Tudósok a laboratóriumban

Tudományos háttér Eucerin® Hyal-Urea Ránctalanító termékek

Az Eucerin® történetének sok fejezete szól új hatóanyagok felfedezéséről. Az Eucerin® Hyal-Urea termékcsalád két, az Eucerin® által használt hatékony összetevő kombinációját tartalmazza: az urea szembeszáll a bőrszárazsággal, a hialuronsav pedig simává teszi a bőrfelszínt és csökkenti a finom barázdák és a ráncok mélységét. Dr. Alexander Filbry, az Eucerin® Testápolási termékek termékfejlesztési vezetője részt vett az Eucerin® Hyal-Urea kifejlesztésében.

Eucerin® Hyal-Urea - ránctalanítás nagyon száraz bőrre

„A bőr szárazsága és öregedése összefügg; az életkor előrehaladtával a bőr egyre hajlamosabbá válik a kiszáradásra, és minél szárazabb a bőr, annál hajlamosabb arra, hogy fakóvá és ráncossá váljon. Mindmáig legsikeresebb hatóanyagunkról, az ureáról az első termék több mint három évtizeddel ezelőtti bevezetése óta bebizonyosodott, hogy hatásos a bőrszárazság ellen."

„Az Eucerin® volt az egyik első márka, mely ureaalapú megoldást kínált a száraz bőr számára"

Az urea olyan hatóanyag, amelyet az 1970-es évek óta széles körben használnak. A hialuronsav is fontos hatóanyag, az Eucerin® Hyal-Urea termékekben is kulcsszerepet játszik.

„Jól tudtuk, hogy vásárlóink nemcsak hatékony termékeket igényelnek, hanem azt is, hogy ezek állaga kozmetikai szempontból kellemes legyen, ezért bőrgyógyászati szakértelmünket felhasználva megtaláltuk a legjobb kombinációt ennek az elvárásnak a kielégítésére."

A Beiersdorf Bőrkutató Központ Laboratóriuma Hamburgban.
A Beiersdorf Bőrkutató Központ Laboratóriuma Hamburgban.
Tudósok a laboratóriumban
Több tudományág képviselői járultak hozzá szakértelmükkel a fejlesztőmunkához.

Kutatásunk feltárta, hogy a hosszú láncú hialuronsav hogyan segít kisimítani a felszíni barázdákat szinte közvetlenül az alkalmazás után, és a rövid láncú hialuronsav hogyan tölti fel a bőrt a mélyebb epidermális rétegek hidratálása által. Amikor a természetes hidratáló faktorok egyikével, ureával kombináltan krém formában használták, a finom barázdák és ráncok megjelenése észrevehetően csökkent.

A kétféle típusú hialuronsavnak ez a keveréke - különösen ureával kombinálva - azóta az Eucerin® értékes hatóanyagává vált. Ily módon az Eucerin® Hyal-Urea termékcsalád egyetlen egyszerű alkalmazás során mind a bőrszárazság, mind az öregedés ellen felveszi a harcot.

Illusztráció az urea és a hialuronsav bőrre gyakorolt hatásáról

A további kutatás bizonyította, hogy a hialuronsav és az urea kombinációja kitűnő megoldást jelent az olyan bőr számára, amelyen az öregedés jelei a háttérben álló bőrszárazság miatt erősebben jelentkeznek.

Dr. Alexander Filbry, az Eucerin® Testápolási termékek termékfejlesztési vezetője

Kutatások bizonyították, hogy az Eucerin® Hyal-Urea formulája intenzíven hidratálja a száraz bőrt, és ezáltal ragyogó, fiatalos megjelenést ad. Emellett az összes Eucerin® Hyal-Urea termék nem-mitesszerképző, valamint mentes az illat- és színezőanyagoktól, hogy a bőrirritáció kockázata minimális legyen.

A HYAL UREA TERMÉKCSALÁD  KLINIKAI VIZSGÁLATA NAPPALI ARCKRÉM - A tolerabilitás az alanyok 100%-a szerint nagyon jó vagy jó ÉJSZAKAI ARCKRÉM - A tolerabilitás az alanyok 100%-a szerint nagyon jó vagy jó

„Amikor bőrgyógyászati vizsgálatokban teszteltük a Hyal-Urea formulákat - átlagosan 50 éves alanyok részvételével, akiknek arcbőre száraz és ráncos volt -, nemcsak azt tapasztaltuk, hogy a termékek csökkentik a bőrszárazságot és a ráncok megjelenését, hanem azt is, hogy jelentősen csökkent a pikkelyesedés, a bőrfeszülés és a viszketés. A tolerabilitást további klinikai vizsgálatok igazolták, melyeket atópiás bőrgyulladásban és psoriasisben szenvedő betegekkel végeztek."

Az Eucerin® szakértői elkötelezettek a bőrgyógyászati tudomány továbbvitele és az emberek kozmetikai igényeinek mélyreható megismerése iránt, ezért megalkottak egy olyan hatóanyag-kombinációt, amely ma már széles körben elfogadott a fenntartható öregedésgátló bőrápolásban.