SPF 50+
 • 1/6 Eucerin Sun Oil Control színezett napozó krém-gél arcra light FF50+
 • 2/6 Eucerin Sun Oil Control színezett napozó krém-gél arcra light FF50+
 • 3/6 Használata: reggel vigye fel arcbőrére
 • 4/6 Licochalcone A és glicirretinsav
 • 5/6 A nők 98%-a szerint a termék egységessé teszi a bőrtónust
 • 6/6
 • 1/6 Eucerin Sun Oil Control színezett napozó krém-gél arcra light FF50+
 • 2/6 Eucerin Sun Oil Control színezett napozó krém-gél arcra light FF50+
 • 3/6 Használata: reggel vigye fel arcbőrére
 • 4/6 Licochalcone A és glicirretinsav
 • 5/6 A nők 98%-a szerint a termék egységessé teszi a bőrtónust
 • 6/6

Eucerin Sun színezett napozó krém-gél arcra light FF50+

0.0
0 Vélemény írása
Nagyon magas szintű fényvédelem az arc számára
Akár 12 órán át tartó matt arcbőrt biztosít
2 árnyalatban elérhető (Light & Medium) az egyenletes, egységes árnyalatú arcbőrért

Ideális zsíros, aknéra hajlamos bőrre

Az Eucerin Sun színezett napozó krém-gél arcra FF50+ a Szélesspektrumú Fényvédelmi Technológia, valamint a HEVIS-fény elleni védelem segítségével nagyon magas szintű UV-védelemmel óvja a zsíros, aknéra hajlamos bőrt a napfény káros hatásaitól. 12 órán át védi a bőrt a zsírosodás és a csillogás ellen, emellett 2 választható árnyalatban, színpigmentekkel teszi egyenletessé és egységes tónusúvá az arcbőrt.

 

Fenntarthatóság & Környezet

UV Filter system without Octocrylene

Mikroműanyag-mentes (UNEP által meghatározott irányelvek szerint)

A termék doboza FSC minősítésű papírból készül

Tudjon meg többet fenntarthatósági programunkról

A termékről

Fényvédő az arc számára, zsíros és aknéra hajlamos bőrre

Annak, hogy a napsugárzás káros hatással van a bőrre, az UV-fény a legfőbb oka, de a nagy energiájú látható fény (HEVIS) szintén létrehoz szabadgyököket, melyek további stresszt jelentenek a bőr számára.

Az Eucerin Sun színezett napozó krém-gél arcra FF50+ mindennapos használatra szánt, színezett fényvédő arckrém zsíros és aknéra hajlamos bőrre. Az Eucerin  innovatív Szélesspektrumú Fényvédelmi Technológiája (Advanced Spectral Technology) a magas szintű UV-védelem érdekében egyesíti a szélessávú és fotostabil UVA/UVB-szűrőket és a licochalcone A hatóanyagot, mely semlegesíti az UV-fény és a HEVIS következtében létrejött szabadgyököket. A napozókrém fényvédő licirretinsavat is tartalmaz, amely támogatja a bőr saját DNS-javító mechanizmusát.
A light vagy medium árnyalatban választható termékek színpigmentjei egyenletessé és egységessé teszik a bőrtónust. A faggyútermelést szabályozó Oil Control technológia az L-karnitin és a nagy elnyelőképességű mikrorészecskék jóvoltából a bőrt azonnal száraz tapintásúvá teszi, és hosszan tartó, akár 12 órás matt hatást biztosít.

Az Eucerin Sun színezett napozó krém-gél arcra FF50+ illatanyagmentes, textúrája ultrakönnyű és nem zsíros. Klinikai és bőrgyógyászati kutatások igazolják nagyon jó tolerabilitását érzékeny és aknéra hajlamos bőrön.

Klinikai és bőrgyógyászati vizsgálatok

Klinikai és bőrgyógyászati kutatások igazolják a termék nagyon jó tolerabilitását érzékeny és zsíros, aknéra hajlamos bőrön.

Főbb eredmények

Termékhasználati (PiU) kutatást végeztek 80, zsírosodásra és/vagy aknéra hajlamos bőrű nő részvételével1. A résztvevők a következő eredményekről számoltak be a termék kétheti, rendszeres használata után:

 

4 hét után

Ultrakönnyű a textúrája

99%

Hosszan tartóan száraz tapintásúvá teszi a bőrt

98%

Egységessé teszi a bőrtónust

98%

Másodperceken belül beszívódik

96%

Akár 12 órán át gátolja a bőr csillogását

90%

1 Fogyasztói teszt 82 zsírosodásra és/vagy aknéra hajlamos bőrű önkéntes részvételével, 2 hétig tartó, napi kétszeri használattal


Tulajdonságok

 • 12 órán át tartó zsírosodás és csillogás elleni, mattító hatás
 •  A színpigmentek kettős hatást fejtenek ki:
 • Azonnal elfedik a pattanásokat és a bőrhibákat
 • További védelmet nyújtanak a HEVIS-fény okozta oxidatív stressz ellen
 • Ultrakönnyű, nem zsíros, nem ragacsos textúra
 • Nem mitesszerképző
 • Gyors beszívódás
 • Illatanyagmentes

Használata

A fényvédelem legyen a napi bőrápolási rutin része

 • Alkalmazza reggelente szokásos napi arcápolója után vagy helyett
 • A magas faktorszámú fényvédelem különösen fontos, ha gyógyszeres aknekezelést folytat vagy hámlasztó terméket használt, mivel ezek érzékenyebbé tehetik a bőrt a napsugárzásra
 • Használhatja más Eucerin arcápoló termékekkel, például az Eucerin DERMOPURE termékcsalád tagjaival együtt
 • Bőre azonnal védetté válik a napsugárzás ellen – várakozási idő nélkül

Nemcsak napozáshoz kell fényvédelmet alkalmazni. Már a csekély vagy mérsékelt mennyiségű napsugárzás is hatással van a bőrre, és a pattanásképződésre hajlamos bőr esetében különösen nagy a kockázata a hiperpigmentációnak, melyet a napfény könnyen súlyosbíthat. Ezért fontos, hogy a napvédelem a napi bőrápolási rutin részévé váljon. Tudjon meg többet arról, miért fontos a fényvédelem a mindennapos bőrápolásban.

Három lépés az optimális napvédelem érdekében

1. Válassza ki a megfelelő terméket

Válasszon olyan terméket, mely a bőrének megfelelő szintű védelmet nyújtja. A fényvédőnek védelmet kell nyújtania az UVA- és UVB-sugarak, valamint a HEVIS fény ellen is. Emellett illeszkednie kell bőrtípusához és bőrének állapotához.

Tovább

2. Használja a megfelelő mennyiséget

Fontos, hogy elegendő mennyiségű terméket használjon, és rendszeres időközönként ismételje meg a fényvédő felvitelét. A tenyerén is megmérheti, milyen mennyiségű fényvédőre van szüksége. Azt javasoljuk, hogy arcának, nyakának  bekenéséhez a krémből nyomjon ki egy vastag csíkot, mely középső ujjának hegyétől a csuklójáig ér.

Tovább

3. Legyen alapos a fényvédő felvitelekor

Néhány bőrterületről könnyű megfeledkezni. Ne hagyja ki orrnyergét és nyakát sem.

Tovább

Használja ezt a terméket, ha…

A bőre zsíros, aknéra hajlamos és magas fokú védelmet nyújtó, színezett fényvédőt keres arcra:
az Eucerin Sun Oil Control színezett napozó krém-gél arcra FF50+ magas fokú védelmet nyújt, és kifejezetten az Ön bőrtípusára fejlesztették ki.

Ultrakönnyű textúrájú fényvédőt keres:
az Eucerin Sun Oil Control színezett napozó gél-krém arcra FF50+ ultrakönnyű, nem zsíros, nem ragacsos és könnyen, gyorsan beszívódik. Fontos az is, hogy nem-mitesszerképző.

Olyan fényvédőt keres, mely nem engedi, hogy arcbőre olajosan csillogó legyen:
az Eucerin Sun Oil Control színezett napozó krém-gél arcra FF50+ akár 12 órán át tartó csillogásmentességet biztosít. A formulában levő Oil Control technológia száraz tapintású textúrája és a faggyútermelést szabályozó összetevők jóvoltából a bőrt azonnal száraz és matt felületűvé teszi, és ez a hatás hosszú ideig tart.

Szeretné megelőzni, hogy a napfény hatására aknefoltok alakuljanak ki a bőrén:
az Eucerin Sun Oil Control színezett napozó krém-gél arcra FF50+ megvédi bőrét a napsugárzás okozta pigmentációtól.

 

 

Próbáljon ki másik terméket, ha…

A bőre zsíros, aknéra hajlamos, és olyan fényvédőt keres arcbőrére, mely az 50+ faktorosnál alacsonyabb faktorszámmal nyújt védelmet:
próbálja ki az Eucerin Sun Oil Control napozó gél-krém arcra FF30 terméket.

A bőre érzékeny és száraz, és nagyon magas szintű védelmet nyújtó fényvédőt keres arcára:
próbálja ki az Eucerin Sun Sensitive Protect Napozó krém arcra FF50+ terméket.

Zsíros a bőre, és magas vagy nagyon magas fényvédő faktorú napvédő terméket keres testére:
próbálja ki az Eucerin Sun Sensitive Dry Touch színtelen napozó aerosol spray FF50 terméket.

Összetevők

Hogyan hat

Nemcsak az UV-sugarak károsíthatják a bőrt. A nagy energiájú látható fény (HEVIS) hatására szintén keletkeznek szabadgyökök, melyek okozhatnak fényöregedést (idő előtti, napfény hatására bekövetkező bőröregedést), és súlyosbíthatják a hiperpigmentációs problémákat, melyekre a zsíros és aknéra hajlamos bőr különösen fogékony. Az Eucerin Sun Oil Control színezett napozó krém-gél arcra medium FF50+ termék a Szélesspektrumú Fényvédelmi Technológiával többet nyújt az UV-védelemnél és megvédi a bőrt a HEVIS fény káros hatásaitól is. A formula támogatja a bőr saját DNS-javító mechanizmusát és Oil Control technológiát is tartalmaz, mely segít szabályozni a faggyútermelést és javítja a zsíros, pattanásokra hajlamos bőr állapotát és megjelenését.

Szélesspektrumú Fényvédelmi Technológia
Egyesíti a kiváló minőségű szélessávú és fotostabil UVA/UVB-szűrőket (1) és a licochalcone A hatóanyagot; semlegesíti az UV-fény és a HEVIS következtében létrejött szabadgyököket.

DNS-védelem
A zsíros bőrre készült napvédő glicirretinsavat is tartalmaz, amely támogatja a bőr saját DNS-javító mechanizmusát.

Oil Control technológia
A formulában lévő, a faggyútermelést szabályozó Oil Control technológia egyszerre tartalmaz lipid-elnyelő mikrorészecskéket és L-karnitint, és ezzel jelentősen csökkenti a faggyú mennyiségét a bőrön
. A lipid-elnyelő mikrorészecskék magukba szívják a fölösleges olajat, így a bőr száraz és matt megjelenésű lesz.

1 – Megfelel a Cosmetics Europe által meghatározott megmagasabb szintű UVA- és UVB-védelemnek. Az UVA-védelem magasabb szintű, mint az EU-ban érvényes követelmény.

 

Gyakori kérdések (6)

 • Honnan tudhatom, milyen fényvédő faktort kell használnom?

  A fényvédők négy különböző védelmi szintet képviselnek: alacsony (fényvédő faktor 6-10), közepes (15-25), magas (30-50) és nagyon magas (50+). Minél magasabb a fényvédő faktor, a bőr annál jobb védelmet kap, de figyelni kell a termékek gondos felvitelére (ne maradjon ki egyetlen bőrfelület sem), és a fényvédőt kétóránként bőséges mennyiségben újból alkalmazni kell.

 • Eltömítheti-e a fényvédő a pórusaimat és okozhat-e pattanásokat?

  Azok közül, akiknek zsíros és aknéra hajlamos a bőrük, sokan tartanak attól, hogy a fényvédő súlyosabbá fogja tenni a tüneteiket, ezért teljesen mellőzik a fényvédelmet. Azonban az olyan speciális termékeket, mint az Eucerin Sun Oil Control napozó gél-krém arcra FF50+, arra tervezték, hogy megfeleljenek a zsíros és aknéra hajlamos bőr igényeinek. Az ultrakönnyű formulában megtalálható az Oil Control technológia, mely L-karnitint és nagy elnyelőképességű mikrorészecskéket tartalmaz.

 • A bőröm aknéra hajlamos. Speciális fényvédőre van szükségem?

  Igen. A hatékony napvédelem minden bőrtípus számára lényeges, de az aknéra hajlamos bőr számára több okból is különösen fontos:

  • Védelem a pigmentfoltok ellen: Ha a hámszövet sérült – és pattanások, valamint az akne esetében ez a helyzet –, egy-egy területen túlságosan sok melanin (bőr festékanyag) halmozódhat fel. A fölösleges melanin a pattanás gyógyulása után is ott marad, és pigmentfolt alakul ki. Ezek a hiperpigmentált területek különösen érzékenyek a napsugárzásra, és a megfelelő fényvédelem segít megelőzni, hogy sötétebb színűvé és feltűnőbbé váljanak.
  • Védelem a bőr kiszáradása ellen: A zsíros bőrnek nedvességre van szüksége. A túlzottan sok napfény hatására kiszáradhat, és ekkor a faggyúmirigyek (ezek termelik az olajos anyagot, melyre a bőrnek szüksége van) fokozott működésbe kezdenek. A túlzott faggyútermelés az egyik kulcstényező a pattanások kialakulásában. Amikor a bőr kiszárad, külső rétegei megkeményednek, és ez akadályozhatja a bőr természetes hámlási folyamatát. Az elhalt hámsejtek felhalmozódnak, eltömítik a pórusokat és súlyosbítják az aknét.
  Azt is fontos figyelembe venni, hogy bizonyos aknegyógyszerek és hámlasztó eljárások érzékenyebbé tehetik a bőrt a napsugárzásra, mely így kiszolgáltatottabbá válik a nap károsító hatásaival szemben. Az Eucerin Sun Oil Control napozó krém-gél arcra FF50+ olyan védelmet biztosít, amilyenre a bőrnek szüksége van. Termékünk „nem mitesszerképző”, ami azt jelenti, hogy nem tartalmaz olyan összetevőket, melyek eltömíthetnék a pórusokat és pattanásokat okozhatnának.
  Az ultrakönnyű formulában megtalálható az Oil Control technológia, mely L-karnitint  és nagy elnyelőképességű mikrorészecskéket tartalmaz. A gél-krém a bőrt azonnal száraz tapintásúvá teszi, és hosszan tartó, akár 12 órás csillogásmentes hatást biztosít.

 • Miért kell a napi bőrápolási rutin részévé tenni az arc napvédelmét?

  Az arcbőr érzékenyebb az UVA/UVB-sugárzásra és a HEVIS fényre, mint a test más részein levő bőr, mivel az arcot egész éven át éri a napfény. A fényvédő használata segíthet megelőzni az UV-sugárzás okozta DNS-károsodást, a fényöregedést (a bőr idő előtti, napfény okozta öregedését) és a hiperpigmentációt. Fontos, hogy az arc minden részét védjük, mely ki van téve a napsugárzásnak.

 • Mi a különbség az UVA- és az UVB-sugárzás között?

  Az UVA-sugarak behatolnak a bőr mélyebb rétegeibe. Serkentik a szabadgyökök képződését, és ezzel oxidatív stresszt idéznek elő, mely közvetett módon DNS-károsodáshoz vezethet. Az UVA-sugarakat leggyakrabban a fényöregedéssel (a bőr idő előtti, napfény okozta öregedésével) hozzák összefüggésbe. Ezek a sugarak kiválthatnak napallergiát is, például polimorf fénykiütéseket (PLE) idézhetnek elő. Az UVB-sugarak szintén okozhatnak allergiát, de kisebb mértékben.

  Az UVB-sugarak biztosítják a bőrnek az energiát a D-vitamin előállításához, és serkentik a melanin termelődését is, mely napsütötte barna színt ad a bőrnek. Nem jutnak olyan mélyre, mint az UVA-sugarak, csak a bőr külső rétegébe hatolnak be, de közvetlen és azonnali károsodást, például napégést okoznak. A sejtekben levő DNS közvetlenül elnyeli az UVB-sugarakat, és ez bőrbetegségekhez, például aktinikus keratózishoz és bőrrákhoz vezethet.
  Mindkét fajta UV-sugárzás előidézhet hiperpigmentációt és hozzájárulhat a napfoltok (más néven májfoltok, öregségi foltok) és melazmák megjelenéséhez.

 • Mi az a nagy energiájú látható fény, és miért kell tőle megvédeni a bőröm?

  A napfény spektruma UV-, látható és infravörös fényből áll. A látható fényt a szemünkkel érzékeljük, azonban a többi hullámhossz láthatatlan a számunkra. A látható spektrum egy része nagy energiájú, ezt nevezik nagy energiájú látható fénynek. Néha HEVIS fényként, HEV fényként, HEVL-ként, illetve „kék fényként” vagy „ibolyakék fényként” is említik.

  Az UVA-sugárzáshoz hasonlóan a HEVIS fény is behatol a bőr (a dermisz) mélyebb rétegeibe és szabadgyökök keletkezését idézheti elő. Ezek a szabadgyökök jelentik a fényöregedés (a bőr idő előtti, napfény által okozott öregedése) egyik legfőbb okát. Hatással vannak a sejtekre és lebontják a kollagént, valamint az elasztint, vagyis azokat a fehérjéket, melyek a bőr telt, fiatalos megjelenését biztosítják. A HEVIS fényt az egyenetlen arcszín és a melazma kialakulásával is összefüggésbe hozzák.

  Sok korszerű fényvédő kínál hatékony védelmet az UVA- és UVB-sugarak ellen, de mi azt javasoljuk, olyan terméket válasszon, mely megóvja bőrét a HEVIS fény negatív hatásaitól is. Ezek a termékek megbízható védelmet nyújtanak a fényöregedés, vagyis a bőr napfény okozta, idő előtti öregedése ellen, és hosszú távon segítenek felvenni a harcot az öregedés látható jeleivel, például a ráncok kialakulásával szemben.

Tegye teljessé a bőrápolási rutinját

Márkaértékeink

A bőrápolás úttörői

Holisztikus dermokozmetikai megközelítéssel védjük bőrét, hogy megőrizzük annak egészségét és ragyogását.

Bőrgyógyászok ajánlásával

Világszerte vezető bőrgyógyászokkal és gyógyszerész partnerekkel dolgozunk együtt innovatív és hatékony bőrápolási termékek kifejlesztésén, amelyek megbízhatóak és bátran ajánlhatják bárkinek.

Elkötelezve az innováció mellett

Több mint 100 éve már, hogy elköteleztük magunkat a kutatás és innováció mellett. Hiszünk abban, hogy olyan hatóanyagokat és nyugtató formulákat hozunk létre, amelyek nagy toleranciával rendelkeznek, és segítenek abban, hogy minden nap jobban élhesse életét.