Tudományos háttér – Eucerin® Hyaluron-Filler+Volume Lift Bőrfeszesítő termékek

3 perc olvasási idő
Tovább

A bőr feszességének csökkenése és az arc kontúrjának megereszkedése a bőr öregedésének szemmel látható jele, mégis mostanáig kevés bőrápoló termék foglalkozott kifejezetten ezzel a problémával.

Az Eucerin® Hyaluron-Filler+Volume Lift Bőrfeszesítő termékcsalád kifejlesztésekor a kihívást azon hatóanyagok megtalálása jelentette, melyek célzottan a bőrfeszesség csökkenésének sokrétű okaival képesek felvenni a harcot, illetve egyidejűleg javítják az arckontúrt is, hogy az arc ismét fiatalos megjelenésű lehessen. *In vitro tanulmányok

ÚJ BŐRFESZESÍTŐ TERMÉKCSALÁDUNK TÖRTÉNETE

Kutatásunk célja az volt, hogy megpróbáljuk lelassítani a bőr feszességének csökkenéséhez vezető folyamatokat.
Az Eucerin® Hyaluron-Filler+Volume Lift Bőrfeszesítő termékcsalád megalkotása azzal kezdődött, hogy rátaláltunk a magnolol hatóanyagra, mely a termékek fő hatóanyaga lett.
A bőr feszességének csökkenését számos természetes és külső tényező okozza, melyek a bőr rugalmatlanná válásához, az arckontúr megereszkedéséhez és az arckifejezés megváltozásához vezethet, mivel a bőr feszességét adó sejtek száma az idő múlásával csökken.

“Ez olyan probléma, melynek csökkentésére mindeddig nem készült helyileg alkalmazható bőrápoló termékcsalád” magyarázza Dr. Andrea Schölermann, az Eucerin® klinikai tanácsadója. “Azonban miután alaposan megismertük vásárlóink bőrápolási igényeit és tanulmányoztuk az egyre nagyobb számban alkalmazott, mérsékelten invazív bőrfeszesség-helyreállító eljárásokat, elhatároztuk, hogy kidolgozunk egy olyan bőrápoló hatóanyag-kombinációt, amely csökkenti az idősödő bőr feszességvesztésének jeleit.”

“Három aktív hatóanyag kombinációjával sikerült egy olyan termékcsaládot kifejlesztenünk, mely egyszerre hat a bőr feszességvesztését kiváltó számos tényezőre.”

“Kiindulópontunk egy természetes eredetű aktív hatóanyag volt, a magnolol, melyet a magnóliafa kérgéből vonnak ki. A magnolol serkenti a feszességet adó sejtek termelődését*, melyek a bőr felsőbb rétegeiben helyezkednek el. A magnolol azoknak az anyagoknak a termelődését is serkenti, melyek fokozzák a bőr saját kollagéntermelését*.„Olyan hatóanyagot is kerestünk, amely segíthet a bőr szerkezetét erősíteni. Ez ugyanis az életkor előrehaladtával és a sejtregeneráció, valamint a kollagéntermelés lelassulásával természetes módon gyengül” - magyarázza Andrea Schölermann. ”

"Ha képesek volnánk megállítani, vagy akár visszafordítani a bőr elvékonyodási folyamatát, vissza tudnánk adni a bőr korábbi feszességét és teltségét."

Az Eucerin® Hyaluron-Filler+Volume Lift Bőrfeszesítő termékekben lévő peptideket a jótékony hatásai miatt régóta ismert ánizs gyümölcs terméséből vonják ki. “A természetes eredetű peptidek ezen fajtája képes a kollagéntermelés élénkítésére és támogatására. Javítja a bőr anyagcsere folyamatait, aktiválja a hámsejtek közötti kölcsönhatást, ezáltal segít a kötőszövet erősítésében”* mondja Schölermann.

Az Eucerin® Hyaluron-Filler+Volume Lift Bőrfeszesítő termékcsalád három aktív hatóanyagot tartalmaz: magnololt, oligo-peptideket és hialuronsavat. A hatóanyagok hatékonyságát számos, az Eucerin® kutatói által végzett in vitro és in vivo tanulmány igazolta.

Az Eucerin® Hyaluron-Filler+Volume Lift Bőrfeszesítő szérum hatékonyságának vizsgálatára egy klinikai és három bőrgyógyászati tanulmányt is végeztek 40 és 75 év közötti nők részvételével. Az egyik tanulmányban, 186 - 40 és 59 év közötti - női önkéntes kéthetes terméktesztelésben vett részt, melynek során naponta használták a terméket anti-age bőrfeszesítő arcápolási termékkel együtt. A tanulmányban résztvevők saját bőrük állapotára vonatkozó értékelései alapján:

• A bőr feszessége javult: a résztvevők 93%-a számolt be a bőrfeszesség jelentős javulásáról az Eucerin® Hyaluron-Filler+Volume Lift Bőrfeszesítő szérum rendszeres használata után. 91% állította, hogy az arckontúr határozottabb lett.

• Javult a bőr struktúrája: 98%-uk látott kifejezett javulást a bőr struktúrájának javulásában.

• A bőr fiatalabbnak látszik: 95% jelezte, hogy az öregedés szemmel látható jelei csökkentek és 84% állította, hogy a finomabb és mélyebb ráncok láthatóan csökkentek.

• Az Eucerin® Hyaluron-Filler+Volume Lift Bőrfeszesítő szérum használata minden bőrtípus esetében jó bőrtolerabilitást mutat: a résztvevők 99%-a bőrtípusához megfelelőnek találta a terméket.

*In vitro tanulmányok"

Kapcsolódó termékek