Tudósok egy laboratóriumban

Mi a tudományos háttere a Hyaluron-Filler Ráncfeltöltő termékekkel kapcsolatos klinikai kutatásnak?

Egy klinikai tanulmány, amely a tudományos bőrápolás és a bőrgyógyászati kezelés együttes alkalmazásának előnyeit emeli ki

A hialuronsavas injekciós kezelés a hagyományos esztétikai bőrgyógyászat egyik legnépszerűbb módszere az arcon lévő ráncok hatékony eltüntetésére.  Arra azonban egészen mostanáig kevés kutatás irányult, hogy a ráncfeltöltő kozmetikai termékek vajon mennyiben képesek sikeresen fokozni e kezelések hatásait.

Mindig sokrétű szakember gárdával dolgozunk. A bőrápolási termékek kifejlesztésével kapcsolatos szakértelmünket az esztétikai bőrgyógyászok hozzáértésével párosítjuk, hogy olyan termékeket hozzunk létre, amelyek hatékonyan segítik e bőrgyógyászati kezeléseket.

Rainer Wolber, PhD, az Eucerin® Kutatási és Fejlesztési vezetője

Egy, a Beiersdorf AG által, a legjobb esztétikai bőrgyógyászok bevonásával végzett úttörő jellegű klinikai tanulmány igazolta, hogy az Eucerin® Hyaluron-Filler Ráncfeltöltő termékek képesek sikeresen fokozni a hialuronsavas ráncfeltöltő kezelések hatásait. Sőt, ez az első olyan bőrápolási termékcsalád a világon, amely klinikailag bizonyított hatással bír.

A Beriersdorf központja Hamburgban, Németországban.
A klinikai tanulmány ötlete a hamburgi Beiersdorf központban született meg.
Női kutatók egy laboratóriumban.
A Hyaluron-Filler Ráncfeltöltő termékek hatóanyagának kifejlesztése kitartó munkát igényelt.

A klinikai tanulmány leírása

47 nő, naponta kétszer használta az Eucerin® Hyaluron-Filler Ráncfeltöltő nappali arckrém, éjszakai arckrém és szemránckrém termékeket.

Negyvenhét nő kapott hialuronsavas injekciós kezelést az arcukon lévő nazolabiális redők (orr-száj redő) és/vagy a szemük környékén látható ráncok (szarkalábak) feltöltésére. Emellett a kutatók naponta két alkalommal használták az Eucerin® Hyaluron-Filler Ráncfeltöltő termékeket a nők arcának egyik oldalán, míg placebo anyagot tartalmazó krémet a másikon. A krémekkel történő kezelés 4 héttel az injekciós feltöltés előtt kezdődött el, valamint 14 héttel azt követően fejeződött be.

A kutatási szakasz illusztrációja

A placebo-krémek nem tartalmazták azokat az aktív hatóanyagokat, melyeket az Eucerin® Hyaluron-Filler Ráncfeltöltő termékek igen: a hialuronsavat, valamint a Glycin Saponin-t. Ezek azok az összetevők, melyek az Eucerin® Hyaluron-Filler Ráncfeltöltő termékeket hatékonnyá teszik a halvány és mélyebb ráncok eltüntetésében.

A klinikaI tesztelés illusztrációja

Fontos, hogy a tanulmány "kettős-vak" kutatási módszerrel zajlott, ami azt jelenti, hogy sem a résztvevő nők, sem a vizsgáló bőrgyógyászok nem tudták, hogy az arc melyik oldalán alkalmazták az Eucerin® Hyaluron-Filler Ráncfeltöltő termékeket, illetve a hatóanyagokat nem tartalmazó terméket.

Rainer Wolber szerint ez a tanulmány magasra teszi a mércét a kozmetikai termékek piacán, mivel "olyan kettős-vak, placebo-kontrollált kutatást végeztünk, amelyet általában a gyógyszeriparban alkalmaznak gyógyszerek tesztelésére."

Az eredmények

A tanulmány eredményei meggyőzőek. Az Eucerin® Hyaluron-Filler Ráncfeltöltő termékek naponta kétszeri használata bizonyítottan fokozza az injekciós kezelések hatásait.

"Az eredmények felülmúlták minden várakozásunkat, és kimutatták, hogy az Eucerin® Hyaluron-Filler Ráncfeltöltő termékek rendszeres, minennapos használata egyedülálló összetevői révén segítheti a hilauronsavas injekcós kezelések ráncfeltöltő hatásait. A termékek rendkívül jól tolerálhatók és javították a bőr hidratációját is" - mondta Wolber. "Emellett a résztvevők önértékelése egyértelműen megmutatta, hogy a termékek milyen poiztív hatásokkal bírnak használóik számára."

Ez a tanulmány egy teljesen új koncepciót jelenet a kozmetikai kutatások terén.

Dr. Prager / A kutatást felügyelő bőrgyógyász, Dermatologikum Hamburg

Klinikai tanulmány az idősödő bőr kinézetének javításáért