Tudományos háttér – Eucerin® DermoPURIFYER termékcsalád

3 perc olvasási idő
Tovább

A pattanásos bőr ápolására

Az akné nem csupán egy bőrprobléma. Mivel nagyrészt az arcon jelentkezik, jelentős hatása lehet az ember önbizalmára és önértékelésére, kiváltképp kamaszkorban, amikor ez a probléma egyébként is jellemző. Vannak aknés bőrre használt gyógyszeres kezelések, de ezek olyan mellékhatásokkal járnak, mint például a bőrszárazság, és egyébként sem feltétlenül szükséges minden pattanásra hajlamos ember számára ezt alkalmazni. Az Eucerin®  dermokozmetikai termékek széles választékát fejlesztette ki problémás bőrre, melyeket egyaránt lehet használni a hagyományos gyógyszeres aknekezelés mellet vagy önmagában is.

A pattanásos bőrre ajánlott ideális bőrápolási termékek kifejlesztéséhez a kutatóknak szükségük volt a tüneteket okozó négy kiváltó ok figyelembe vételére: a hiperkeratózis (szarusejtek leválásának lelassulása), a seborrhea (megnövekedett faggyútermelés), a mikrobiális kolonizáció (a baktériumok elszaporodása), valamint a bőrgyulladás.

Az aktív hatóanyagok egyedülálló összetételének kifejlesztése

"Célunk azon hatóanyagok megtalálása volt, melyek együtt képesek mind a négy kiváltó ok ellen felvenni a küzdelmet" -

mondta Fank Rippke, orvos, az Eucerin® Tudományos Intézetének vezetője.

"A test saját aminosava, az L-karnitin, felgyorsítja a zsírsavak anyagcseréjét és így lelassítja a faggyútermelést. 21 olajos és fénylő arcbőrrel rendelkező önkéntes nőt (22 és 56 év közöttiek) vontak be egy kontrollált, random kutatásba. A jelentkezők egy 2%-os L-karnitin tartalmú, valamint egy placebot tartalmazó kozmetikai terméket alkalmaztak arcbőrük egy-egy felén (reggel és este). Az eredmények azt mutatták, hogy három hét elteltével az L-karnitint tartalmazó ápoló, szemben a placebóval, jelentős mértékben csökkentette a faggyú-kiválasztódás mértékét."

Gyulladáscsökkentő és antibakteriális összetevők

In vitro és in vivo teszteket is végeztek annak érdekében, hogy igazolják a licochalcone A klinikai hatékonyságát az akut és krónikus gyulladásos bőrbetegségek esetében.

"Ahhoz, hogy felvehessük a küzdelmet a mikrobiális kolonizációval, in vitro teszteltük a decandiol antibakteriális hatását. Ebben a tesztben az emberi bőrsejteket vagy placebóval vagy a hatóanyaggal kezelték 20, 60 vagy 180 percig. A kezelés után, de még a kolóniák megszámlálása előtt a sejteket öt napon keresztül tenyésztették.

"A hatóanyagoknak ezt az egyedülálló kombinációját vetettük vizsgálat alá, az eredmények pedig kiemelkedőek voltak" - számolt be Frank Rippke; "a decandiol rendkívül hatékonynak bizonyult a baktériumok csökkentésében."

Az aktív hatóanyagok kombinációjának tesztelése

A németországi Lübeck-ben található Egyetemi Kórházban felkértünk 60 tizennégy és negyven év közötti önkéntest (40 nő, 20 férfi) enyhe vagy közepes mértékű akné problémával, hogy vegyenek részt a kutatásunkban. Mindannyiuknak 10-25 gyulladásos sérülés volt az arcán.

Egy nyolc hetes, kettős-vak, placebo-kontrollált és véletlenszerű kutatásban a résztvevők alkalmazták a tesztelt termékeket (a placebot vagy a hatóanyagot) az arcukon. Semmilyen más bőrápolási terméket, átmeneti vagy rendszeres akné kezelést nem alkalmaztak ez idő alatt. Az arctisztító termékek, melyeket használtak az Eucerin® DermoPURIFYER Mélytisztító arclemosó zselé, valamint az Eucerin® DermoPURIFYER Mélytisztító arctonik voltak.

A klinikai eredmények igen biztatóak voltak, hiszen a gyulladásos sérülések, illetve a faggyútermelődés jelentős mértékben csökkentek, valamint fontos azt is megemlíteni, hogy jelentős javulás mutatkozott a tanulmányban résztvett alanyok életminőségében is.

Az eredményeket összegezve Frank Rippke elmondta: "Célunk az volt, hogy megtaláljuk azokat az akítv hatóanyagokat, melyek képesek az akné mind a négy kiváltó okát leküzdeni. Elégedettek vagyunk a gyulladáscsökkentő, antibakteriális és faggyútermelést szabályozó hatóanyagok kombinációjának eredményével."

Márkaértékeink

A bőrápolás úttörői

Holisztikus dermokozmetikai megközelítéssel védjük bőrét, hogy megőrizzük annak egészségét és ragyogását.

Bőrgyógyászok ajánlásával

Világszerte vezető bőrgyógyászokkal és gyógyszerész partnerekkel dolgozunk együtt innovatív és hatékony bőrápolási termékek kifejlesztésén, amelyek megbízhatóak és bátran ajánlhatják bárkinek.

Elkötelezve az innováció mellett

Több mint 100 éve már, hogy elköteleztük magunkat a kutatás és innováció mellett. Hiszünk abban, hogy olyan hatóanyagokat és nyugtató formulákat hozunk létre, amelyek nagy toleranciával rendelkeznek, és segítenek abban, hogy minden nap jobban élhesse életét.

Építsd fel a bőrápolási rutint