Mi a tudományos háttere – Az Eucerin® AQUAporin ACTIVE termékeknek?

3 perc olvasási idő
Tovább

A bőrnek vízre van szüksége ahhoz, hogy jól nézzen ki és kellemes érzést nyújtson. A megfelelő hidratációs szint azonban nemcsak ezért fontos, hanem azért is – és ez még lényegesebb –, mert a bőr csak így képes hatásos védelmet nyújtani a külső irritáló tényezőkkel szemben. Amikor a bőr kiszárad, fakó lesz, kialakul a bőrfeszesség érzése és a bőr érdessé, érzékennyé válik. Ezzel együtt védelmi funkciója is meggyengül.

A jó bőrhidratációhoz nemcsak az kell, hogy sok vizet igyunk. Ami igazán számít, az az, hogy a nedvesség mennyire hatékonyan jut el oda, ahol szükség van rá.

Míg a legtöbb hidratáló úgy hat, hogy megköti a vizet a bőrben és csökenti a párolgást, az Eucerin® felfedezett egy innovatív módot arra, hogyan aktiválja a bőr saját vízelosztó csatornáit, az aquaporinokat. Az aquaporinok szállítják a nedvességet a hámsejtek között, így belülről segítik a bőr hidratációját.

Az Eucerin® AQUAporin ACTIVE hidratáló hatásának köszönhetően a bőr hatékonyabban képes ellátni védelmi funkcióját, ráadásul ránézésre és érzésre is simábbá válik.


Az új generációs hidratálók története.

Tudósok felfedezték a sejtek közötti nedvesség szállításának alapvető elemét: az aquaporinokat.
A Beiersdorf Kutatási és Fejlesztési Központja Hamburgban található.

2003-ban Peter Agre biokémikus egy áttörést jelentő felfedezésért megkapta a kémiai Nobel-díjat. Feltárta a sejtek közötti vízáramlás alapját: felfedezte, hogy a sejthártyán fehérjékből mikroszkopikus méretű csatornák alakulnak ki, melyek elősegítik a víz és más molekulák sejtek közötti forgalmát.

Aquaporinokat találhatunk többféle organizmus sejtmembránjaiban is.

A kezdeti felfedezés óta a csatornáknak már 13 különböző fajtáját azonosították, és ezek mindegyike képes arra, hogy vizet és más sejtépítő anyagokat szállítson a sejthártyán át ki és be, méghozzá elképesztő, akár másodpercenként hárommilliárd molekulás sebességgel. Az emberi bőrben az aquaporinok egyik típusa, az Aquaporin 3 (AQP3) a legelterjedtebb, mely vizet és glicerolt szállít a sejtek között. A glicerol fontos nedvesítőanyag, és építőeleme a bőr saját molekuláinak. Az optimális víz- és glicerolellátás kulcsfontosságú a bőr természetes nedvességegyensúlyának fenntartásához.

Az AQUAporin ACTIVE az alkalmazás után 24 órával 215%-kal növeli az aquaporinok számát
Az AQUAporin ACTIVE az alkalmazás után 24 órával 215%-kal növeli az aquaporinok számát*

Az aquaporinok egy létfontosságú hálózatot alakítanak ki, hogy biztosítsák a bőr nedvességellátását. Így minél több aquaporin található a szervezetben, annál jobb a bőr hidratálása.
Rainer Wolber, PhD, az Eucerin® Kutatási és Fejlesztési Intézetének igazgatója

Az aquaporinok olyan hálózatot alakítanak ki, amelyek nedvességet szállítanak a bőr epidermális rétegei között.

"Az Eucerinnél dolgozó tudósainkat inspirálta a felfedezés, és elkötelezetten igyekeztek megtalálni a módját, hogy serkentsék az aquaporinok képződését a bőrben, így elősegítve a bőr hidratáltságát."

Mesterséges bőr-modelleket állítottak fel, hogy mikroszkóp alatt tanulmányozzák az aquaporinokat. Wolber elmondta: " Számos bioaktív hatóanyagot teszteltünk, hogy rátaláljunk az ideális összetevőkre; végül megtaláltuk a glüko-glycerolt. Tudjon meg többet arról, hogy miként kutatjuk a megoldásokat az Eucerinnél.

Az aquaporinok korlátozott száma miatt csökken a bőr nedvességtartalma.
A megnövekedett számú aquaporinok hatására, intenzív hidratáltság érzékelhető még a bőr mélyebb, epidermális rétegeiben is.

A természetben fellelhető glüko-glycerolt (más néven glyceryl glucoside) olyan organizmusok hasznosítják, mint a kék-zöld alga, amelynek a glüko-glycerol az életben maradását teszi lehetővé szélsőséges dehidratáció esetén. Tudományos tesztek bizonyítjják, hogy a glüko-glycerol képes a bőr mélyebb epidermális rétegeibe hatolni és ott serkenti az AQP3 képződését. Wolber hozzáteszi még: "A glüko-glycerol előállítására volt szükségünk ahhoz, hogy hatékony termékeket tudjunk kifejleszteni."

Ennek a törekvésnek az eredményeképp született meg az egyedülálló Eucerin® AQUAporin ACTIVE arc- és bőrápoló termékcsalád. Hosszú klinikai és bőrgyógyászati tanulmányok során, amit száraz és dehidratált bőrű önkéntesek segítségével végeztünk el, sikerült kimutatni a termékek jótékony, hidratáló hatásait.

Wolber kiemeli a tényt, hogy az eredmények: "azonnaliak és intenzívek. Már 24 órával az első használat után is látványos növekedés volt tapasztalható a bőr hidratációs szintjében. Ezek a hatások idővel csak erősödnek, és jelentősen nagyobb mértékű hidratáltság érhető el a termékek rendszeres használatával. Még ennél is fontosabb azonban, hogy az elért eredmények hosszan tartóak; a bőr azután is hidratált maradt, hogy az önkéntesek abbahagyták a termékek alkalmazását."

Ahogy Wolber összegzi az "Eucerin® AQUAporin ACTIVE hidratálók biztosítják a bőr számára szükséges hidratációt. Hosszútávon pedig növelik a bőr nedvességtartalmát, erősítik annak védőrétegét és így ellenállóbbá teszik a külső környezettel szemben."

Klinikai tanulmányok igazolják, hogy már az első használat után is érezhető az Eucerin® AQUAporin ACTIVE termékek jótékony, hidratáló hatása, melyet csak fokoz azok rendszeres használata.

Márkaértékeink

A bőrápolás úttörői

Holisztikus dermokozmetikai megközelítéssel védjük bőrét, hogy megőrizzük annak egészségét és ragyogását.

Bőrgyógyászok ajánlásával

Világszerte vezető bőrgyógyászokkal és gyógyszerész partnerekkel dolgozunk együtt innovatív és hatékony bőrápolási termékek kifejlesztésén, amelyek megbízhatóak és bátran ajánlhatják bárkinek.

Elkötelezve az innováció mellett

Több mint 100 éve már, hogy elköteleztük magunkat a kutatás és innováció mellett. Hiszünk abban, hogy olyan hatóanyagokat és nyugtató formulákat hozunk létre, amelyek nagy toleranciával rendelkeznek, és segítenek abban, hogy minden nap jobban élhesse életét.

Építsd fel a bőrápolási rutint