Thiamidol – Az első számú hatóanyag hiperpigmentáció ellen

Mi a thiamidol, és hogyan hat?

5 perc olvasási idő
Tovább

A thiamidol forradalmian új hatóanyag, mely csökkenti a bőrön lévő sötét elszíneződéseket, pigmentfoltokat, melyeket hiperpigmentációnak is neveznek, és amelyek gyakran okoznak problémát. A thiamidol a poszt-inflammatorikus hiperpigmentációt (PIH) is csökkenti, melyet gyulladások idéznek elő, például akne következtében. Ebből a cikkből megtudhatja, hogyan teheti egyenletesebb árnyalatúvá bőrét az Eucerin thiamidolt tartalmazó termékeivel.

 

Mi a thiamidol?

A thiamidol az Eucerin által kifejlesztett, szabadalmaztatott hatóanyag, mely klinikailag és bőrgyógyászatilag bizonyított módon halványítja a pigmentfoltokat és megelőzi újbóli kialakulásukat.

A thiamidol 10 évnyi kutatás és több mint 50 000 összetevő tesztelésének eredménye, és ma már sok bőrápoló termékünk kulcsfontosságú hatóanyaga.

 

Hogyan csökkenti a thiamidol a hiperpigmentációt?

A melanin az a barna pigment, mely meghatározza bőrünk színét. A melanin termelődése a bőrben sok különböző tényezőtől függ, például a napsütés erősségétől és a napon töltött időtől.

Néha előfordul, például a terhesség alatti hormonális változások, akne okozta gyulladás vagy a bőr öregedési folyamatának következtében, hogy a hámsejtek egyes kisebb területeken több melanint termelnek, és ez egyenetlen pigmentációhoz vezet. Ezt hiperpigmentációnak, melasmának vagy májfoltnak nevezzük.
 
Akkor alakul ki pigmentáció, amikor a tirozináz enzim a tirozin nevű aminosavat melaninná változtatja. Az enzim aktivitásának fokozódásával több melanin keletkezik, és a bőr egyes területeken sötétebb árnyalatú lesz. Az ilyen sötét elszíneződések, pigmentfoltok gyakran előfordulnak a bőrön, de ha feltűnő helyen vannak, zavaróak lehetnek.

A thiamidol hatékonyan csökkenti a melanintermelést, mert blokkolja a tirozináz enzimet, mely a tirozin aminosavat melaninná alakítja. A bőr bazális rétegéből kevesebb melanin jut el a bőr felszínéig, így a pigmentfoltok fokozatosan elhalványulnak, és nem is jelennek meg újra.

Mennyire hatékony a thiamidol?

Az első eredmények a hiperpigmentáció csökkentésében már 12 héten belül láthatók, és a csökkenés eléri a 75%-ot.
A hiperpigmentáció csökkentésében megnyilvánuló jelentős eredmények már 12 héten belül láthatók, és a csökkenés elérheti a 75%-ot.

A rövid válasz: nagyon. Jelenleg a thiamidol az, ami a leghatékonyabban gátolja a humán tirozinázt, az enzimet, ami hozzájárul a hiperpigmentációhoz.

Az első eredmények már kétheti rendszeres használat után láthatóvá válnak, és ez annak köszönhető, hogy a melanociták aktivitása csökken. Kimutatták, hogy az Eucerin Anti-Pigment Dual szérum használata mellett a hiperpigmentáció 12 héten belül akár 75%-kal csökken.

A thiamidol egy kevésbé ismert, kiemelkedő eredményt nyújtó hatóanyag, melyet a Beiersdorf nagyszabású kísérleti kutatómunkája során fedeztek fel. A tirozináz enzim nemcsak az emberi szervezetben található meg, hanem sokféle állatban és növényben is. A hatóanyagok laboratóriumi tesztelésekor még mindig elterjedt gyakorlat, hogy gombákból származó enzimet használnak, mert ehhez könnyű hozzájutni. Egészen a legutóbbi időkig minden hatóanyagot gombaenzimen teszteltek, de az emberi enzim természetesen ennél sokkal összetettebb.

Tesztelés céljára a humán enzimet elkülöníteni sokkal nehezebb, mert szerkezete törékenyebb. Azonban a Beiersdorf kutatóinak ez sikerült, így ők voltak az elsők, akik az emberi enzimet elkülönítették és hozzáférhetővé tették a teszteléshez. Ez volt az első lépés a tirozináz struktúrájának azonosítása felé. Az 50 000 tesztelt anyag közül a thiamidol kiemelkedett annak a képességenek köszönhetően, hogy már kis koncentrációban is képes blokkolni a tirozináz működését. Ugyanakkor más tirozinázgátlók nem hatékonyak az emberi enzim vonatkozásában, mert gombaenzimekre fejlesztették ki őket.

 

Ezért hatásos a thiamidol minden bőrtípus számára

A thiamidol nagyon gyengéd, és ez azt jelenti, hogy ideális az érzékeny bőr számára. Bármilyen etnikum vagy korcsoport bőrén kifejti hatását és minden bőrtípus, bőrárnyalat esetében hatékony.

Az Eucerin Anti-Pigment termékek thiamidolt tartalmaznak, és az eredmények fokozása érdekében alkalmazhatók bőrgyógyászati kezelések, például kémiai hámlasztás és lézerterápia alatt is, amennyiben a bőr teljesen ép (nincs rajta seb vagy sérülés).

 

A thiamidol használata a napfény okozta pigmentfoltok ellen

A hiperpigmentáció első számú kiváltó oka a napsütés, mely beindítja annak a természetes pigmentnek, a melanninnak a termelődését, amely a bőrünk színét adja. A bőrt érő napsugárzás, a hormonhatások és az öregedés hatására a melanintermelés megnőhet és hiperpigmentáció alakulhat ki. Ha a bőrt ismétlődően és rendszeresen napsugárzás éri, akkor pigmentfoltok keletkezhetnek, melyek már fiatalabb korban megjelenhetnek. Azonban folyamatos, naponta alkalmazott napvédelemmel megelőzhető az újabb foltok kialakulása.

Ráadásul a napvédő a thiamidol hatékonyságát is fokozza. Például az Eucerin Anti-Pigment Dual szérum akár 2,5-szer hatékonyabban csökkenti a pigmentfoltokat, ha az Eucerin Anti-Pigment Nappali arckrém FF30 termékkel együtt alkalmazzák.

A hatékonyság azért is fokozódik, mert a fent említett termékek mindegyike tartalmaz thiamidolt. Azonban thiamidolt tartalmazó termékeket legfeljebb naponta négyszer szabad alkalmazni.

 

Thiamidol használata az akne utáni pigmentfoltok ellen

Előtte-utána kép
Klinikailag bizonyított, hogy az akne utáni foltokat akár 80%-kal, a pattanásokat pedig akár 90%-kal csökkenti. Láthatóan javítja a pórusok állapotát, akár 71%-kal. Az első látható eredmények 2 héten belül jelentkeznek.

Poszt-inflammatorikus hiperpigmentációról beszélünk, ha a bőr begyullad vagy megsérül, például akne következtében, és az érintett terület sötét, hiperpigmentált marad annak ellenére, hogy egyébként meggyógyult.

Az Eucerin DERMOPURE termékcsaládjának része egy olyan termék, melyet az akne utáni foltok csökkentésére és az újabb pattanások kialakulásának megelőzésére fejlesztettek ki. Az Eucerin DermoPure hármas hatású szérum olyan akne elleni hatóanyagokat tartalmaz, mint a szalicilsav és a licochalcone A.

A Hármas hatású szérum hatékonysága fokozódik, ha együtt használják az Eucerin DermoPure Protektív Fluid FF 30 termékkel. Kutatásaink résztvevői arról számoltak be, hogy a termékek nemcsak javítottak életminőségükön és megkönnyebbülést nyújtottak számukra, hanem az összes termék közül, amit addig kipróbáltak, ezek voltak a leghatékonyabbak az akne utáni foltok ellen. „Ez a kombináció legyőzi az akne utáni foltokat”, állította a termékek használóinak 95%-a*.

*Termékhasználati kutatás 100 önkéntes részvételével. Nyolc heti rendszeres használat, napi kétszeri alkalmazással.

 

Thiamidol használata a májfoltok ellen

A májfoltok vagy napfoltok kis, elszíneződött (hiperpigmentált) bőrterületek, melyek gyakran az arcon, a kezeken, illetve olyan más testtájakon alakulnak ki, amelyek napsütésnek vannak kitéve. Leggyakoribbak a 40 év fölöttieknél, de korábban is megjelenhetnek.

Az Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity 3D szérum könnyű állagú, hidratáló hatású öregedésgátló szérum, melyet kifejezetten az érett bőr számára fejlesztettek ki. Magas és alacsony molekulasúlyú hialuronsavat, valamint arctiint egyaránt tartalmaz, ennek köszönhetően feltölti a mély ráncokat és fokozza a bőr rugalmasságát. Mindemellett thiamidollal halványítja a májfoltokat.


EUCERIN HYALURON-FILLER + ELASTICITY 3D SZÉRUM
A TERMÉKET HASZNÁLÓK ÁLLÍTÁSAI*

93%

Megfiatalítja a bőrt

97%

Javítja a bőr általános állapotát

100%

Lágy érzetűvé és selymesen simává teszi a bőrt

100%

A jól táplált bőr érzetét nyújtja

Termékhasználati kutatás, n = 130, 50-65 évesek részvételével, akiknél gyakoriak voltak a májfoltok az arcon; jelöletlen teszttermék négy hétig tartó használatával.

 

Mivel a kezeket gyakran éri napfény, májfoltok itt is megjelenhetnek. Ezért fejlesztettük ki az Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity pigmentfolt halványító & bőrfiatalító kézkrém FF 30 terméket, mely kifejezetten a kéz bőrének ápolására készült.

 

EUCERIN HYALURON-FILLER + ELASTICITY PIGMENTFOLT HALVÁNYÍTÓ & BŐRFIATALÍTÓ KÉZKRÉM FF 30
A TERMÉKET HASZNÁLÓK ÁLLÍTÁSAI*

93%

Megfiatalítja a bőrt

94%

Láthatóan szebbé teszi a kezeimet

95%

Lágy érzetűvé és selymesen simává teszi a bőrt !!!

97%

Javítja a bőr általános állapotát

98%

Fokozza a bőr feszességét és rugalmasságát

99%

Lágy érzetűvé és selymesen simává teszi a bőrt !!!

* Fogyasztói vélemények két hét után. Termékhasználati kutatás, n = 130 (50-65 évesek), az alanyoknál gyakoriak a májfoltok a kezeken, jelöletlen teszttermék két héten át tartó, legalább naponta egyszeri használatával.

 

Márkaértékeink

A bőrápolás úttörői

Holisztikus dermokozmetikai megközelítéssel védjük bőrét, hogy megőrizzük annak egészségét és ragyogását.

Bőrgyógyászok ajánlásával

Világszerte vezető bőrgyógyászokkal és gyógyszerész partnerekkel dolgozunk együtt innovatív és hatékony bőrápolási termékek kifejlesztésén, amelyek megbízhatóak és bátran ajánlhatják bárkinek.

Elkötelezve az innováció mellett

Több mint 100 éve már, hogy elköteleztük magunkat a kutatás és innováció mellett. Hiszünk abban, hogy olyan hatóanyagokat és nyugtató formulákat hozunk létre, amelyek nagy toleranciával rendelkeznek, és segítenek abban, hogy minden nap jobban élhesse életét.

Építsd fel a bőrápolási rutint