• 1/6
 • 2/6
 • 3/6
 • 4/6
 • 5/6
 • 6/6
 • 1/6
 • 2/6
 • 3/6
 • 4/6
 • 5/6
 • 6/6

Eucerin AtopiControl Balzsam

0.0
0 Vélemény írása
Egyszerű, mindennapi ápolás atópiás dermatitiszben szenvedők számára
Könnyed állagú balzsam, amely megnyugtatja a viszkető és irritált bőrt
Megerősíti a bőr védőrétegét

Licochalcone-A-t, ceramidokat valamint shea vajat tartalmazó könnyű állagú balzsam az atópiás bőr mindennapi ápolásához

Megnyugtatja a viszkető bőrt és megerősíti a bőr védőrétegét

A termékről

Balzsam atópiás bőrre

Az atópiás bőr érzékeny, száraz és viszkető. Ez a viszketés vakarózást vált ki, amely megakadályozza a pihentető alvást, és negatív hatással lehet az életminőségre is.

Az Eucerin AtopiControl balzsam egy mindennapi használatra készült balzsam, amelyet kifejezetten az irritált és viszkető bőr megnyugtatására és intenzív hidratálására fejlesztettek ki. A könnyed, de tápláló olaj-víz keverékből álló balzsam nyugtató licochalcone A-val, ceramidokkal és shea vajjal dúsított, így megerősíti a bőr védőrétegét, valamint enyhíti a szárazságot és a viszketést. Akut gyulladt ciklus alatt használja az Eucerin AtopiControl SOS bőrnyugtató krém és az Eucerin viszketés elleni spray termékekkel egyidőben a szokásos gyógyszerei mellett.

Az atópiás dermatitis elleni balzsam azonnali hidratálást biztosít, és rendszeres alkalmazása mellett a bőr állapota észrevehetően javul. Az Eucerin AtopiControl balzsam klinikailag és bőrgyógyászatilag bizonyítottan elősegíti az éjjeli alvást és javítja az atópiás bőrgyulladásban szenvedők életminőségét.1

Az illatmentes balzsam könnyed, kellemes textúrájú, gyorsan felszívódik, nem hagy zsíros, ragacsos érzetet. Felnőttek, gyermekek és három hónaposnál idősebb csecsemők esetén is használható.

1 Beiersdorf PiU, Olaszország, 2019. április/május.

Klinikai és bőrgyógyászati tanulmányok

Klinikai és bőrgyógyászati tanulmányok igazolták a termék hatékonyságát és nagyon jó bőrtolerabilitását .

Főbb eredmények

A többi klinikai és bőrgyógyászati vizsgálatok mellett egy termékhasználati (PiU) vizsgálatra is sor került 166 résztvevővel (30 év feletti férfiak és nők), akik enyhe vagy közepesen súlyos atópiás dermatitiszben szenvednek. Négy hét rendszeres használat után a vizsgálatban résztvevők a következő eredményekről számoltak be:

4 hét után
A termék enyhíti a száraz, durva bőrt 99%
A termék kellemes és tápláló textúrájú 99%
A termék megnyugtatja a bőrt 98%
Az alkalmazás után a bőr sima és puha 98%
A termék intenzív hidratálást biztosít 97%
A termék enyhíti az bőr irritációját 97%
A termék enyhíti a kipirosodást 96% 


1 Beiersdorf AG, PiU, 2019. április/május

TULAJDONSÁGOK

 • csecsemők esetében is használható
 • illatanyagmentes
 • gyorsan beszívódik
 • nem ragad
 • nem zsíros

Használata

Használata

Mindennapos használatra

Tisztítás

Használja az Eucerin AtopiControl Lipid-Olajtusfürdőt, amit a gyulladások közötti időszakokban is lehet alkalmazni.

Tovább

Ápolás

Mindennapi ápolás a gyulladások közötti időszakban

Alkalmazza a megfelelő mindennapos ápolásra készült terméket:

Kiegészítő ápolás a gyulladás során

A viszketés enyhítése és a bőr állapotának javítása érdekében vigye fel az Eucerin AtopiControl SOS bőrnyugtató krémet az érintett érintett területekre. Ideális kiegészítő az atópiás bőrgyulladás kezelésére. Ha helyi alkalmazású gyógyszerkészítményt is használ, alkalmazza azt az Eucerin AtopiControl SOS bőrnyugtató krém előtt.

A mindennapos ápolásra készült termékeink mindegyike használható tünetes és tünetmentes időszakban is a gyógyszerek és/vagy az Eucerin AtopiControl SOS bőrnyugtató krém alkalmazása után.

 
Tovább

Védelem

Azonnali enyhíti a viszketést

Az Eucerin AtopiControl viszketés elleni spray azonnal hűsíti a bőrt, így 60 másodperc alatt enyhíti a viszketést. Használja, ha azonnali és tartós megkönnyebbülésre vágyik viszkető bőr esetén - akár az atópiás bőrgyulladás akut vagy tünetmentes időszakában is. Mivel ez nem ápoló termék, javasoljuk, hogy az AtopiControl termékcsalád más termékeivel egyidőben alkalmazza. Az Eucerin AtopiControl viszketés elleni spray olyan bőr esetén is hatásos, amely xerosis, pikkelysömör vagy cukorbetegség következményeként viszket.

Napvédelem

Az atópiás bőr különösen érzékeny az UVA és az UVB sugarakra. Ezért ha bőre napfénynek van kitéve, javasoljuk, hogy használjon napvédőt minden reggel, a bőrápoló termékek felvitele után. Arcán használja az Eucerin Sun Sensitive Protect napozó krém acra SPF30 vagy az Eucerin Sun Sensitive Protect napozó krém arcra SPF50+ termékeket, a testén pedig az Eucerin Sun Sensitive Protect Extra könnyű naptej SPF30 vagy az Eucerin Sun Extra könnyű naptej SPF50+ termékek használatát javasoljuk.

 
Tovább

Mit tegyen és mit ne tegyen?

Használja ezt a terméket, ha:

Atópiás dermatitiszben szenved és az egész test területén alkalmazható hidratáló terméket keres mindennapos használatra:

Az Eucerin AtopiControl balzsam egy mindennapos használatra készült balzsam, amelyet kifejezetten az irritált és viszkető bőr megnyugtatására és intenzív hidratálására fejlesztettek ki.

Olyan hidratáló terméket keres, amelyet a szokásos gyógyszerei mellett is használhat a gyulladt időszakokban:

Az Eucerin AtopiControl balzsam a szokásos gyógyszerei mellett is használható a gyulladt, tünetes időszakok során, az Eucerin AtopiControl viszketés elleni spray és az Eucerin AtopiControl SOS bőrnyugtató krém pedig segítenek megnyugtatni a bőrt és enyhíteni a viszketést.

Ha gyermeke atópiás dermatitisben szenved és három hónapnál idősebb:

Az Eucerin AtopiControl balzsam enyhíti a kellemetlenségeket és javítja a bőr egészségét.

Olyan könnyed textúrájú terméket keres, amely könnyen felszívódik:

Az Eucerin AtopiControl balzsam könnyed, de tápláló textúrájú, gyorsan és könnyen felszívódik. Nem hagy zsíros, ragacsos érzetet.

Használjon más terméket, ha…

Az egész test területén alkalmazható hidratáló terméket keres mindennapos használatra, de a gazdagabb textúrát részesíti előnyben:

Az Eucerin AtopiControl 12% Omega zsírsavas testápolót javasoljuk.

Olyan mindennapos használatra szánt terméket keres, amely az atópiás bőr célzott területeit veszi kezelésbe, mint a könyökök vagy a térdek:

Próbálja ki az Eucerin AtopiControl krémet.

Atópiás dermatitisben szenved és kézkrémet keres:

Próbálja ki az Eucerin AtopiControl kézkrémet.

Atópiás bőrgyulladásban szenved és mindennapos használatra készült arcápoló terméket keres:

Próbálja ki az Eucerin AtopiControl arckrémet.

 

Atópiás dermatitisze tünetes szakaszban van

Továbbra is alkalmazhatja az Eucerin AtopiControl balzsamot, de azt javasoljuk, hogy az Eucerin AtopiControl SOS bőrnyugtató krémmel és az ajánlott gyógyszereivel együtt használja. Először vigye fel a helyi hatású gyógyszerkészítményt, hagyja, hogy felszívódjon, majd alkalmazza az Eucerin AtopiControl SOS bőrnyugtató krémet az irritált területen. Ezután felviheti az Eucerin AtopiControl balzsamot a test többi területére.

Száraz a bőre, de nem szenved atópiás bőrgyulladásban:

Próbálja ki az Eucerin UreaRepair PLUS 5% urea testápoló vagy az Eucerin UreaRepair PLUS 10% urea testápoló termékeket (attól függően, hogy mennyire száraz a bőre).

Összetevők

Hogyan fejtik ki együttes hatásuk?

Az Eucerin AtopiControl termékcsalád bőrápolási termékei egyedülálló hatóanyag kombinációt tartalmaznak:

 • licochalcone-A: édesgyökér-kivonat, amely megnyugtatja a bőrt és csökkenti a bőrpírt
 • Ceramidok: megerősítik a bőr védőrétegét

Ezen összetevők együttes hatása megnyugtatja a bőrt az akut gyulladások esetén, valamint biztosítja azt a napi alapvető gondoskodást, amelyre az atópiás bőrnek szüksége van a gyulladások közötti, tünetmentes időszak meghosszabbításához.

 

Sérült védőréteg
Száraz, érzékeny, gyakran viszkető bőr

A sérült védőréteg szárazsághoz vezet, a bőr érzékennyé válik, és akár még gyulladást is okozhat.

A licochalcone-A-t és ceramidokat tartalmazó bőrápoló termékek hatása

A bőr védőrétege megerősödik. A viszketés enyhül, a bőr megnyugszik és ismét sima lesz.

Hogyan hat?

 

Akut fázis: amikor a bőr gyulladt
Szubakut fázis: a gyulladások közötti időszak, amikor a bőr nyugodtabb (inaktív vagy szubklinikai fázisként is ismert)

További információt tudhat meg a termékcsalád hatásairól az Eucerin AtopiControl kulisszái mögött.

Gyakori kérdések (4)

 • Mi a különbség az Eucerin AtopiControl balzsam, az Eucerin AtopiControl 12% Omega zsírsavas testápoló és az Eucerin AtopiControl krém között?

  A balzsam és a testápoló egyaránt ideális az atópiás bőr kezelésére a test egész területén. Mindkettő hatékonyan nyugtatja a bőrt és erősíti a bőr természetes védőrétegét. Az alapján válasszon, hogy melyik textúrát részesíti előnyben: a balzsam olaj-víz keveréke ezáltal könnyedebb állaggal rendelkezik; a víz-olaj keverékből álló testápoló pedig gazdagabb textúrájú. Vannak, akik télen a testápolót használják, a balzsamot pedig nyáron. A testápoló textúrája sűrűbb, és kifejezetten olyan problémás területeken való alkalmazásra készült, mint a könyök és a térd.

 • Gyermekek is használhatják az Eucerin AtopiControl balzsamot?

  Igen, amennyiben a gyermek elmúlt három hónapos.

 • Mit jelentenek az 'akut gyulladás' és az 'akut gyulladások közötti időszak' kifejezések?

  Általánosságban véve az dermatitisznek két különböző fázisa van. Az 'akut gyulladás' az egyik elnevezése annak a tünetes, aktív szakasznak, amikor a bőr leginkább érzékeny. Ilyenkor erős viszketést és égető érzést tapasztalhat, a bőr pedig kipirosodik, száraznak és repedezettnek tűnik. Ezen akut, gyulladásos szakaszokat olyan időszakok követik, amikor a bőr viszonylag nyugodt és kevésbé irritált. Ez az időszak tünetmentes, nem aktív vagy intervallum szakaszként is ismert. Az egyes fázisok hossza az egyéntől függ, de a kifejezetten az atópiás bőr ápolására kialakított termékek - például az Eucerin AtopiControl termékcsaládban szereplők - elősegíthetik az akut gyulladások közötti időszak meghosszabbítását és enyhülést nyújthatnak az akut gyulladások során is.

 • Az atópiás dermatitisz ugyanaz, mint az atópiás ekcéma?

  Az atópiás dermatitisz és az atópiás ekcéma a bőr gyulladásos elváltozásainak gyűjtőfogalmai, és számos különféle dermatológiai betegséget magukban foglalhatnak. Az atópiás dermatitis és az atópiás ekcéma ugyanazon krónikus gyulladásos állapot leírására szolgál.

Építsd fel a bőrápolási rutint

Márkaértékeink

A bőrápolás úttörői

Holisztikus dermokozmetikai megközelítéssel védjük bőrét, hogy megőrizzük annak egészségét és ragyogását.

Bőrgyógyászok ajánlásával

Világszerte vezető bőrgyógyászokkal és gyógyszerész partnerekkel dolgozunk együtt innovatív és hatékony bőrápolási termékek kifejlesztésén, amelyek megbízhatóak és bátran ajánlhatják bárkinek.

Elkötelezve az innováció mellett

Több mint 100 éve már, hogy elköteleztük magunkat a kutatás és innováció mellett. Hiszünk abban, hogy olyan hatóanyagokat és nyugtató formulákat hozunk létre, amelyek nagy toleranciával rendelkeznek, és segítenek abban, hogy minden nap jobban élhesse életét.