• 1/6
 • 2/6
 • 3/6
 • 4/6
 • 5/6
 • 6/6
 • 1/6
 • 2/6
 • 3/6
 • 4/6
 • 5/6
 • 6/6

Eucerin AtopiControl viszketés elleni spray

0.0
0 Vélemény írása
Azonnal megnyugtatja a viszkető bőrt
Hosszan tartóan, akár 6 órán keresztül enyhítheti a viszketést
Az egyedi, viszketést csökkentő hatóanyag-komplexnek köszönhetően a termék azonnal megnyugtatja a bőrt és hosszan tartó enyhülést biztosíthat.

Az irritált, viszkető bőr akár 60 másodpercen belül megnyugszik, a viszketés akár 6 órán át enyhülhet.

Azonnal és hosszan tartóan enyhíti a viszketést

A termékről

Azonnal enyhülő viszketés

A száraz, irritált, kivörösödött, berepedezett bőrállapotok (mint például az atópiás dermatitisz, psoriasis, diabétesz) vakarózáshoz vezetnek, mely gyakran befolyásolja az alvás és az életminőséget. Ilyen esetekben olyan bőrápoló termékekre van szükség, amely megnyugtatja a viszkető, irritált bőrt.

Az Eucerin AtopiControl viszketés elleni spray kifejezetten a viszketés azonnali és tartós enyhítésére lett kifejlesztve. Klinikailag bizonyított, hogy 60 másodpercen belül enyhíti a viszkető bőr tüneteit, és a hatása akár hat órán keresztül is tarthat 1.

Az innovatív spray viszketés elleni összetevők egyedülálló kombinációját tartalmazza, amely több szinten - a bőr külső rétegeitől kezdve az idegvégződésekig - veszi fel a harcot a viszketéssel, hogy azonnal hűsítse, nyugtassa és csillapítsa a bőrirritációt:

 • A Menthoxypropandiol hűsíti a bőrt és az érzékelés szintjén enyhíti a viszketést.
 • A SymSitive* megnyugtatja a bőrt, megakadályozza a csípő érzést és csökkentheti a bőrpírt.
 • A polidokanol a sejtek szintjén enyhíti a viszketést jeleit, és ezáltal nyugtatja a bőrt.

Az Eucerin AtopiControl viszketés elleni spray ideális az atópiás dermatitisz okozta helyi viszketés kezelésére, és mind a gyulladásos, mind a tünetmentes időszakokban alkalmazható. Könnyen használható útközben is, és az Eucerin AtopiControl SOS bőrnyugtató krém és/vagy a szokásos gyógyszerei mellett is használható.

Az illatanyag mentes hűsítő spray gyorsan felszívódik, nem hagy zsíros, ragacsos érzetet. Felnőttek és háromévesnél idősebb gyermekek is használhatják, valamint a xerosis, pikkelysömör és cukorbetegség következtében viszkető bőr esetén is hatásos.

1 Beiersdorf AG, klinikai adatok, 2018. március/április

Klinikai és bőrgyógyászati tanulmányok

Klinikai és bőrgyógyászati tanulmányok igazolják a termék hatékonyságát és nagyon jó bőrtolerabilitását. Alkalmas az atópiás dermatitisben, pikkelysömörben, xerosisban, cukorbetegségben szenvedők számára. 3 évesnél idősebb gyermekek bőrén is használható.

Főbb eredmények

Több klinikai és bőrgyógyászati vizsgálat mellett egy olyan klinikai vizsgálatra 1 is sor került, melyet 32 atópiás bőrgyulladásban szenvedő beteg részvételével végeztek, akik bőre rendszeresen viszketett. Miután két hétig naponta kétszer alkalmazták a sprayt, 94%-uk megerősítette, hogy „hűsítő és frissítő hatással van a bőrre”.

A kutatások azt mutatják, hogy az Eucerin viszketés elleni spray 60 másodpercen belül és akár hat órán keresztül enyhíti a bőrviszketést.

1 2018. március/április

 

Azonnal és hosszan tartóan enyhíti a viszketést

TULAJDONSÁGOK

 • 3 évnél idősebb gyermekek esetében is alkalmazható
 • illatanyagmentes
 • gyorsan beszívódik
 • nem ragad
 • nem zsíros

Használata

Használat

 • Bőrállapottól függően alkalmazza az érintett bőrfelületen naponta többször amikor szükségesnek érzi.
 • 15-20 cm-es távolságból fújja be az érintett területeket.
 • Ne fújja közvetlenül az arcra
 • Ne lélegezze be és ügyeljen rá, hogy ne kerüljön a szemébe
 • Ne alkalmazza sebeken, gyulladt területeken vagy nyílt sérülésekre.
 • A legjobb eredmény elérése érdekében az Eucerin AtopiControl termékcsalád tisztító- és ápolószereivel együtt használja

Mindennapos használatra

Tisztítás

Használja az Eucerin AtopiControl Lipid-Olajtusfürdőt, amit a gyulladások közötti időszakokban is lehet alkalmazni.

Tovább

Ápolás

Mindennapi ápolás a gyulladások közötti időszakban

Alkalmazza a megfelelő mindennapos ápolásra készült terméket:

Kiegészítő ápolás a gyulladás során

A viszketés enyhítése és a bőr állapotának javítása érdekében vigye fel az Eucerin AtopiControl SOS bőrnyugtató krémet az érintett érintett területekre. Ideális kiegészítő az atópiás bőrgyulladás kezelésére. Ha helyi alkalmazású gyógyszerkészítményt is használ, alkalmazza azt az Eucerin AtopiControl SOS bőrnyugtató krém előtt.

A mindennapos ápolásra készült termékeink mindegyike használható tünetes és tünetmentes időszakban is a gyógyszerek és/vagy az Eucerin AtopiControl SOS bőrnyugtató krém alkalmazása után.

 
Tovább

Védelem

Azonnali enyhíti a viszketést

Az Eucerin AtopiControl viszketés elleni spray azonnal hűsíti a bőrt, így 60 másodperc alatt enyhíti a viszketést. Használja, ha azonnali és tartós megkönnyebbülésre vágyik viszkető bőr esetén - akár az atópiás bőrgyulladás akut vagy tünetmentes időszakában is. Mivel ez nem ápoló termék, javasoljuk, hogy az AtopiControl termékcsalád más termékeivel egyidőben alkalmazza. Az Eucerin AtopiControl viszketés elleni spray olyan bőr esetén is hatásos, amely xerosis, pikkelysömör vagy cukorbetegség következményeként viszket.

Napvédelem

Az atópiás bőr különösen érzékeny az UVA és az UVB sugarakra. Ezért ha bőre napfénynek van kitéve, javasoljuk, hogy használjon napvédőt minden reggel, a bőrápoló termékek felvitele után. Arcán használja az Eucerin Sun Sensitive Protect napozó krém acra SPF30 vagy az Eucerin Sun Sensitive Protect napozó krém arcra SPF50+ termékeket, a testén pedig az Eucerin Sun Sensitive Protect Extra könnyű naptej SPF30 vagy az Eucerin Sun Extra könnyű naptej SPF50+ termékek használatát javasoljuk.

Tovább

Mi tegyen és mit ne tegyen?

Használja ezt a terméket, ha:

Olyan terméket keres, amely megnyugtatja a bőrt az atópiás bőrgyulladás akut, tünetes időszakai során:

Az Eucerin AtopiControl viszketés elleni spray azonnali és hosszú távú megkönnyebbülést nyújt.

Olyan hűsítő sprayt keres, amelyet a megszokott gyógyszeres kezelése vagy bőrápolási rutinja mellett is használhat:

Az Eucerin AtopiControl viszketés elleni spray hűsít és enyhíti az atópiás dermatitisz, xerosis, pikkelysömör és cukorbetegség okozta viszketést.

Gyermeke atópiás bőrgyulladásban szenved, és olyan terméket keres, amely megakadályozza a vakarózást a gyulladásos időszakok alatt:

Az Eucerin AtopiControl viszketés elleni spray hűsíti a bőrt, azonnali és hosszú távú megkönnyebbülést nyújt gyermeke viszkető bőrének. Három éves vagy annál idősebb gyermekek számára ajánlott.

Bőre pikkelysömör, xerosis vagy cukorbetegség miatt viszket:

Az Eucerin AtopiControl viszketés elleni spray segít megnyugtatni a bőrt.

Használjon más terméket, ha…

Olyan hidratáló krémet keres, amely enyhíti a viszketést a gyulladásos időszak során és javítja a bőr egészségét:

Az Eucerin AtopiControl SOS bőrnyugtató krémet javasoljuk. A megszokott gyógyszerei mellett is használható.

 

Gyereke három évesnél fiatalabb, és olyan terméket keres, amely megnyugtatja a bőrt az atópiás bőrgyulladás akut időszakai során:

Az Eucerin AtopiControl akut ápoló krém három hónapos kortól csecsemők esetén is alkalmazható.

Olyan terméket keres, amely az egész test területén alkalmazható a megszokott gyógyszerei mellett a gyulladásos időszakok során:

Az Eucerin AtopiControl balzsam vagy az Eucerin AtopiControl 12% Omega zsírsavas testápoló meghosszabbítja a gyulladások közötti, tünetmentes időszakot, valamint a szokásos gyógyszeres kezelés mellett is alkalmazhatók a bőr megnyugtatására a gyulladásos időszakok alatt.

Összetevők

Hogyan fejtik ki együttes hatásuk?

Az Eucerin AtopiControl SOS bőrnyugtató krémet és az Eucerin AtopiControl viszketés elleni sprayt kifejezetten olyan hatóanyagokból készítették, amelyek enyhítik a bőr viszketését.

Az Eucerin AtopiControl SOS bőrnyugtató krém menthoxypropandiolt és decanediolt tartalmaz, hogy az atópiás bőrgyulladás akut időszakaiban megnyugtassa a bőrt:

 • A menthoxypropandiol egy mentolszármazék, amely aktiválja a bőr idegvégződéseiben található természetes hűtő receptorokat (amelyek TRPM8 néven ismertek). Az így keletkezett hűsítő érzés csökkenti a viszketést.
 • Az antibakteriális hatású decanediol legyőzi az atópiás bőrgyulladáshoz kapcsolódó Staphylococcus Aureus baktériumokat.

A formula a hatóanyagok olyan egyedi kombinációját tartalmazza, amelyek a termékcsalád mindennapos használatra készült, alapvető bőrápolási termékeiben is megtalálhatók:

 • licochalcone-A: édesgyökér-kivonat, amely megnyugtatja a bőrt és csökkenti a bőrpírt
 • Keramidok: megerősítik a bőr védőrétegét
Az Eucerin AtopiControl viszketés elleni spray fő hatóanyagai a menthoxypropandiol, SymSitive* és polidokanol:
 • Ahogy az akut ápoló krém esetében is, a Menthoxypropandiol hűsíti a bőrt, és az érzékelés szintjén enyhíti a viszketést.
 • A SymSitive* megnyugtatja a bőrt, csillapítja a csípő érzést és csökkenti a bőrpírt. Ezt úgy éri el, hogy blokkolja a viszketéshez köthető receptort, amely TRPV1 néven ismert (tranziens receptor potenciál vanilloid-1), és megnyugtatja a bőr idegrendszerét.
 • A polidokanol úgy nyugtatja a bőrt, hogy csökkenti a viszketési jelzéseket az epidermisz sejtjeiben (a bőr külső rétegeiben. Ez meggátolja a TSLP (thymikus sztormális limfopoietin) és a keratinsejtek (az epidermális sejtek egy típusa) által létrehozott viszketést okozó mediátor felszabadulását)).

A spray nemcsak a gyulladásos időszakok alatt nyugtatja a bőrt, hanem a gyulladások közötti időszakokban is alkalmazható, amikor a bőr kissé viszket. A készítmény nem használható nyitott sebek esetén.

* a Symrise Germany bejegyzett védjegye

Viszkető bőr
Számos tényező okozhat viszketést

A hiperaktív bőrsejtek viszkető érzést eredményeznek, ami vakarózásra késztet

AtopiControl viszketés elleni spray
Az azonnali és tartós enyhülés érdekében három aktív hatóanyag gátolja a viszketést

A bőrsejtek aktív megnyugtatása megállítja a viszketést

Az atopikus bőrgyulladásnak két szakasza van

Akut fázis: amikor a bőr gyulladt
Szubakut fázis: a gyulladások közötti időszak, amikor a bőr nyugodtabb (inaktív vagy szubklinikai fázisként is ismert)

Gyakori kérdések (5)

 • Melyiket használjam gyulladásos időszak alatt: Az Eucerin viszketés elleni sprayt vagy az Eucerin SOS bőrnyugtató krémet?

  Mindkét terméket kifejezetten viszkető, atópiás bőrre történő alkalmazásra fejlesztették ki, és olyan aktív összetevőket tartalmaznak, amelyek bizonyítottan megnyugtatják a bőrt. Kiegészítik egymást, együttesen vagy külön-külön, bármilyen gyógyszeres terápia mellett is alkalmazhatóak.

  A spray azonnal hűsíti a bőrt, valamint azonnal és hosszú távon enyhíti a viszketést. Az atópiás dermatitis akut, és köztes, tünetmentes időszakaiban is használható. Könnyű befújni vele a testet, és nem kell az ujjaival elkennie. Alkalmas felnőttek és három évesnél idősebb gyermekek esetén, valamint pikkelysömör, xerosis vagy cukorbetegség okozta viszketés enyhítése esetén is.

  A krém intenzív ápolást nyújt az atópiás bőr számára a gyulladt, tünetes időszak során. A viszketés enyhítése mellett a formula hidratálja a bőrt, valamint erősíti és javítja a természetes védőrétegét. A krémet gyulladás esetén szabadon lehet alkalmazni a test bármely részén (beleértve az arcot), valamint csecsemők (három hónapos kortól), gyermekek és felnőttek számára is alkalmas.

   
 • Használhatom-e Eucerin AtopiControl viszketé elleni sprayt a szokásos gyógyszerem helyett?

  Az Eucerin AtopiControl viszketési elleni spray nem gyógyszerészkészítmény, és nem is helyettesíti azokat.

 • Gyermekek is használhatják az Eucerin AtopiControl viszketés elleni sprayt?

  Igen, amennyiben a gyermek elmúlt három éves. Ha csecsemőknek (három hónapos kortól) megfelelő terméket keres, javasoljuk az Eucerin AtopiControl SOS bőrnyugtató krémet.

 • Mit jelentenek az 'akut gyulladás' és az 'akut gyulladások közötti, tünetmentes időszak' kifejezések?

  Általánosságban véve az atópiás dermatitisnek két különböző fázisa van. Az 'akut gyulladás' az egyik elnevezése annak az akut, aktív, tünetes szakasznak, amikor a bőr leginkább érzékeny. Ilyenkor erős viszketést és égető érzést tapasztalhat, a bőr pedig kipirosodik, száraznak és repedezettnek tűnik. Ezen akut, gyulladásos szakaszokat olyan időszakok követik, amikor a bőr viszonylag nyugodt és kevésbé irritált. Ez az időszak nem akut, nem aktív, tünetmentes vagy intervallum szakaszként is ismert. Az egyes fázisok hossza az egyéntől függ, de a kifejezetten az atópiás bőr ápolására kialakított termékek - például az Eucerin AtopiControl termékcsaládban szereplők - elősegíthetik az akut gyulladások közötti időszak meghosszabbítását és enyhülést nyújthatnak az akut gyulladások során is.

 • Az atópiás dermatitisz ugyanaz, mint az atópiás ekcéma?

  Az atópiás dermatitis és az atópiás ekcéma a bőr gyulladásos elváltozásainak gyűjtőfogalmai, és számos különféle dermatológiai betegséget magukban foglalhatnak. Az atópiás bőrgyulladás és az atópiás ekcéma ugyanazon krónikus gyulladásos állapot leírására szolgál.

Építsd fel a bőrápolási rutint

Márkaértékeink

A bőrápolás úttörői

Holisztikus dermokozmetikai megközelítéssel védjük bőrét, hogy megőrizzük annak egészségét és ragyogását.

Bőrgyógyászok ajánlásával

Világszerte vezető bőrgyógyászokkal és gyógyszerész partnerekkel dolgozunk együtt innovatív és hatékony bőrápolási termékek kifejlesztésén, amelyek megbízhatóak és bátran ajánlhatják bárkinek.

Elkötelezve az innováció mellett

Több mint 100 éve már, hogy elköteleztük magunkat a kutatás és innováció mellett. Hiszünk abban, hogy olyan hatóanyagokat és nyugtató formulákat hozunk létre, amelyek nagy toleranciával rendelkeznek, és segítenek abban, hogy minden nap jobban élhesse életét.