Mi a tudományos háttere – Az Eucerin® Q10 ACTIVE Ránctalanító termékeknek?

4 perc olvasási idő
Tovább

A bőröregedés a kor előrehaladtával elkerülhetetlenné válik, oka pedig különböző belső és külső tényezők együtthatása, melyek befolyással vannak a bőr öregedésének mértékére és ütemére. Az érzékeny bőrrel rendelkezők esetében a bőröregedés tünetei feltűnőbbek lehetnek, mivel ilyen esetben a bőr védő és regeneráló funckója megbomlik.

Az öregedő érzékeny bőrben a sejtek energiahiánya lép fel, melynek következtében azok kevésbé hatékonyak a nedvesség benntartásában, valamint nem képesek megfelelő mértékben megújulni és megvédeni magukat. Ez a folyamat akkor következik be, amikor a bőr védőfunkciója romlani kezd az olyan természetes anyagok gyengülésének következtében, mint a hialuronsav, mely hidratálja a bőr rétegeit, valamint a Q10 koenzim, amely energiával tölti fel a bőrsejteket, hogy javítsa azok regeneráló képességét.

Érzékeny és ráncos a bőre? Az Eucerin® tudja a megoldást.

A korai öregedés látható jelei mellett - mint a finom vonalak és a ráncok -, az érzékeny bőrűek a bőrszárazságot, a pirosodást és az érdességet, valamint kényelmetlenséget is fokozottabb mértékben tapasztalhatják, mint a normál bőrrel rendelkezők. Kifejezetten ezt a koncepciót szem előtt tartva, az Eucerin® célkitűzései közé vette egy olyan bőrápolási megoldás kifejlesztését, mely megerősíti az öregedő érzékeny bőrt a korai öregedés számos tünetével szemben.

Az érzékeny bőrre kifejlesztett ránctalanító termékcsaládunk története

A Beiersdorg Kutató Központja Hamburgban, Németország.
Kutatóink éveket töltenek el a jól működő megoldás kialakítása érdekében

Számos ember panaszkodik érzékeny bőrre. Olyan különleges összetételt szerettünk volna kialakítani, mely nem csak puhává és erősebbé teszi az érzékeny bőrt, hanem megcélozza a korai öregedés tüneteit, a finom vonalakat és a ráncokat is, melyeket az érzékeny bőr tünetei gyakran egyébként is súlyosbítanak.

"A legnagyobb kihívást az öregedésgátló összevetők beazonosítása jelentette, hiszen ezeknek még az érzékeny bőr számára is jól tolerálhatónak kellett lenniük"

mondta Andrea Schöelmann, orvos, az Eucerin® klinikai tanácsadója.

"Az összes általunk felfedezett lehetséges összetevőből egy hatóanyag, a Q10 koenzim emelkedett ki, mivel ez egyszerre képes újratölteni a sejteket és kiváló antioxidáns védelmet nyújtani a bőr számára. Sőt, ez az egy, a bőrben természetesen is előforduló anyag" - magyarázta Schöelmann.

Q10 - természetes választás az érzékeny bőr számára

Ahhoz, hogy megértsük, a Q10 koenzim milyen előnyökkel bír az öregedő érzékeny bőr számára, sorra vettük a szervezetben betöltött, már ismert funkcióit. A bőrsejtekben a Q10 koenzim jelenléte segít a tápanyagokat energiává alakítani, újratöltve a sejtek regeneráló képességét, hogy azok hatékonyabban működjenek. Azonban a bőr öregedésével a Q10 koenzim szintje természetes módon lecsökken, mely a sejtekben energiahiányt képez, így azok kevésbé képesek regenerálódni és természetes módon megvédeni magukat. Az idő előrehaladtával a bőr megereszkedik, veszít fényéből és rugalmasságából, illetve hajlamosabbá válik a finom vonalak és ráncok kialakítására is.

A bőrsejt energiája

Mint a testben akármelyik szövetnek, a bőrsejteknek is energiára van szükségük ahhoz, hogy megtartsák létfenntartó funkcióikat, regeneráló és fejlődő képességüket, valamint védekező készségüket. Az energia úgy keletkezik, hogy a sejtek az anyagcsere segítségével lebontják a különböző tápanyagokat - a zsírokat, szénhidrátokat és fehérjét.

Továbbá, a Q10 koenzim potens antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik; ettől képessé válik a külső környezeti tényezők (pl. UV-sugárzás) és szennyezések hatásaiból keletkezett szabad gyökök semlegesítésére, melyek hozzájárulnak a kollagén és az elasztin megcsappanásához.

A mitokondriumok (melyeket a sejt erőműveinek is neveznek) úgy termelnek energiát, hogy a tápanyagokat és az oxigént folyamatosan ATP-vé (adenozin trifoszfát) alakítják. Az öregedési folyamat következtében a szabad gyökök száma megnő, ez pedig a mitokondriumok fokozodó sérüléseit eredményezi.

Hogyan teszteltük a Q10 koenzimet az öregedő érzékeny bőrön

A Q10 koenzimet tartalmazó formula alkalmazása előtt
A Q10 koenzimet tartalmazó formula öt heti helyi alkalmazást követően csökkentette a szemkörnyéki ráncok mélységét.

Számos átfogó laboratóriumi kísérletet követően, a Q10 koenzim hatásait különböző kutatási körülmények között teszteltük le érzékeny bőrű önkéntesek részvételével.

"Egy mikrotopográfiának nevezett folyamatot alkalmaztunk, hogy megmérjük a szemhélykörnyéki ráncok mélységét" - magyarázta Schöelmann. Egy öthetes kutatás után a résztvevők arcán jelentősen csökkent a ráncok mélysége és az oxidatív megterhelés, ahogyan azt az ultragyenge foton emisszió (UPE) is jelezte, mely egy in vivo módszer a kémiai szerek vagy UV által keletkezett oxidatív stressz, megterhelés mérésére.*

*Forrás: "CoQ10, a Topical Energizer for Aging Skin", 2004

Egy másik alkalommal 21 önkéntes vett részt egy bőrgyógyászok által felügyelt, egyes vak kutatásban, mely az Eucerin® Q10 ACTIVE Ránctalanító Nappali arckrém hatásait igyekezett felmérni úgy, hogy azt négy héten keresztül naponta kétszer alkalmazták az önkéntesek. A kutatás végén a bőrgyógyászok beszámolói szerint a résztvevő önkéntesek 86%-a jól tolerálta a terméket, míg 60%-uknál észrevehető volt a tünetek, tehát a pirosodás és hámlás javulása.

Számunkra a teszt arról szólt, hogy lássuk, termékeink hogyan hatnak valódi nőkön, akiknek napról napra szembesülniük kell az érzékeny bőrrel járó problémákkal. Az eredmények bebizonyították, hogy az Eucerin® Q10 ACTIVE  az érzékeny bőr tüneteinek kezelése mellett a korai öregedés jelei ellen is hatékony és tolerálható" - mondta Schöelmann.

Kapcsolódó termékek