Tisztítás és tonizálás – Hogyan válasszam ki a bőröm számára legmegfelelőbb arctisztítót?

4 perc olvasási idő
Tovább

Az alapos, de gyengéd mindennapi arctisztítás a hatékony bőrápolási rutin első lépése. Ez a cikk azt mutatja be, hogy miért fontos a napi kétszeri tisztítás és tonizálás. Valamint segít kiválasztani az Ön bőrtípusának, bőrállapotának és az állaggal kapcsolatos igényeinek legmegfelelőbb arctisztítót. Emellett bemutatja a megújult Eucerin DermatoCLEAN [HIALURON] termékcsaládot is.

Az arctisztítás eltávolítja a szennyeződéseket

Az arctisztítás eltávolítja a szennyeződéseket (a piszkot és az egyéb az egyéb szennyeződéseket), a sminket és a fölösleges faggyút, amelyek tisztítás nélkül irritálhatják a bőrt és negatív hatással lehetnek annak védőréteg funkcióira. A tisztítás a bőr regenerációját is elősegíti, ezért különösen fontos bőrhibákra és aknéra hajlamos bőr esetén.

A tonizálás segít eltávolítani az arctisztítók nyomait, felfrissíti a bőrt és helyreállítja a természetes pH-értékét, valamint támogatja a védőrétegként való működését.

A tiszta és tonizált bőr képes jobban magába szívni a bőrápolószereket. Ez azt jelenti, hogy így hatékonyabbak lesznek és a lehető legtöbb előnyt biztosítják bőre számára.

 

Azt javasoljuk, hogy minden nap kétszer (reggel és este) tisztítsa meg és tonizálja az arcát.

Tisztítsa meg arcát reggel és este

Miért szükséges reggel megtisztítani az arcbőrt?
A bőrben található faggyúmirigyek az éjszaka során és napközben is faggyút képeznek - egy olajos anyagot, amely megakadályozza a bőr kiszáradását. A reggeli arctisztítás gondoskodik a felesleges faggyú és az elhalt bőrsejtek eltávolításáról.

Miért szükséges este megtisztítani az arcbőrt?
Az esti arctisztítás segít lefekvés előtt eltávolítani a nap során felgyülemlett szennyeződéseket, valamint a smink, a korrektorok és a napvédő termékek maradékát. Az éjszaka során ez támogatja a bőr megújulását és regenerálódását.

 

Először válassza ki a bőrtípusának és a bőrállapotának megfelelő arctisztítót, amely bizonyítottan hatékonyan és gyengéden tisztít.

Legyen bármilyen a bőrtípusa, azt javasoljuk, hogy érzékeny bőrön tesztelt termékeket keressen, és kerülje el a durva összetevőket: sok szappan erős lúgot tartalmaz, ami miatt károsíthatja a bőr természetes védőrétegét, és ki is száríthatja azt. Ideális esetben egy arctisztító hidratáló összetevőket is tartalmaz, amelyek növelik a bőr természetes nedvességtartalmát.

 
Olyan arctisztítókat válasszon, amelyek megfelelnek a bőrtípusának és a bőrállapotának, és amelyek megfelelnek az állaggal kapcsolatos igényeinek

Ezen felül válasszon olyan termékeket, amelyek alkalmasak az Ön számára szükséges tisztításra: például ha ellenálló és vízálló szempillaspirált használ, előfordulhat, az arctisztító vagy a tonik használata előtt érdemesebb azt sminklemosóval eltávolítani.

Végül pedig mivel mindenki más állagú arctisztítókat és arctisztítási módszereket részesít előnyben, válasszon olyan termékeket, amelynek használatát élvezni fogja. Így több motivációja lesz a napi kétszeri arctisztításhoz.

 

Az Eucerin DermatoCLEAN [HIALURON] hidratáló arctisztítók széles választékét kínálja minden bőrtípus, arctisztítási igény és állag szerinti preferencia számára. Klinikailag és bőrgyógyászatilag bizonyítottan gyengéden és hatékonyan tisztítja meg a bőrt. A rendkívül gyengéd tisztító összetétel mellett hialuronsavat és egyéb természetes hidratáló összetevőket is tartalmaz, amelyek megóvják a bőr természetes nedvességtartalmát és nem okoznak kiszáradást. Használatuk tiszta, puha és hidratált érzést kölcsönöz a bőrnek.

 
Az Eucerin DermatoCLEAN [HIALURON] termékcsaládban minden bőrtípusra találhatók termékek, beleértve az érzékeny bőrt is

Ha a bőrtípusa normál vagy vegyes, akkor a gél, a micellás hab vagy a micellás víz arctisztítónkat javasoljuk. Hidratáló összetevőikkel és a bizonyítottan hidratálás-növelő hatékonyságukkal a micellás hab és a micellás víz arctisztítók száraz bőrre is alkalmasak, de ha a bőre különösen száraz, akkor a tápláló arctisztító tejünket javasoljuk.

 

A DermatoCLEAN [HIALURON] termékek használata után javasoljuk az Eucerin DermoPure mélytisztító arctonik használatát. Ez előkészíti a bőrt a bőrápolási rutin következő lépésére, és lehetővé teszi, hogy a bőr képes legyen magába szívni a bőrápolási termékek minden előnyét.

Ha ellenálló és vízálló szempillaspirált vagy ellenálló sminket használ, javasoljuk, hogy előbb távolítsa el azt az sminklemosóval, amely minden bőrtípusra alkalmas. Számos arctisztító bizonyítottan képes a smink eltávolítására, de a tisztítás mindig alaposabb, ha előbb kifejezetten sminklemosó terméket használ.

Minden Eucerin DermatoCLEAN [HIALURON] termék alkalmas érzékeny bőrre is.
- Ha bőre bőrhibákra és aknéra hajlamos, az Eucerin DERMOPURE termékcsalád használatát javasoljuk.

 

Az arctisztítás módja az Ön által választott arctisztítótól függ:

- A gél vagy hab állagú arctisztítókat vízzel kell leöblíteni
- A tejet vízzel is lemoshatja, vagy akár használhat vattakorongot is a felvitelhez és a letörléshez
- A micellás vizet vattakoronggal kell felvinni a bőrre

Természetesen az arctisztítás módja az egyéni preferenciáktól is függ:
- Néhányan szeretnek „kettős tisztítást” végezni, ami azt jelenti, hogy kétszer tisztítják meg az arcot, akár két különböző termékkel, mivel úgy érzik, hogy ez alaposabb tisztítást biztosít számukra
- Néhányan meleg vízzel átitatott szövettel szeretik eltávolítani az arctisztítókat

De az arctisztításnak alapvetően két fő lépése van: a tisztítás és a tonizálás. És ha ellenálló és vízálló szempillaspirált vagy ellenálló sminket használ, akkor három lépésre kell figyelnie: távolítsa el a sminket, tisztítsa meg, majd tonizálja az arcát.

 

Related Articles

Márkaértékeink

A bőrápolás úttörői

Holisztikus dermokozmetikai megközelítéssel védjük bőrét, hogy megőrizzük annak egészségét és ragyogását.

Bőrgyógyászok ajánlásával

Világszerte vezető bőrgyógyászokkal és gyógyszerész partnerekkel dolgozunk együtt innovatív és hatékony bőrápolási termékek kifejlesztésén, amelyek megbízhatóak és bátran ajánlhatják bárkinek.

Elkötelezve az innováció mellett

Több mint 100 éve már, hogy elköteleztük magunkat a kutatás és innováció mellett. Hiszünk abban, hogy olyan hatóanyagokat és nyugtató formulákat hozunk létre, amelyek nagy toleranciával rendelkeznek, és segítenek abban, hogy minden nap jobban élhesse életét.