Mi a tudományos háttere – A Hyaluron-Filler Ráncfeltöltő termékekkel kapcsolatos klinikai kutatásnak?

2 perc olvasási idő
Tovább

Egy klinikai tanulmány, amely a tudományos bőrápolás és a bőrgyógyászati kezelés együttes alkalmazásának előnyeit emeli ki

A Hyaluron-Filler Ráncfeltöltő termékek hatóanyagának kifejlesztése kitartó munkát igényelt.
A klinikai tanulmány ötlete a hamburgi Beiersdorf központban született meg.

A hialuronsavas injekciós kezelés a hagyományos esztétikai bőrgyógyászat egyik legnépszerűbb módszere az arcon lévő ráncok hatékony eltüntetésére.  Arra azonban egészen mostanáig kevés kutatás irányult, hogy a ráncfeltöltő kozmetikai termékek vajon mennyiben képesek sikeresen fokozni e kezelések hatásait.

Mindig sokrétű szakember gárdával dolgozunk. A bőrápolási termékek kifejlesztésével kapcsolatos szakértelmünket az esztétikai bőrgyógyászok hozzáértésével párosítjuk, hogy olyan termékeket hozzunk létre, amelyek hatékonyan segítik e bőrgyógyászati kezeléseket.

Rainer Wolber, PhD, az Eucerin® Kutatási és Fejlesztési vezetője

Egy, a Beiersdorf AG által, a legjobb esztétikai bőrgyógyászok bevonásával végzett úttörő jellegű klinikai tanulmány igazolta, hogy az Eucerin® Hyaluron-Filler Ráncfeltöltő termékek képesek sikeresen fokozni a hialuronsavas ráncfeltöltő kezelések hatásait. Sőt, ez az első olyan bőrápolási termékcsalád a világon, amely klinikailag bizonyított hatással bír.

A klinikai tanulmány leírása

47 nő, naponta kétszer használta az Eucerin® Hyaluron-Filler Ráncfeltöltő nappali arckrém, éjszakai arckrém és szemránckrém termékeket.

Negyvenhét nő kapott hialuronsavas injekciós kezelést az arcukon lévő nazolabiális redők (orr-száj redő) és/vagy a szemük környékén látható ráncok (szarkalábak) feltöltésére. Emellett a kutatók naponta két alkalommal használták az Eucerin® Hyaluron-Filler Ráncfeltöltő termékeket a nők arcának egyik oldalán, míg placebo anyagot tartalmazó krémet a másikon. A krémekkel történő kezelés 4 héttel az injekciós feltöltés előtt kezdődött el, valamint 14 héttel azt követően fejeződött be.

A placebo-krémek nem tartalmazták azokat az aktív hatóanyagokat, melyeket az Eucerin® Hyaluron-Filler Ráncfeltöltő termékek igen: a hialuronsavat, valamint a Glycin Saponin-t. Ezek azok az összetevők, melyek az Eucerin® Hyaluron-Filler Ráncfeltöltő termékeket hatékonnyá teszik a halvány és mélyebb ráncok eltüntetésében.

Fontos, hogy a tanulmány "kettős-vak" kutatási módszerrel zajlott, ami azt jelenti, hogy sem a résztvevő nők, sem a vizsgáló bőrgyógyászok nem tudták, hogy az arc melyik oldalán alkalmazták az Eucerin® Hyaluron-Filler Ráncfeltöltő termékeket, illetve a hatóanyagokat nem tartalmazó terméket.

Rainer Wolber szerint ez a tanulmány magasra teszi a mércét a kozmetikai termékek piacán, mivel "olyan kettős-vak, placebo-kontrollált kutatást végeztünk, amelyet általában a gyógyszeriparban alkalmaznak gyógyszerek tesztelésére."

Az eredmények

A tanulmány eredményei meggyőzőek. Az Eucerin® Hyaluron-Filler Ráncfeltöltő termékek naponta kétszeri használata bizonyítottan fokozza az injekciós kezelések hatásait.

"Az eredmények felülmúlták minden várakozásunkat, és kimutatták, hogy az Eucerin® Hyaluron-Filler Ráncfeltöltő termékek rendszeres, minennapos használata egyedülálló összetevői révén segítheti a hilauronsavas injekcós kezelések ráncfeltöltő hatásait. A termékek rendkívül jól tolerálhatók és javították a bőr hidratációját is" - mondta Wolber. "Emellett a résztvevők önértékelése egyértelműen megmutatta, hogy a termékek milyen poiztív hatásokkal bírnak használóik számára."

Ez a tanulmány egy teljesen új koncepciót jelenet a kozmetikai kutatások terén.

Dr. Prager / A kutatást felügyelő bőrgyógyász, Dermatologikum Hamburg

Márkaértékeink

A bőrápolás úttörői

Holisztikus dermokozmetikai megközelítéssel védjük bőrét, hogy megőrizzük annak egészségét és ragyogását.

Bőrgyógyászok ajánlásával

Világszerte vezető bőrgyógyászokkal és gyógyszerész partnerekkel dolgozunk együtt innovatív és hatékony bőrápolási termékek kifejlesztésén, amelyek megbízhatóak és bátran ajánlhatják bárkinek.

Elkötelezve az innováció mellett

Több mint 100 éve már, hogy elköteleztük magunkat a kutatás és innováció mellett. Hiszünk abban, hogy olyan hatóanyagokat és nyugtató formulákat hozunk létre, amelyek nagy toleranciával rendelkeznek, és segítenek abban, hogy minden nap jobban élhesse életét.

Építsd fel a bőrápolási rutint