Tudományos háttér – Eucerin® EVEN BRIGHTER termékcsalád

2 perc olvasási idő
Tovább

Bár maga a hiperpigmentáció általában nem kóros jelenség, mégis komoly stresszt okozhat, ha sötét foltok kezdenek megjelenni az arcon, a kezeken és más olyan jól látható testrészeken, amelyeket napfény ér és nehéz elrejteni őket.

HIPERPIGMENTÁCIÓS BŐRPROBLÉMÁKRA AJÁNLOTT TERMÉKCSALÁDUNK TÖRTÉNETE

hiperpigmentáció nem új jelenség, de egészen a közelmúltig a legtöbb hiperpigmentáció elleni bőrápoló termék csak mérsékelten kezelte a problémát és gyakran nemkívánatos mellékhatásokhoz vezetett.

Ezért amikor úgy döntöttünk, hogy kifejlesztjük az EVEN BRIGHTER termékcsaládot, első lépésünk az volt, hogy olyan hatóanyagot találjunk, amely képes csökkenteni a hiperpigmentációt és egyben bőrbarát is. 5 év, illetve több mint 50 000 lehetséges összetevő vizsgálata után találtunk rá a 4-butil-resorcinolra vagy B-Resorcinolra.

Több mint 300 formulát teszteltek a fejlesztési folyamat során
A mélyreható vizsgálat kimutatta, hogy a B-Resorcinol csökkenti a melanintermelést.

„Nagy várakozásaink voltak a B-Resorcinolban rejlő lehetőségeket illetően," mondta Sarah Hiddemann, az Eucerin® Arcápolási termékek termékfejlesztési vezetője. „De a hiperpigmentáció elleni hatékonysága nem volt széleskörűen tesztelt."

„Kezdetben in vitro teszteket végeztünk, laboratóriumunkban B-Resorcinolt alkalmaztunk mesterséges bőrmodellen. Amit tapasztaltunk, nagyon látványos volt: a bőr tónusa láthatóan világosabb, ragyogóbb és még egyenletesebb lett."

A B-Resorcinol hatékonyságának titka abban rejlik, hogy a forrásra hatva csökkenti a bőr melanintermelését - ez a pigment okozza a sötét foltokat.

„A melanin termelésére csak akkor kerülhet sor, ha egy tirozináz nevű enzim elindítja a folyamatot." magyarázza Sarah Hiddemann. „A B-Resorcinol csökkenti a tirozináz működését, amely így mérsékli a melanintermelést és a hiperpigmentációt."

TÖBB MINT 300 LEHETSÉGES FORMULÁT ALKOTTAK MEG

„Ezután több, mint 300 lehetséges termékformulát fejlesztettünk ki és teszteltünk az EVEN BRIGHTER termékcsalád létrehozása előtt."

„A termékeket széles körben tesztelték in vitro kutatás során, valamint hiperpigmentációtól szenvedő önkénteseken és betegeken is", mondta Sarah Hiddemann. „Ezért tudjuk, hogy a termékek hatékonyak és minden bőrtípus számára jól tolerálhatóak."

„És ezért vagyunk biztosak abban, hogy aki rendszeresen használja ezt a termékcsaládot, azt fogja tapasztalni, hogy a sötét foltok csökkennek és a bőr tónusa láthatóan ragyogóbb és még egyenletesebb lesz."

 "Ez nem azonnal, de meg fog történni."

Márkaértékeink

A bőrápolás úttörői

Holisztikus dermokozmetikai megközelítéssel védjük bőrét, hogy megőrizzük annak egészségét és ragyogását.

Bőrgyógyászok ajánlásával

Világszerte vezető bőrgyógyászokkal és gyógyszerész partnerekkel dolgozunk együtt innovatív és hatékony bőrápolási termékek kifejlesztésén, amelyek megbízhatóak és bátran ajánlhatják bárkinek.

Elkötelezve az innováció mellett

Több mint 100 éve már, hogy elköteleztük magunkat a kutatás és innováció mellett. Hiszünk abban, hogy olyan hatóanyagokat és nyugtató formulákat hozunk létre, amelyek nagy toleranciával rendelkeznek, és segítenek abban, hogy minden nap jobban élhesse életét.

Építsd fel a bőrápolási rutint