Független szakértők ajánlásával:

3 perc olvasási idő
Tovább

A betegek kezelése során az orvosok, amikor tanácsot adnak az egyes bőrbetegségek gyógyítására, gyakran fordulnak útmutatásért a megbízható orvosi testületekhez, és figyelembe veszik a legújabb kutatási eredményeket. A száraz bőr (más néven xerosis cutis) gyakori bőrpanasz, mely csak Németországban 10 millió embert érint. Mégis, meglepő módon egészen a legutóbbi időkig nem volt egységes álláspont arról, mi a legjobb kezelés e bőrprobléma esetén.
Ez a cikk bemutatja és értékeli a száraz bőr kezelésének területén elért új eredményeket.

Az egészségügyi szakértők egyetértenek abban, mi a legjobb módja a száraz bőr kezelésének

A száraz bőr kezelésének legjobb módja: az egészségügyi szakemberek egyetértenek
Az egészségügyi szakemberek ma már egyetértenek abban, mi a száraz bőr kezelésének legjobb módja

2018-ban elismert orvosok egy csoportja közzétett egy tanulmányt „A xerosis cutis diagnózisa és kezelése" címmel. A közlemény összefoglalja a legújabb kutatási eredményeket a száraz bőr megelőzésének, diagnózisának és kezelésének területén, és tanácsokat ad az orvosoknak a bőrbántalom legjobb kezelésére vonatkozóan.

Urea: aranyszabály a száraz bőr kezelésében

A német nyelven írt tanulmány állítása szerint a száraz bőr – elvileg – hatékonyan kezelhető. A száraz bőr kezelésében a döntő tényező a megfelelő bőrápoló termék kiválasztása.

Xerosis cutis
Xerosis cutis: Belső és külső tényezők egyaránt megbillenthetik a bőr nedvességegyensúlyát, és ennek következtében a bőr nagyon szárazzá válhat.

A nedvességszint növeléséhez hidratáló és lipidpótló összetevők kombinációjára van szükség, melyek segítenek, hogy a bőr természetes védelmi funkciója helyreálljon, és a lehető leghatékonyabb módon megakadályozza a bőr további kiszáradását.

A tanulmány megállapítja, hogy „az elérhető tudományos adatok alapján az urea alkalmazása arany sztenderd lett a xerosis cutis kezelésében"1

Az ureának megvan az az előnye, hogy két fronton is hatékony: természetes hidratáló faktorként megköti a nedvességet a bőr legkülső rétegeiben, emellett segíti a természetes hámlási folyamatot is, melynek során a bőrről lehullanak az elhalt hámsejtek. Az egészséges hámlás összefügg a bőr simaságával.

Az Eucerin tudományos kutatói voltak az elsők, akiknek sikerült az ureát egy dermokozmetikum hatóanyagává tenni, és mostanra már több mint 25 évnyi tapasztalatuk van, hogyan lehet maximalizálni az urea jótékony hatását a bőrápoló termékek formulájában. Olyan tapasztalat ez, mely az idők során több mint 30, összesen mintegy tízezer önkéntes alany részvételével végzett klinikai és bőrgyógyászati kutatás eredményein alapul. 

Az urea más hidratálókkal együtt még hatékonyabb

 „A xerosis cutis diagnózisa és kezelése" című tanulmány azt is kifejti, hogy amikor az ureát más hidratáló összetevőkkel és lipidekkel kombinálják, a hatás még jobb: „Az urea, a ceramidok, a THF és a glicerol kombinációja lényegesen jobb hatást fejt ki, mint csak az urea a vivőanyagba ágyazva."2

Az urea sok Eucerin termék kulcsfontosságú összetevője, és a formulákban gyakran kombinálják ceramidokkal, más Természetes Hidratáló Faktorokkal és glicerollal. Ezek közé a formulák közé tartoznak a következők:

A plusz az UreaRepair PLUS termékekben

Az Eucerin UreaRepair PLUS termékcsaládba tartozó testápolók és krémek pontosan azt nyújtják a száraz bőrű embereknek, amit a független szakértők javasolnak. Ezekben a formulákban megtalálhatók:

• urea változó koncentrációban (5%-tól 30%-ig)
• más természetes hidratáló faktorok (THF), ceramidok és glüko-glicerol

A termékcsalád klinikailag és bőrgyógyászatilag bizonyított módon azonnali, 48 órán át tartó enyhülést nyújt a száraz bőrnek.3

 

 

Urea és 17 másik természetes hidratáló faktor
Segítenek, hogy a bőr befogadja és megkösse a nedvességet, ezáltal enyhítik a száraz bőr tüneteit.

Ceramidok
Helyreállítják és erősítik a bőr védelmi funkióját, így csökkentik a nedvességvesztést.

Az urea megköti a nedvességet a bőr külső rétegeiben, ugyanakkor lebontja az elhalt hámsejtek közötti kapcsolatokat – ez segíti a hámlást és simábbá teszi a bőr felületét.
Az urea a bőr Természetes Hidratáló Faktorainak egyike. Akárcsak az urea, a többi faktor is bevonzza a nedvességet a bőr külső rétegeibe. Ez megelőzi a kiszáradást, a hajkorpa kialakulását és a bőrkárosodást.

1 Augustin M et al., Diagnosis and Treatment of Xerosis Cutis. JDDG, July 2018: Suppl 4, Volume 16.

2 Weber TM et al., J Clin Aesthet Dermatol 2012, 5:29–39.

3 Beiersdorf. Data on file

Márkaértékeink

A bőrápolás úttörői

Holisztikus dermokozmetikai megközelítéssel védjük bőrét, hogy megőrizzük annak egészségét és ragyogását.

Bőrgyógyászok ajánlásával

Világszerte vezető bőrgyógyászokkal és gyógyszerész partnerekkel dolgozunk együtt innovatív és hatékony bőrápolási termékek kifejlesztésén, amelyek megbízhatóak és bátran ajánlhatják bárkinek.

Elkötelezve az innováció mellett

Több mint 100 éve már, hogy elköteleztük magunkat a kutatás és innováció mellett. Hiszünk abban, hogy olyan hatóanyagokat és nyugtató formulákat hozunk létre, amelyek nagy toleranciával rendelkeznek, és segítenek abban, hogy minden nap jobban élhesse életét.

Építsd fel a bőrápolási rutint