Az Eucerin® termékei biztonságosak és hatékonyak – A minőség garanciája

5 perc olvasási idő
Tovább

Az Eucerin® célja, hogy mindenki számára lehetővé tegye, hogy jól érezze magát a bőrében. Így a fejlett kutatások, a magasszintű termékfejlesztés és a minőség lényeges szempontok a cég számára. A legfontosabb az,  hogy folyamatosan képesek legyünk a hatékonyságot és a termékek tolerálhatóságát magas minőségi szinten tartani. A minőség, tehát a biztonság, a tolerálhatóság, a hatékonyság, a tudásátadás, valamint a szakértőkkel történő együttműködés pilléreire alapozva, az egykor Paul C. Beiersdorf által alapított cég víziója és céljai a mai napig is, egyetemben a magas színvonal megteremtésével és fenntatásával. Ez pedig kifizetődő: a minőség és tapasztalat több mint százéves jóhíre az Eucerin® számára bizalmat és megbecsülést váltott ki a gyógyszerészek és bőrgyógyászok körében világszerte.

Hogyan tudja garantálni az Eucerin®, hogy termékei biztonságosak és jól tolerálhatók?

Az egyik legmegbízhatóbb vezető dermokozmetikai márkaként, az Eucerin® kötelessége, hogy e bizalmat megerősítse. Ezért bír kiemelkedő fontossággal cégünk számára a biztonság és a különböző tanulmányok végzése.

"Minden Eucerin® termék átfogó in vitro (=laboratóriumban tesztelt) és in vivo (=embereken tesztelt) teszten esik át."

Az Eucerin® in vitro tesztejeit gondos odafigyeléssel végezzük.
Az in vivo teszteket önkénteseken végezzük.

In vitro tesztek: minden egyes, a kutatóink által felfedezett aktív hatóanyagot és formulát kísérleteknek vetünk alá. Különböző bőr-modellekkel, amelyek a bőr struktúráját, a körülményeket és a reakciókat valódi bőrsejtekkel imitálják lehetségessé válik az aktív hatóanyagokra adott fiziológiai reakcók vizsgálata és kiszámítása. Formulák százait és lehetséges összetevők ezreit teszteljünk ilyen módon minden évben.

In vivo tesztek: az Eucerin® teljes, cégen belüli kísérletekre létrehozott intézeteket tart fenn, ezekben zajlanak az in vivo (az önkéntesek részvételével végzett) tesztek. A patch tesztek arra jók, hogy betekintést engedjenek és eredményeket mutassanak fel egy termék tolerálhatóságával kapcsolatban. Ezekben a vizsgálatokban a teszt-termék mintáját egy tapasz segítségével alkalmazzák a bőrre. Ez leggyakrabban a karokon történik, így lehetővé válik a reakciók és a tolerálhatóság vizsgálata, illetve figyelemmel követése. Ezek az intézetek fontos részei a hamburgi kutató központnak. Több mint 2200 új bőrápolási formulákkal és hatóanyagokkal foglalkozó kutatás zajlik itt minden évben, melyekben közel 45000 önkéntes vesz részt. Az Eucerin® mindemellett számos külső, kísérleteket végző intézettel, bőrklinikával és szakértővel is szorosan együttműködik.

Álltaknínzás mentes kutatás az Eucerin®-nél

Az Eucerin® nem használ fel állatokat kozmetikai termékeinek tesztelésére. Ez már jóval a 2004-ben meghozott, állatokon végzett kísérletekkel kapcsolatos, Európai Uniós szabályok előtt is a hitvallásunk részét képezte. Meg vagyunk győződve arról, hogy a termékek hatékonyságának és biztonságának bebizonyítása érdekében az állatokon való kísérletezés szükségtelen; több mint 20 éve sikeresen végzünk az állatokon zajló kísérleteket helyettesítő in vitro teszteket. A Beiersdorf cég - az egyik jól ismert vezető és elismert kutatócég - leányvállalataként, világszerte aktívan képviseljük az állatkísérlet-mentes tesztelési alternatívák elfogadtatását az érintett hatóságoknál. Ezen felül, igyekszünk ott is betömni a lyukakat, ahol az alternatív módszerek még nem elérhetőek. Ezeken a területeken mind személyzeti, mind pedig anyagi támogatást biztosítunk az ilyen irányú tudományos erőfeszítéseknek.

Csak a hatékony termékek garantálják az elégedettséget és a látható eredményeket

Az Eucerin® legújabb technológiái reprezentatív eredményekkel szolgálnak
A ráncok mélysége a PRIMOS módszerrel mérhető

A biofizikai tesztek biztosítják, hogy a termék ténylegesen a várt eredményeket hozza. A lényeges tényezők, például a bőr nedvessége, az oxidatív terhelés, a gyulladás, valamint a bőr regeneráló képessége mind felmérhető a legújabb technológiák segítségével.

Ma már a ráncok mélysége is mérhető. Az ún. PRIMOS-módszer lehetővé teszi az "előtte/utána" teszteket, melyek releváns adatokat nyújtanak az adott krém ráncfeltöltő hatásával kapcsolatban. Minden felhasznált módszer innovatív, és a tudomány különböző szektoraiból származik. A PRIMOS-t például az autóiparban használják.

Az Eucerin® kutatói a bőr életkortól függő, felépítésbeli változásaiba is betekintést kaphattak a CLSM-nek (konfokális lézer-pásztázó mikroszkóp) köszönhetően. Ez a magas felbontású mikroszkopikus szerkezet lehetővé tette a részletes betekintést az érintetlen emberi bőr struktúrájába anélkül, hogy a tesztalanyoktól bőrmintát kellett volna venni.

A mai fogyasztók nem csak biztonságot és hatékonyságot várhatnak termékeinktől, hanem kellemes tapasztalatot is. A Kísérleti Központban végzett további in vivo tanulmányok már figyelembe veszik a fogyaszói visszajelzéseket a termék textúrájáról, bőrrel való érintkezéséről,  illatáról, stb.

A közpotban 35 vizsgálati szoba található a legújabb technológiákkal felszerelve, melyek lehetővé teszik a bőr változásainak és reakcióinak vizsgálatát, így demonstrálva és dokumentálva például az öregedésgátló termékek hatékonyságát. A tesztalanyokkal történő közvetlen érintkezés és az alanyok visszajelzései fontos információkat jelentenek a termék optimalizálását illetően, emellett betekintést engednek a fogyasztók szükségleteibe és kívánságaiba, ez pedig lehetővé teszi a "finom összehangolást" és az optimális igazításokat.

Hogyan működik a CLSM?

A CLMS (Konfokális Lézer Pásztázó Mikroszkóp) betekintést nyújt az Eucerin® számára a bőr felépítésbeli változásaiba.

Ez a típusú mikroszkópia a lézerfényt a felsőbb bőrrétegek kijelölt pontjaira irányítja, hogy a felhámot és az alatta található réteget vizsgálja. Az így visszaverődő fény a sejtek és szövetek keresztmetszeteinek 2D-s raszter képét adja, melyet 3D-s képpé lehet végül konvertálni. Másodpercenként akár 20 raszterkép is készülhet ezzel a technikával, így pontos adatokat kapunk a bőr típusáról, méretéről, valamint a bőrsejtek és papillák számáról.

Tudásátadás és folyamatosan fejlődő szakértelem az Eucerin®-nél.

A szakértőkkel történő tapasztalatcsere és a tudásátadás mélyebb betekintést enged az Eucerin® számára a fogyasztók által támasztott elvárásokba.

A legújabb bőrgyógyászati és orvosi eredményekkel lépést tartva az Eucerin® elismert és vezető orvosokkal, bőrgyógyászokkal, klinikusokkal és klinikákkal működik együtt, hogy mélyebb betekintést nyerhessen a páciensek problémáiba. Így válik lehetővé annak biztosítása, hogy a különböző bőrproblémákra kifejlesztett termékek mind hatékonyak legyenek, így például az atópiás dermatitiszben szenvedők bőre vagy a pattanásos bőr megfelelő ápolásban részesülhet. Az így kapott információk például a bőr megereszkedéséről és a hialuronsav egyre elterjedteb bőrgyógyászati felhasználásáról, inspirációként hatottak az Eucerin® Hyaluron-Filler Ráncfeltöltő termékcsaládjának kifejlesztésekor.

A tesztelések az Eucerin® termékek fejlesztésének elengedhetetlen része.

"A különböző bőrproblémák megoldása mellett való elköteleződés számunkra azt jelenti, hogy addig kísérletezünk, míg a termék el nem éri a lehető legjobb minőséget -"

mondja Rainer Wolber, PhD, az Eucerin® Kutatás és Fejlesztés.

"A kutatás és bőrgyógyászat mellett egyaránt elkötelezett cégként, biztosítjuk, hogy minden általunk kifejlesztendő termék átfogó kísérleteken, valamint biztonsági és hatékonysági próbákon essen át laboratóriumainkban. A kívánt eredmény a kiváló termékminőség."

Kutatásaink

1

Bőrünk megismerése: szeretnénk, ha bőre egészséges és ragyogó maradna - Ismerje meg elköteleződésünket és szenvedélyünket. Tudjon meg többet.

2

A megoldások felfedezése: a legoptimálisabb és legjobb megoldásokat keressük - mert bőre értékes. Tudjon meg többet.

3

A termék kifejlesztése: ismerje meg, hogyan lesz formulából termék. Tudjon meg többet.

4

Biztonság és hatékonyság: hogyan garantálja az Eucerin®, hogy a termék biztonságos és jól tolerálható? Tudja meg itt!