napsütötte barna színt ad a bőrnek. Nem jutnak olyan mélyre, mint az UVA-sugarak, csak a bőr külső rétegébe hatolnak be, de közvetlen és azonnali károsodást, például napégést okoznak. A sejtekben levő DNS közvetlenül elnyeli az UVB-sugarakat, és ez bőrbetegségekhez, például aktinikus keratózishoz és bőrrákhoz vezethet.

  Mindkét fajta UV-sugárzás előidézhet hiperpigmentációt és hozzájárulhat a májfoltok (más néven napfoltok) és melazmák megjelenéséhez.

 • Mi az a nagy energiájú látható fény, és miért kell tőle megvédeni a bőröm?

  A napfény spektruma UV-, látható és infravörös fényből áll. A látható fényt a szemünkkel érzékeljük, azonban a többi hullámhossz láthatatlan a számunkra. A látható spektrum egy része nagy energiájú, ezt nevezik nagy energiájú látható fénynek. Néha HEV fényként, HEVL-ként, illetve kék fényként vagy ibolyakék fényként is említik.

  Az UVA-sugárzáshoz hasonlóan a HEVIS fény is behatol a bőr (a dermisz) mélyebb rétegeibe és szabadgyökök keletkezését idézheti elő. Ezek a szabadgyökök jelentik a fényöregedés (a bőr idő előtti, napfény által okozott öregedése) egyik legfőbb okát. Hatással vannak a sejtekre és lebontják a kollagént, valamint az elasztint, vagyis azokat a fehérjéket, melyek a bőr telt, fiatalos megjelenését biztosítják. A HEVIS fényt az egyenetlen arcszín és a melazmák kialakulásával is összefüggésbe hozzák.

  Sok korszerű fényvédő kínál hatékony védelmet az UVA- és UVB-sugarak ellen, de mi azt javasoljuk, olyan terméket válasszon, mely megóvja bőrét a HEVIS fény negatív hatásaitól is. Ezek a termékek megbízható védelmet nyújtanak a bőr napfény okozta, idő előtti öregedése ellen, és hosszú távon segítenek felvenni a harcot az öregedés látható jeleivel, például a ráncok kialakulásával szemben.

 • Mi a foltok ellen védő Anti-Stain After Wash* technológia, és hogyan hat?

  Az Eucerin  Anti-Stain After Wash technológiája segít csökkenteni a ruhákon megjelenő, fényvédő okozta foltokat a mosás után.

  A sárga foltokat, melyek a ruhákon – főleg a pamutanyagokon – megjelennek a fényvédő termékek használata után, az UV-szűrők okozzák. A mosás során ezek a foltok ahelyett, hogy eltűnnének, még feltűnőbbekké válnak: a vízben levő vas- és rézionok, amikor forró vízzel és a fehérítőszerekkel találkoznak, valóssággal belekötik az anyagba a foltokat, melyek láthatóbbá válnak.

  Az Eucerin Anti-Stain After Wash technológiája kétféleképpen fejti ki a hatását. Először is lerakódásgátló összetevőket tartalmaz, melyek nagyrészt megakadályozzák, hogy a szennyező anyagok a textilhez kapcsolódjanak. Másodszor pedig komplexképző vegyületekkel megköti a vízben levő ionokat, így azok kevésbé képesek felerősíteni a foltok színét a mosás során.

Építsd fel a bőrápolási rutint

Márkaértékeink

A bőrápolás úttörői

Holisztikus dermokozmetikai megközelítéssel védjük bőrét, hogy megőrizzük annak egészségét és ragyogását.

Bőrgyógyászok ajánlásával

Világszerte vezető bőrgyógyászokkal és gyógyszerész partnerekkel dolgozunk együtt innovatív és hatékony bőrápolási termékek kifejlesztésén, amelyek megbízhatóak és bátran ajánlhatják bárkinek.

Elkötelezve az innováció mellett

Több mint 100 éve már, hogy elköteleztük magunkat a kutatás és innováció mellett. Hiszünk abban, hogy olyan hatóanyagokat és nyugtató formulákat hozunk létre, amelyek nagy toleranciával rendelkeznek, és segítenek abban, hogy minden nap jobban élhesse életét.