• 1/6 Eucerin Sun Sensitive Dry Touch színtelen napozó aerosol spray FF50
 • 2/6 Eucerin Sun Sensitive Dry Touch színtelen napozó aerosol spray FF50
 • 3/6 Eucerin Sun Sensitive Dry Touch színtelen napozó aerosol spray FF50
 • 4/6 Eucerin Sun Sensitive Dry Touch színtelen napozó aerosol spray FF50
 • 5/6 Eucerin Sun Sensitive Dry Touch színtelen napozó aerosol spray FF50
 • 6/6 Eucerin Sun Sensitive Dry Touch színtelen napozó aerosol spray FF50
 • 1/6 Eucerin Sun Sensitive Dry Touch színtelen napozó aerosol spray FF50
 • 2/6 Eucerin Sun Sensitive Dry Touch színtelen napozó aerosol spray FF50
 • 3/6 Eucerin Sun Sensitive Dry Touch színtelen napozó aerosol spray FF50
 • 4/6 Eucerin Sun Sensitive Dry Touch színtelen napozó aerosol spray FF50
 • 5/6 Eucerin Sun Sensitive Dry Touch színtelen napozó aerosol spray FF50
 • 6/6 Eucerin Sun Sensitive Dry Touch színtelen napozó aerosol spray FF50

Eucerin Sun Sensitive Dry Touch színtelen napozó aerosol spray FF50

 • star-stroke
 • star-stroke
 • star-stroke
 • star-stroke
 • star-stroke
0
tick Magas fokú napvédelem a test számára
tick Szélesspektrumú Fényvédelmi Technológia: védelem az UVA/UVB-sugarak és a kék fény ellen
tick Érzékeny bőrre, beleértve az aknéra hajlamos bőrt

Kiváló minőségű fényvédő krém érzékeny bőrre, beleértve az aknéra hajlamos bőrt is. A forgatható, folyamatos permetet biztosító aerosol spray megnyugtatja a bőrt és véd a nap okozta bőrkárosodástól.

Az Eucerin Szélesspektrumú Fényvédelmi Technológiája magas szintű védelmet biztosít az UVA- és UVB-sugarak, valamint a kék fény ellen.

A termékről

Száraz tapintású napozó spray testre

Az UV-fény a legfőbb oka annak, hogy a napsugárzás káros hatással van a bőrre, de a nagy energiájú látható fény (kék fény) is létrehozhat szabadgyököket, amelyek tovább stresszt jelentenek a bőr számára.

Az Eucerin Sun Sensitive Dry Touch színtelen napozó aerosol spray FF50 a test védelmére kifejlesztett spray, mely biztonságosan alkalmazható érzékeny bőrön, beleértve az aknéra hajlamos bőrt is. A magas szintű UV-védelem érdekében a Szélesspektrumú Fényvédelmi Technológia egyesíti a szélessávú és fotostabil UVA/UVB-szűrőket(1), illetve a licochalcone A hatóanyagot, mely semlegesíti az UV-fény és a kék fény hatására létrejött szabadgyököket.

A többféle helyzetben is használható aerosol spray segítségével a termék gyorsan és könnyen felvihető még a test nehezen hozzáférhető területeire is. Az áttetsző, nem zsíros spray gyorsan felszívódik, frissíti a bőrt és vízálló.

Klinikai és bőrgyógyászati kutatások igazolják a termék kiváló bőrtolerabilitását érzékeny bőrőn, beleértve az aknéra hajlamos bőrt is.

(1) Megfelel az Európai Kozmetikai Szövetség által meghatározott legmagasabb szintű UVA- és UVB-védelemnek. Az UVA-védelem magasabb szintű, mint az EU-ban érvényes követelmény.

 

Klinikai vizsgálatok

Klinikai és bőrgyógyászati kutatások igazolják a termék nagyon jó bőrtolerabilitását érzékeny bőrön, beleértve az atópiás bőrgyulladásban szenvedő bőrt is.

TULAJDONSÁGOK

 • gyorsan beszívódik
 • nem zsíros
 • nem ragad
 • vízálló

Használata

Három lépés az optimális napvédelem érdekében

1. Válassza ki a megfelelő terméket

Válasszon olyan terméket, mely a bőrének megfelelő szintű védelmet nyújtja. A fényvédőnek védelmet kell nyújtania az UVA- és UVB-sugarak, valamint a kék fény ellen is. Emellett a bőrtípusához és bőre állapotához is illeszkednie kell.

Tovább

2. Használjon megfelelő mennyiséget

Fontos, hogy elegendő mennyiségű terméket használjon, és rendszeres időközönként ismételje meg a fényvédő alkalmazását. Használat előtt jól rázza fel a fényvédő sprayt, majd bőséges mennyiségben vigye fel bőrére.

Tovább

3. Vigye fel alaposan a napvédőt

Ügyeljen rá, hogy minden olyan bőrterület megkapja a szükséges védelmet, amelyet fény érhet. A folyamatos permetet biztosító, forgatható spray megkönnyíti azon testrészeknek az elérését, amelyekről könnyű megfeledkezni. Ne hagyja ki a hátát, vállát, a kéz- és lábfejeket, kezeinek és lábainak hátsó részét, valamint a fürdőruha szélénél levő bőrfelületeket.  Javasoljuk, hogy arca és nyaka érzékeny bőrén használja az arcra kifejlesztett fényvédőink valamelyikét.

Az Eucerin kutatása(2) kimutatta, hogy a női test hátsó felületének 14%-a, a férfi test hátsó bőrfelületének pedig 22%-a rendszeresen ki van téve a napsugárzásnak, bármiféle védelem nélkül.

(2) - A Beiersdorf 2016-ban végzett saját kutatása a fényvédőhasználatról 52 fő (29 nő és 23 férfi) részvételével.

 
Tovább

Fontos tanácsok a fényvédő használatához

 • Mielőtt kimegy a napra, vigye fel a fényvédő termékeket bőséges mennyiségben minden szabad bőrterületre, és ezt gyakran ismételje meg – főként izzadás és fürdés után, vagy miután megtörölközött –, hogy fenntartsa a védelem eredeti szintjét
 • Ha csökkenti az alkalmazott mennyiséget, a védelem lényegesen gyengébb lesz
 • Ne töltsön túl sok időt a napon, még fényvédő használata mellett sem
 • A túl sok napsugárzás komoly egészségügyi kockázatot jelent
 • Óvja a csecsemőket és a kisgyermekeket a közvetlen napsugárzástól
 • A fényvédő ne kerüljön a szemébe
 • Várja meg, amíg a fényvédő teljesen felszívódik, és ügyeljen rá, hogy bőre ne érintkezzen textil anyaggal vagy szilárd felületekkel – így elkerülheti, hogy a termék foltot hagyjon

Használja ezt a terméket, ha…

Magas faktorszámú fényvédőt keres aeroszolos formában:

Az Eucerin Sun Sensitive Dry Touch színtelen napozó aerosol spray FF50 folyamatos permetet biztosít, a forgatható aerosol segítségével pedig könnyű elérni azokat a testrészeket is, amelyekről gyakran megfeledkezünk.

Magas faktorszámú fényvédő sprayt keres testének érzékeny, aknéra hajlamos bőrére:

Az Eucerin Sun Sensitive Dry Touch színtelen napozó aerosol spray FF50 klinikailag és bőrgyógyászatilag bizonyítottan alkalmazható érzékeny bőrön, beleértve az aknéra hajlamos bőrt is.

Olyan fényvédőt keres, mely nemcsak az UVA- és UVB-sugaraktól védi meg a testét, hanem a kék fény károsító hatásaitól is:

Az Eucerin Szélesspektrumú Fényvédelmi Technológiája magas fokú védelmet nyújt az UVA/UVB-sugárzás és a nagy energiájú látható fény (kék fény) ellen.

Próbáljon ki másik terméket, ha…

Élvezni szeretné az Eucerin Sun Sensitive Dry Touch színtelen napozó aerosol spray FF50 előnyeit, de alacsonyabb fényvédő faktorral:

Próbálja ki az Eucerin Sun Színtelen napozó aerosol spray FF30 terméket.

 

Nagyon magas vagy magas faktorszámú fényvédőt keres aknéra hajlamos arcbőrére:

Próbálja ki az Eucerin Sun Oil Control napozó krém-gél arcra FF50+, vagy FF30 terméket.

Testének érzékeny és/vagy aknéra hajlamos bőrére keres fényvédőt, nem aerosolos kiszerelésben:

Próbálja ki az Eucerin Sun Sensitive Protect Színtelen napozó spray FF50 vagy FF30 terméket. Mindkettő alkalmazható érzékeny bőrön, beleértve az aknéra hajlamos bőrt is.

Naptejet keres testének érzékeny bőrére:

Próbálja ki az Eucerin Sun Sensitive Protect Extra könnyű naptej FF50+, vagy FF30 terméket.

Olyan fényvédőt keres, mely óvja a bőrt, ugyanakkor csökkenti a fényöregedés jeleit:

Próbálja ki az Eucerin Sun Photoaging Control naptej testre FF50+ vagy FF30 terméket.

Bőre napallergiára, például PLE-re hajlamos:

Próbálja ki az Eucerin Sun Allergy Protect Napallergia elleni krém-gél FF50 vagy FF25 terméket.

Gyakori kérdések (4)

  Honnan tudhatom, milyen fényvédő faktort kell használnom?

  A fényvédők négy különböző védelmi szintre oszthatók: alacsony (6-10 fényvédő faktor), közepes (15-25), magas (30-50) és nagyon magas (50+). Minél magasabb a fényvédő faktor, a bőr annál hatásosabb védelemben részesül, de figyelni kell a termékek alapos felvitelére (ne maradjon ki egyetlen bőrfelület sem) is, valamint a fényvédő bőséges alkalmazását két óránként meg kell ismételni.

  Mi a különbség az UVA- és az UVB-sugárzás között?

  Az UVA-sugarak behatolnak a bőr mélyebb rétegeibe. Serkentik a szabadgyökök képződését, így oxidatív stresszt idéznek elő, mely közvetett módon DNS-károsodáshoz vezethet (a szabadgyökök idővel megváltoztatják a sejtekben levő DNS-t). Az UVA-sugarakat leggyakrabban a fényöregedéssel (a bőr idő előtti, napfény okozta öregedésével) hozzák összefüggésbe, de ezek a sugarak kiválthatnak napallergiát is, például polimorf fénykiütéseket (PLE) idézhetnek elő. Az UVB-sugarak szintén okozhatnak allergiát, de kisebb mértékben.

  Az UVB-sugarak biztosítják a bőrnek a D-vitamin előállításához szükséges energiát, valamint serkentik a melanin termelődését is, mely napsütötte barna színt ad a bőrnek. Ezek nem hatolnak olyan mélyre, mint az UVA-sugarak, csak a bőr külső rétegébe jutnak el, de közvetlen és azonnali károsodást, például napégést okoznak. Az UVB-sugarakat a sejtekben található DNS közvetlenül szívja magába, amely bőrbetegségekhez, például aktinikus keratózishoz és bőrrákhoz vezethet.

  Mindkét UV-sugárzás előidézhet hiperpigmentációt és hozzájárulhat a májfoltok (más néven napfoltok) és melazmák megjelenéséhez.

   

  Mi az a nagy energiájú látható fény, és miért kell tőle megvédeni a bőröm?

  A napfény spektruma UV-, látható és infravörös fényből áll. A látható fényt a szemünkkel érzékeljük, azonban a többi hullámhossz láthatatlan a számunkra. A látható spektrum egy része nagy energiájú, ezt nevezik nagy energiájú látható fénynek. Néha HEVIS fényként, HEVL fényként, illetve kék fényként vagy ibolyakék fényként is említik.

  Az UVA-sugárzáshoz hasonlóan a kék fény is behatol a bőr (a dermisz) mélyebb rétegeibe és szabadgyökök keletkezését idézheti elő. Ezek a szabadgyökök jelentik a fényöregedés (a bőr idő előtti, napfény által okozott öregedése) egyik legfőbb okát. Hatással vannak a sejtekre, lebontják a kollagént és az elasztint, vagyis azokat a fehérjéket, melyek a bőr telt, fiatalos megjelenését biztosítják. A kék fény az egyenetlen arcszín és a melazmák kialakulásával is összefüggésbe hozható.

  Sok korszerű napvédő kínál hatékony védelmet az UVA- és UVB-sugarak ellen, de mi azt javasoljuk, olyan terméket válasszon, mely megóvja bőrét a kék fény negatív hatásaitól is. Ezek a termékek megbízható védelmet nyújtanak a fényöregedés ellen, és hosszú távon segítenek felvenni a harcot az öregedés látható jeleivel, például a ráncok kialakulásával szemben.

   

  A bőröm aknéra hajlamos. Speciális fényvédőre van szükségem?

  Igen. A hatékony napvédelem minden bőrtípus számára lényeges, de az aknéra hajlamos bőr számára több okból is különösen fontos:

  1. Védelem a hiperpigmentáció ellen: Ha a hámszövet sérült – és pattanások, valamint akné esetében ez a helyzet –, bizonyos területeken túlságosan sok melanin (a bőr festékanyaga) halmozódhat fel. A fölösleges melanin a pattanás gyógyulása után sem tűnik el, és pigmentfolt alakul ki. Ezek a hiperpigmentált területek különösen érzékenyek a napsugárzásra, így a megfelelő fényvédelem segít megelőzni, hogy még sötétebb színűvé és feltűnőbbé váljanak.
  2. Védelem a bőr kiszáradása ellen: Az olajos bőrnek nedvességre van szüksége. A túlzott napfény hatására kiszáradhat, ekkor a faggyúmirigyek (ezek termelik a faggyút, amely kellő olajat biztosít a bőrnek) fokozott működésbe kezdenek. A túlzott faggyútermelés az egyik kulcstényező a bőrhibák kialakulásában. Amikor a bőr kiszárad, külső rétegei megkeményednek, és ez akadályozhatja a bőr természetes hámlási folyamatát. Az elhalt hámsejtek felhalmozódnak, eltömítik a pórusokat és súlyosbítják az aknét.

  Azt is fontos figyelembe venni, hogy bizonyos akné elleni gyógyszerek és hámlasztó kezelések érzékenyebbé tehetik a bőrt a napsugarakra, mely így kiszolgáltatottabbá válik a nap károsító hatásaival szemben. Az olyan termékek, melyek klinikailag és bőrgyógyászatilag bizonyítottan alkalmazhatók aknéra hajlamos bőrön, például az Eucerin Sun Sensitive Dry Touch színtelen napozó aerosol spray FF50, olyan védelmet nyújtanak a bőrnek, amilyenre szüksége van.

   

Építsd fel a bőrápolási rutint