Hogyan történik egy termék kifejlesztése – Elkötelezett termékfejlesztési folyamat a ragyogó és egészséges bőrért

3 perc olvasási idő
Tovább

A hatékony, aktív összetevő megtalálása egy dolog. Másik kérdés azonban, hogy miként tegyük azt a bőr számára elérhetővé, miközben figyelembe vesszük a különböző bőrkondíciókat és tartjuk magunkat az egészséges és ragyogó bőrről kialakult elképzeléseinkhez is. Laboratóriumi munkája során az Eucerin® sokáig hajlandó elmenni azért, hogy mindezt biztosítsa. Még ha egy krém képes is hatást kifejteni akár egyetlen éjszaka alatt, kicsivel több időbe telik, hogy megtervezzük és előállítsuk azt.

Mit tart alapvető fontosságúnak kutatásai és fejlesztései során az Eucerin® ?

Az Eucerin® elkötelezett bőre igényeinek megvalósításában.

Minden Eucerin® termékre igaz, hogy:

 • orvosilag helytálló: a fejlesztéseknek bőrgyógyászati háttere van
 • fejlesztésük alatt a legnagyobb elkötelezettséggel fordultunk az aktív hatóanyagok felé, és csak korlátozott számú összetevőkkel dolgoztunk, valamint a fejlesztést egy bőrgyógyászatilag aktuális profil alapján végeztük.
 • hatékonyságát és megbízhatóságát klinikai és bőrgyógyászati kutatások támasztják alá.
 • használata kellemes.

Az ideális termék megtervezése

A kutatás, fejlesztés és tesztelés egyaránt az Eucerin® munkájának alappilléreit képezik.

Százéves szakértői tudásra és tapasztalatra alapozva, az Eucerin® az egyik, bőrgyógyászok és gyógyszerészek által legtöbbet javasolt dermokozmetikai márkává vált világszerte.

Az Eucerin® bőrkutatási szakértői nem ismernek kompromisszumot, ha egy termék kutatásáról, fejlesztéséről és teszteléséről van szó. Állatkísérleteket azonban nem végzünk. Ezt az irányelvet cégünk jóval az EU kozmetikai állatkísérletekre vonatkozó direktíváinak 2004-es bevezetése előtt is alkalmazta.

Tudjon meg többet az Eucerin® termékek tesztelésének biztonságáról, hatékonyságáról és az állatkísérletek elhagyásáról, amelyek a termékek magas színvonalát biztosítják.

A termékek kifejlesztésének elhivatott folyamata

A kulcsösszetevő megtalálása az első lépés.
A kulcsösszetevő köré az Eucerin® "építi fel" a megfelelő formulát.
A fotostabilitás tesztek kimutatják, hogy milyen a formula textúrastabilitása miután napfény érte.
Mikroszkópikus stabitiás-tesztek végzése azután, hogy különböző hőmérsékleten tárolták a mintát.
Miután a formulát elkészítették, alapos tesztelésnek vetik alá.

 1. A leghatékonyabb aktív összetevő megtalálása mindig hatalmas áttörést jelent, de  a történet korántsem ér véget ezen a ponton.
 2. A következő elengedhetetlenül fontos lépés: elérhetővé kell tenni ezeket az aktív összetevőket a bőrsejtek számára méghozzá bőrgyógyászatilag megfelelő módon, elegendő mennyiségben, hogy hatásukat sikeresen ki tudják fejteni. A kulcsösszetevő köré felépíteni egy ideális formulát ugyanolyan bonyolult és nehézkes lehet, mint megtalálni azt. Ezért széleskörű folyamatok elvégzését és átfogó technológiát igényel. A következő fázis ennek a "kulcsösszetevőnek" a feloldása a megfelelő emulzióban. Az emulzió lehet vízalapú vagy olajalapú. Ezért felváltva, különböző víz-olaj, olaj-víz fázisokkal próbálkoznak a kutatók, hogy végül tesztelhető és stabilizálható állapotba kerüljön a hatóanyag és így szállításra alkalmassá váljon. A stabilizációs tesztelés során fontos tényező, hogy milyen területre és milyen céllal készítik az adott terméket: száraz bőrre? Arcra? Testre? Szérum vagy inkább krém állagú legyen?
 3. A megfelelő halmazállapot megtalálása, illetve annak követelménye, hogy a fogyasztó számára élvezet legyen a termék használata, mind kötelező elemei a fejlesztésnek. Ezek mellett elengedhetetlen az orvosi és bőrgyógyászati szempontoknak való megfelelés.

  Fotostabilitás tesztelése, vagyis a napfénnyel szembeni ellenállás tesztelése.
  Hőmérsékleti stabilitás tesztelése. Ez is egy fontos kritérium. A tesztanyagok bizonyos időközökre különböző hőmérsékletnek vannak kitéve.
  Mikrobiológiai stabilitás tesztelése a következő a sorban. Ez biztosítja, hogy a bőrápolási termékek nem fognak semmilyen mikrobiológiai szennyezést okozni.
 4. Végül miután a formula végigment ezeken az átfogó teszteken, meg kell találni a módját, hogy a Petri-csészékből tényleges tubusokba vagy tégelyekbe kerüljön. Nagyon fontos, hogy biztosítva legyen a kifejlesztett formula sikeres reprodukálása. A terméknek a laboratóriumi mintával azonos jellemzőkkel kell rendelkeznie: sűrűség, pH érték, alkalmazás, érzés, szín, állag - mindennek tökéletesen egyeznie kell. Ennek tesztelése az ún. skálázás folyamatán keresztül történik, ami szintén elengedhetetlen eleme a fejlesztési folyamatnak.

Attention

Fontos tudni: a termék felbontása után meghatározott stabil periódus (PAO, hónapokban jelezve) mindig fel van tüntetve az Eucerin® termék hátoldalán.

"A teljes termékfejlesztési folyamat során, az Eucerin® tudósai kizárólag egy korlátozott mennyiségű alapanyag bázissal dolgoznak, és biztosítják, hogy a kulcsösszetevő - ami köré az egész krémet kifejlesztik - a leheteő legmagasabb és bőrgyógyászatilag is engedélyezett koncentrátumban legyen jelen."

Rainer Wolber, PhD, az Eucerin® Termékkutatási- és Fejlesztési Központjának elnöke

Kutatásaink

1

Értsük meg bőrünket: a mi célunk, hogy bőrét egészségessé és ragyogóvá tegyük. - Tudjon meg többet az elhivatotságunkról és szenvedélyünkről. Tovább

2

A megoldás nyomában: mi az Eucerinnél a legoptimálisabb és legjobb megoldás után kutatunk, mert az Ön bőre fontos. Tudjon meg többet!

3

Termékfejlesztés: ismerje meg, hogyan válik formula termékké.

4

Biztonság és hatékonyság: hogyan garantálja az Eucerin® termékei biztonságosságát és tolerálhatóságát? Tudjon meg többet!