Tudományos háttér – Eucerin® DermoDENSIFYER Bőrtömörség regeneráló termékcsalád

3 perc olvasási idő
Tovább

Ahogy öregszünk, a bőrünk összetétele változik. Az egyik ilyen változás a bőr tömörségének csökkenése. Ez leggyakrabban nőknél, a menopauzát követően jelentkezik, s ahogy a bőr veszít tömörségéből, egyben elvékonyodik is, gyengébb, törékenyebb lesz. A bőr veszít alakjából, a ráncok elmélyülnek és a bőrfelszín sápadttá, fakóvá válhat.

A tömörségvesztés kezelésére gyakran használnak kémiai hámlasztásokat. Bár ezek hatásosak, a folyamat megviselheti az érzékeny, öregedő bőrt: gyakran előfordulhatnak mellékhatások, amelyeknek kiheverése időigényes lehet.

Az Eucerin® DermoDENSIFYER Bőrtömörséget Regeneráló termékek klinikailag bizonyítottan segítik, erősítik az öregedő bőrt és csökkentik a tömörségvesztését.

Az Eucerin® Börtömörséget regeneráló termékeinek tudományos háttere

Bőrünk középső és felső rétegeinek határfelülete (az epidermis és dermis között) papillákból áll. Ezek a papillák látják el bőr legfelső rétegeit létfontosságú tápanyagokkal és oxigénnel. Ahogy öregszünk, a papillák elvékonyodnak és a számuk csökken, ami a határvonal ellaposodásához vezet. Így bőrünk veszít tömörségéből.

A Beiersdorf központ székhelye Hamburgban (Németország)
Az Eucerin® Kutatási és Fejlesztési részlegének munkatársai nagy szakértelemmel és 125 év tapasztalatával rendelkeznek

Az Eucerin® célul tűzte ki, hogy kifejleszt egy olyan termékcsaládot, amely kezeli a tömörség ilyen jellegű csökkenését. 125 éves tapasztalatukat felhasználva a bőrápolás és kutatás terén az Eucerin® kutatói nekikezdtek az olyan hatóanyagok összegyűjtésének, melyek mindennap használhatók, akár más hatóanyagokkal együtt is. A kémiai hámlasztókat véve alapul, de szem előtt tartva az öregedő bőr sebezhetőségét, a cél egy kiváló bőrtolerabilitású formula előállítása volt, mely erősíti a bőrt és visszaadja tömörségét amellett, hogy javítja állagát és csökkenti fakó kinézetét.

Az Eucerin® Kutató és Fejlesztő csapata az arctiinnal kezdte, egy természetesen aktív kivonattal, melyet a bojtorján terméséből nyernek: „erőteljes élénkítő és regenerálódást elősegítő hatást észleltünk, amikor helyileg kezeltük vele a bőrt” magyarázza Andrea Schölermann MD, az Eucerin® Klinikai Tanácsadója: „Amellett, hogy elindította a sérült kötőszövet újjáépülését, az arctiin felgyorsította azoknak a térfogatnövelő anyagoknak a megújulását is, amelyek a bőr fiatalos megjelenését adják. Az arctiin pontosan azt a hatást nyújtotta, amelyet kerestünk. Lényegesen jobbá tette a bőrtömörséget és a meggyengült, ellaposodott bőrstruktúrát, amely különösen ebben az életszakaszban jellemző.”

Fiatal bőr. Erősen strukturált kötőszövet nagy mennyiségű kollagénnel.
Idősebb bőr. Kevésbé strukturált kötőszövet nagy mennyiségű kollagénnel.

De az arctiin önmagában nem lenne elég az öregedő bőr erősítésére és védelmére.

„A laboratóriumban volt néhány ígéretes erdeményünk egy különleges típusú peptiddel, az úgynevezett apiaceae-peptiddel. Úgy tűnt, hogy erősítő hatással van a bőr belső szerkezetére, ami természetes módon gyengébb menopauzás vagy menopauza utáni bőrön."  mondja dr. Schölemann, ugyanakkor hozzáteszi: „Az ilyen rendkívül hatékony peptid-komponensek nagymértékben javíthatják a bőr kötőszövet szerkezetét."

Az apiaceae-peptidet és arctiint tartalmazó készítmény figyelemre méltó eredményeket ért el a tesztfázisban. Ez a formula erősíti a bőr szerkezetét, így a bőr fiatalosabb, ragyogóbb megjelenésű lesz. Dr. Schölemann ezt a következőképpen foglalja össze:

Az idő kerekét nem forgathatjuk vissza, de segíthetünk megőrizni minden nő bőrének fiatalos megjelenését.

A termék hatóanyag összetételének meggyőző eredményei

Az Eucerin® DermoDENSIFYER Bőrtömörséget regeneráló termékcsalád hatékonyságának tesztelésekor az önkéntesek számos vizsgálaton vettek részt.

Az egyik vizsgálatban 31, 45 és 65 év közötti nő használta a termékeket 4 héten keresztül, napi két alkalommal. Az Eucerin® szakemberei lézer szkenner technikát alkalmaztak a termékek papillákra gyakorolt hatásának mérésére. „A  hámszövet állapota javult, tömörsége helyreállt, s ennek eredményeként a papillák sűrűségének jelentős növekedését tapasztaltuk", jegyzi meg dr. Schölemann. A bőr vizsgálatára optikai koherencia tomográfos (OCT) technikát is alkalmaztak, ami a mintákban „az epidermális bőrvatagság jelentős növekedését" mutatta.

A hámsejtek nagyságának mérése a szarurétegben
Az Eucrin® DermoDENSIFYER termékek rendszeres használói sokkal erősebb és sokkal rugalmasabb bőrről számolnak be.

A második vizsgálatban az Eucerin® szakemberei azt tesztelték, milyen hatással van az új termékcsalád a bőr megújulásának sebességére. Ez úgy zajlott, hogy megmérték a szaruréteg (a bőr legkülső rétege) hámsejtjeinek méretét. Ahogy dr. Schölemann magyarázza: „A szarurétegben levő hámsejtek állapota jelzi  a bőr megújulásának idejét. Minél nagyobb a sejtek mérete, annál hosszabb a megújulási idő. Minden ilyen intervallumban a sejt méretének jelentős csökkenését figyeltük meg, ami gyorsabb ütemű megújulást jelez."

Minden kísérletben digitális szkennelési és fotó értékelési technikákkal vizsgálták a ráncokon kifejtett hatást. Láthatóan jelentős csökkenés következett be a ráncok mélységében a homlokon, a szem körül, az orron és a szájon.

„Ezeknek az ígéretes eredményeknek a birtokában biztosan állíthatjuk, hogy aki rendszeresen használja az Eucerin® DermoDENSIFYER termékeket, azt fogja tapasztalni, hogy a bőre erősebb, egészségesebb kinézetű, rugalmasabb és ellenállóbb  lett."

Márkaértékeink

A bőrápolás úttörői

Holisztikus dermokozmetikai megközelítéssel védjük bőrét, hogy megőrizzük annak egészségét és ragyogását.

Bőrgyógyászok ajánlásával

Világszerte vezető bőrgyógyászokkal és gyógyszerész partnerekkel dolgozunk együtt innovatív és hatékony bőrápolási termékek kifejlesztésén, amelyek megbízhatóak és bátran ajánlhatják bárkinek.

Elkötelezve az innováció mellett

Több mint 100 éve már, hogy elköteleztük magunkat a kutatás és innováció mellett. Hiszünk abban, hogy olyan hatóanyagokat és nyugtató formulákat hozunk létre, amelyek nagy toleranciával rendelkeznek, és segítenek abban, hogy minden nap jobban élhesse életét.