Tudományos háttér – Eucerin® Hiperérzékeny arcbőr termékcsalád

3 perc olvasási idő
Tovább

Európában becslések szerint az emberek 50%-át érinti az érzékeny bőr* problémája, s ezen emberek jelentős része hiperérzékenynek tartja saját bőrét. A számok pedig emelkednek - feltehetően a megnövekedett környezetszennyezés és az allergiás reakciók eredményeképpen.

Fontos innováció a bőr komfortérzetének javítása érdekében

Az Eucerin® Hiperérzékeny arcbőr termékcsalád fejlesztése során az Eucerin® kutatói a hiperérzékeny bőr háromszögére koncentráltak; ezalatt a túlérzékeny bőr három legfőbb vonását értjük.

A Hiperérzékeny bőr háromszöge

Az első a meggyengült, sérült bőrbarrier. Ennek hatására nő a transz-epidermális vízvesztés (TEWL), és az alsóbb hámrétegek még veszélyeztetettebbeké válnak az irritációval és allergiás reakcióval szemben.

A második a hiper-reaktív szenzoros rostok a bőrben. Ezek gyorsabban és sokkal erősebben reagálnak, mint normál bőr esetén, kellemetlen érzeteket okozva, melyeket többek között a bőr feszülő és égő érzése.

Végül a belső (endogén) és külső (exogén) kiváltó okok növelhetik a bőr stressz szintjét, mely bőrpírt okozhat.

A hiper-reaktivitás kialakulásának csökkentése

"Egy holisztikus bőrápoló megoldást szerettünk volna találni hiperérzékeny bőrre." - mondja Dr. Gitta Neufang, aki az Eucerin® Aktív hatóanyagok csapatát vezeti a Beiersdorf AG-nál. "Egy 'mentes' összetételt, mely a Hiperérzékeny bőr háromszögének minden problémájára megoldást nyújt."

Eucerin® Skin Institute, Hamburg
A kutatók a hiper-reaktivitás kialakulásának csökkentésére keresték a megoldást.

Dr. Neufang és csapata azon dolgozott, hogy megtalálják azt az aktív hatóanyagot, mely megnyugtatja a hiperérzékeny bőrt, hogy az kevésbé irritálható és hiper-reaktív legyen. Megvizsgáltak több, mint 800 aktív hatóanyag kombinációt mielőtt megtalálták a SymSitive**-t.

Ez az innovatív hatóanyag aktívan csökkenti a bőr túlzott reakcióit és segít javítani a bőrérzékenység tolerancia küszöbét. Egy sor klinikai vizsgálat bizonyította a SymSitive**-t tartalmazó, nem mitesszerképző Eucerin® UltraSensitive és Eucerin® Anti-Redness Bőrpír elleni termékek kiváló hatékonyságát a bőr azonnali és hosszan tartó bőrnyugtató hatására és irritációcsökkentő hatására vonatkozóan.

Egy holisztikus bőrápolási megoldás keresése

Miután tesztelték a SymSitive** előnyeit, a kutatók következő feladata az volt, hogy megtalálják a kiegészítő összetevőket, melyek javítani tudják a bőrbarriert és csökkenteni a bőrpírt.

"A hiperérzékeny bőrre ajánlott termékek esetében ugyanannyira fontos, hogy mi marad ki, mint hogy mi kerül bele a termékekbe."

Dr. Neufang szerint: "Meg kellett nyírbálnunk az összetevőket, hogy csak azok maradjanak, melyeknek lényeges szerepük van, és eltávolítani azokat, melyek intoleranciát vagy allergiás reakciókat válthatnak ki".

Attention

Az Eucerin® Hiperérzékeny arcbőr termékcsalád "mentes" formula, így a termékek csak korlátozott számú összetevőket tartalmaznak, s minden termék 0%-ban tartalmaz tartósítószereket (beleértve a parabéneket), paraffinokat, illatanyagokat és alkoholt.

A hatóanyag kombináció védelme

A levegőmentes adagolók egy önzáró indítókarral védik az Eucerin® terméket a szennyeződésektől és az oxidációtól.

Fontos, hogy az Eucerin® Hiperérzékeny arcbőr termékcsalád szennyeződésmentes csomagolásban kapható, amely megakadályozza, hogy szennyeződés kerülhessen a termékekbe és véd az oxidációval szemben is. A szelepek sterilizáló szűrővel rendelkeznek és az adagoló tömítése is rendkívül jól záródó.

A bőrpír csökkentése

A termékcsaládon belül a két bőrpír elleni termék - az Eucerin® Anti-Redness Bőrpír elleni színezett nappali arcápoló FF25 és az Eucerin® Anti-Redness Bőrpír elleni arcápoló - tartalmaz egy természetes, bőrpír csökkentő antioxidáns hatóanyagot, az úgynevezett licochalcone A-t. A gyors bőrnyugtató hatása mellett a klinikai vizsgálatok azt igazolták ezzel a hatóanyaggal kapcsolatban, hogy jelentősen segít a bőrpír csökkentésében is.

Hogyan hat?

A bőr hiperérzékenységének nem kell tehernek lennie; egyszerűen speciális, proaktív bőrápolásra van szükség, 

magyarázza Dr. Susan Taylor, a Society Hill Bőrgyógyászatán levő Klinikai Vizsgálatok szekciójának igazgatója ​​és a New York-i St. Luke's Hospital Center-ben levő Skin of Color Center alapító igazgatója.

"A legfontosabb az érzékeny bőr egyensúlyának visszaállítása, amilyen gyorsan és finoman csak lehetséges", folytatja. "Az új Eucerin® bőrápoló termékek SymSitive** aktív hatóanyag tartalma, amely közvetlenül a hiper-reaktivitás forrásánál a bőrérzékenység szabályozására hat, azonnali bőrnyugtató hatást eredményez."

"És mi több: az Eucerin® hiperérzékeny bőrre ajánlott termékek rendszeres használatával a bőr ellenállóbbá válik a külső és belső stresszhatásokkal szemben. Ezzel az aktív gondoskodással és a fontos életviteli szabályok betartásával, mint például az extrém szél, meleg, hideg, és a napsugárzás kerülése, visszaáll az érzékeny bőr természetes egyensúlya és a bőr természetes védelmi funkciója is megerősödik annak érdekében, hogy képes legyen megbirkózni a modern élet stresszfaktoraival."

Tudjon meg többet a hiperérzékeny arcbőrről
Tudjon meg többet a bőrpírra hajlamos arcbőrről
Tudjon meg többet a rosaceára és couperosára hajlamos bőrről

*Escalas-Taberner, J., Gonzalez-Guerra, E., Guerra-Tapia, A. Sensitive Skin – a Complex Syndrome. Actas Dermosifiliogr. 2011;102(8):pp. 563-571.
** = Symrise AG, Németország, által bejegyzett védjegy

Kapcsolódó termékek