Tudományos háttér – Eucerin® fényvédelem

3 perc olvasási idő
Tovább

Ha védelem nélkül tesszük ki bőrünket UV-sugárzásnak, annak nemcsak felületi károsodás lesz a következménye, hanem láthatatlan károk is keletkeznek a minden hámsejt magjában megtalálható DNS-ben. A DNS kódok alakítják ki az emberi test összes építőkövét (a fehérjéket), és ennek a kódnak még kismértékű elváltozása is a bőr idő előtti öregedéséhez vagy akár bőrrák kialakulásához vezethet. Az Eucerin® DNS-védelmi technológia támogatja a szervezet saját DNS-kijavító mechanizmusát és ezzel védelmet nyújt a nap okozta DNS-károsodások ellen.

A NAP ÁLTAL OKOZOTT BŐRKÁROSODÁS ELLENI VÉDELEM ÚJ DIMENZIÓJA

Az Eucerin® sejt- és DNS-védelem terén végzett kiterjedt kutatásai
A tudósok az Eucerin®-nél folyamatos kutatásokat végeznek.

Az Eucerin® nagyon komoly felelősséget vállal azért, hogy szakértő bőrápolást biztosítson, beleértve a fényvédelmet is. Ebbe az is beletartozik, hogy folyamatosan keresi  a fényvédő technológiák fejlesztésének új módjait.

"A sejtek, és újabban a DNS védelme azok közé a fontos tudományos területek közé tartozik, amelyeken az Eucerin® kiterjedt kutatásokat végez."

Frank Rippke, az Eucerin® kutatója fontos szerepet játszott a fényvédelem új megközelítésének kifejlesztésében.    

A sejtvédelemtől a DNS-védelemig

"A licochalcone A-val történő sejtvédelem remek példája az olyan sikeres tudományos felfedezésnek, amely még hatékonyabbá tette el az Eucerin® Sun termékcsaládját."

licochalcone A az UV-sugárzás által keletkező szabadgyökök semlegesítésével segít megvédeni a bőrt a sejtkárosodással szemben. Az UV-sugárzás az oxidatív stressz fő oka, amely idő előtti bőröregedéshez, vagy akár bőrrák kilalakulásához is vezethet.    

Most az Eucerin® egy lépéssel még tovább megy. „UV-szűrő rendszerünket* és antioxidáns licochalcone A sejtvédelmi technológiánkat egyesítettük a DNS-védelemmel a  nap által okozott bőrkárosodás elleni még átfogóbb védelem érdekében - mely a bőr felső és mélyebb rétegeiben egyaránt érvényesül."

*Megfelel az EU és a Cosmetics Europe – The Personal Care Association (korábbi nevén Colipa) előírásainak

"A számos, DNS-védelem céljából vizsgált vegyület közül egy, a glicirretinsav nagyon ígéretesnek mutatkozott."

glicirretinsav a glicirrizin aglikonja, egy a sok ismert összetevő közül, amit Glycyrrhiza glabra (édesgyökér) gyökérkivonatából nyernek. Ez egy triterpenoid, ami gyulladásgátló, antioxidáns és antimikrobiális tulajdonságairól ismert. Tekintettel az emberi bőrre gyakorolt számos jól ismert pozitív hatására, vizsgáltuk a glicirretinsav lehetséges fényvédő tulajdonságait is.        

„Hatékonysága kivételes a természetes DNS-kijavító folyamatok szabályozásában és támogatásában az UV-fény által károsodott bőrön. Ha kombináljuk a glicirretinsavat a lichocalcone A-val, egymást kiegészítő módon védik a bőrt a nap okozta károsodástól. A lichocalcone A sejtvédő és a glicirretinsav DNS-védő hatása olyan megközelítési módot tesz lehetővé , amivel elkerülhetjük a nap által okozott bőrkárosodást. Ezek segítenek megelőzni a fénykárosodást és támogatják a bőr saját DNS-kijavító mechanizmusait." magyarázza Frank Rippke.

Segít megvédeni a hámsejteket a mélyebb epidermális rétegekben a káros UV-sugárzástól és serkenti a bőr saját DNS-kijavító mechanizmusait.

"„Egyvalamit mindenképp hangsúlyoznunk kell: még a legjobb fényvédelem is átengedhet UV-sugarakat, melyek sejtkárosodást okozhatnak a bőr mélyebb epidermális rétegeiben. Ha a károsodás túl nagy, semmilyen módon sem lehetséges 100%-osan helyreállítani a roncsolódott DNS-t. Ezért javasoljuk az UV-védelem mindennapi alkalmazását – még felhős napokon is.”

Ennek eredménye lehet a bőrtömörség elvesztése, a bőr feszességének csökkenése, a ráncok, májfoltok megjelenése és a bőr érdessé válása.

„Azok az emberek, akiknek zsíros vagy aknéra hajlamos a bőrük, gyakran tartanak a fényvédők használatától, mert félnek, hogy a magas fényvédő faktorú termékek sűrű állaga eltömíti a pórusaikat és így bőrük állapota még rosszabb lesz. Az Eucerin® Sun Oil Control napozó krém-gél arcra FF50+ termék kifejlesztésekor megtaláltuk a megoldást, hogy egy száraz tapintást biztosító napozó termékben egyesítsük a szélessávú UVA/UVB-védelmet, a biológiai sejtvédelmet (a licochalcone A és a glicirretinsav révén), valamint a speciálisan kifejlesztett Oil Control technológiát, melyben a faggyútermelődést szabályozó L-karnitin hatóanyagot és három lipid elnyelő pigment kombinációját alkalmazzuk. Az ultrakönnyű állag és az azonnali beszívódás ideálissá teszi a napozó termék használatát a speciális, zsíros és aknéra hajlamos bőrű egyének számára.”

Kapcsolódó termékek