5 perc olvasási idő
Tovább

Hialuronsav

A fiatal bőrben természetesen termelődő hialuronsav kulcsfontosságú szerepet játszik a bőr hidratálásában, és népszerű összetevő a bőrápolási termékekben. Ez a cikk bemutatja, hogy mi is az a hialuronsav és hogyan működik, valamint, hogy hogyan alkalmazhatja hatékonyan az Eucerin arctisztító, bőrápoló és napvédő termékek aktív összetevőjeként, a fokozott hidratálás és a bőröregedés jeleinek késleltetése érdekében.

A fiatal bőr telt, feszes és természetesen is hialuronsavban gazdag

 A hialuronsav egy poliszacharid molekula (egy nagyméretű és összetett szénhidrát). A sejtek termelik, és a testünkben természetesen is előfordul. A kollagén és az elasztin mellett ez az egyik fő alkotóeleme annak a kötőszövetnek, amely körülveszi a bőr sejtjeit, így hidratálását és feszességet biztosít a bőrnek.

A fiatal, egészséges bőr bővelkedik a hialuronsavban, de az öregedéssel bőrünk egyre kevesebbet termel, a meglévő hialuronsav mennyisége pedig csökken.

 

 A hialuronsav mágnesként vonzza a vizet a bőrbe. Saját súlya 1000-szeresének, vagy akár 10 000-szeresének megfelelő mennyiségű vizet képes megkötni (vagyis egy grammnyi egy liter és tíz liter közötti mennyiséget köt meg). A hialuronsav megakadályozza, hogy a bőr túl sok nedvességet veszítsen, ezért elengedhetetlen a bőr hidratálásához. Az optimális hidratálás megőrzése kulcsfontosságú az egészséges bőr számára: megfelelő mennyiségű víz nélkül a bőr kiszárad, és kevésbé hatékonyon tud védőrétegként szolgálni. Valamint láthatóan elveszti ragyogását és feszességét.

A bőr öregedésével sejtjeink egyre kevesebb hialuronsavat termelnek, a meglévő hialuronsav pedig elkezd lebomlani. Ez az életkor okozta kiszáradáshoz vezethet, és egyben a bőröregedés látható jeleinek, például a finom redők és a ráncok, a teltség és a rugalmasság elvesztésének egyik oka.

Kutatások kimutatták, hogy a hialuronsav bizonyos változatainak jelentős szerepe van a helyileg alkalmazott bőrápolási termék alkotóelemeként, mivel elősegítik a bőr hidratálását és teltebbé teszik a bőrt, ezzel csökkentve a ráncok megjelenését. Valamint bőrgyógyászok által tesztelt és hatásosnak vélt anyagként alkalmazzák bőrfeltöltőanyag injekciókban is, amelyeket a bőröregedés látható jeleinek csökkentésére használnak.

 
A 20 éves kor felett végzett hatékony hidratálás segíteni fog a bőröregedés jeleinek késleltetésében

Minden bőrtípusra pozitív hatással vannak az olyan bőrápoló termékek, amelyek hatékony hialuronsav-formulával rendelkeznek, de leginkább a természetesen száraz bőr esetén, illetve a 20-as évek közepétől alkalmazva hatékonyak, amikor a bőrön megjelennek az öregedés első jelei.

 

A hialuronsav különböző molekulasúlyú lehet, néhány változata pedig hatásosabb, mint mások. Nem elég csak annyit tudni, hogy egy termék hialuronsavat tartalmaz: mindig győződjön meg arról, hogy olyan márkák termékeit vásárolja meg, amelyekben megbízik, és amelyek kutatási eredményekkel képesek bizonyítani a hatékonyságot és a bőrkompatibilitást.

Magas molekulasúlyú hialuronsav / Alacsony molekulasúlyú hialuronsav

A helyileg alkalmazandó bőrápolási termékek háromféle hialuronsavat tartalmazhatnak:

  • Nagy molekulasúlyú hialuronsav (más néven hosszú láncú hialuronsav). A bőr felszínén maradva javítja az epidermisz legkülső rétegének hidratáltságát, ahol a finom redők és ráncocskák keletkeznek.
  • Közepes molekulasúlyú hialuronsav (más néven közepes láncú hialuronsav) hasonlóan hat, mint a nagy molekulasúlyú hialuronsav.
  • Alacsony molekulasúlyú hialuronsav (más néven rövid láncú hialuronsav): Molekulái 40-szer kisebbek 1 azoknál, amelyek a nagy molekulasúlyú hialuronsavban találhatók. Ezért az alacsony molekulasúlyú hialuronsav mélyen behatol az epidermális rétegekbe, ahol serkenti a bőr saját hialuronsav-termelését, és ott pótolja a nedvességet, ahol a mélyebb ráncok keletkeznek.
 

 Az Eucerin magas és alacsony molekulasúlyú hialuronsavat is használ a Hyaluron-Filler², a Hyaluron-Filler + Elasticity, az Anti-Pigment Duál szérum és a Sun Photoaging Control termékek formuláiban, hogy hatékonyan, belülről célozza meg és töltse fel és ráncokat. Az Eucerin DermatoCLEAN [HIALURON] arctisztítók és az Eucerin Hyaluron-Filler + Volume-Lift arctisztítók alacsony molekulasúlyú hialuronsavat tartalmaznak.

Minden Eucerin formula innovatív kutatás és fejlesztés, valamint a 130 éves bőrápolási tapasztalat eredménye. Klinikailag és bőrgyógyászatilag bizonyítottan hatékonyak és jó bőrtolerálhatóságot nyújtanak.

1 Az atomtömeg elfogadott mértékegysége a kilodalton (kDa). A nagy molekulasúlyú hialuronsav 2000 kDa, az alacsony molekulasúlyú hialuronsav pedig 52 kDa. A Hyaluron-Filler és a Hyaluron-Filler + Elasticity formulák mindkettőt tartalmazzák.
2 Kivéve az Eucerin Hyaluron-Filler hidratáló, ránctalanító arcápoló koncentrátum, amely a közepes molekulasúlyú (a nagy molekulasúlyú helyett) hialuronsavat és az alacsony molakulasúlyú hialuronsavat ötvözi."

 

 

 

 

A hialuronsav segít bőre hidratáltságának és egészségének megőrzésében, és késlelteti az öregedés látható jeleit.

Hialuronsavas tisztítás

Az Eucerin DermatoCLEAN [HIALURON] egy hidratáló arctisztítókból álló termékcsalád (tej, micellás víz), amely micellás vizet és sminklemosót tejet is tartalmaz.

Klinikailag és bőrgyógyászatilag bizonyítottan gyengéden és hatékonyan tisztítják a bőrt. A rendkívül gyengéd tisztító összetétel mellett hialuronsavat és egyéb hidratáló összetevőket is tartalmaznak, amelyek megőrzik a bőr természetes nedvességtartalmát, és nem szárítják ki az. Minden bőrtípusra alkalmasak, a tiszta, puha és hidratált bőr érdekében.

 

Tudjon meg többet az arctisztítás fontosságáról, valamint arról, hogyan válassza ki a bőr számára ideális arclemosót az a arctisztításról  szóló cikkünkben.

 

Hialuronsavas bőrápolási termékek

Az Eucerin bőrápolási termékek széles választékát kínálja, amelyek maximalizálják a hialuronsav hidratáló hatását a bőrön. Három termékcsaládunkat a bőr öregedési folyamatának főbb szakaszaihoz igazítottuk, hatékonyságuk klinikailag és bőrgyógyászatilag bizonyított:

  •  Az Eucerin Hyaluron-Filler megakadályozza az öregedés első olyan jeleinek kialakulását, mint a finom redők és a ráncok. Még a legmélyebb ráncokat is feltölti a fiatalos megjelenés érdekében.
     

  •  Az Eucerin Hyaluron-Filler + Volume-Lift  a mélyülő ráncokat, valamint a feszesség, a kontúrvonalak és teltség elvesztését veszi kezelésbe. Feltölti a mély ráncokat és a lifting hatás érdekében visszaadja az arc kontúrvonalait.
 

Nap elleni védelem hialuronsavval

A túl sok napfény egyik negatív hatása, hogy kiszárítja a bőrt, és fényöregedést eredményez (a nap által okozott korai öregedés).

Az Eucerin Sun Photoaging Control napozókrém arcra FF50 és FF30 termékek mindennapos használatra alkalmas napvédő krémek, amelyek a lehető legjobb védelmet biztosítják a napsugarak ellen. A készítmények hialuronsavat tartalmaznak, és láthatóan csökkentik az arc és a nyak környékén lévő ráncokat.

Az egészséges életmód segít abban, hogy a bőre hosszabb ideig puha, sima és feszesebb maradjon. Mozogjon, törekedjen egy kiegyensúlyozott étrend követésére, igyon sok vizet, korlátozza az alkoholfogyasztást, hagyja abba a dohányzást, és aludjon eleget.

Related Articles

Építsd fel a bőrápolási rutint