A márka története - több mint 100 év tapasztalat és szaktudás – Az innovatív tudományos bőrápolás jegyében

8 perc olvasási idő
Tovább

Az Eucerin® márka mögött álló vállalat, a Beiersdorf neve több mint egy évszázada összeforrt a bőrápolás területén áttörést jelentő újításokkal. Az Eucerin® márka esetében a kutatás és a termékfejlesztés a kezdetektől fogva elválaszthatatlan a bőrgyógyászati kutatásoktól.

Az Eucerin® márka születése

A Beiersdorf alapítója - Paul C. Beiersdorf
Minden Eucerin® termék a termékfejlesztés első lépésétől fogva alapos kutatásokon megy keresztül, valamint gyógyszerészek és bőrgyógyászok szoros együttműködése által kerül kifejlesztésre.

A márka Hamburgban, Paul C. Beiersdorf patikájában született meg.

1882-ben Paul C. Beiersdorf szabadalmat nyújtott be egy új típusú sebtapaszra, és ezzel megalapította a Beiersdorf céget. Nyolc évvel később eladta az üzletet egy másik gyógyszerésznek, Oscar Toplowitznak, aki Beiersdorf márkanév alatt elkezdett különféle termékeket gyártani. Az úttörő szerepet betöltő bőrgyógyásszal, Paul Gerson Unnával való együttműködésnek köszönhetően ezek a termékek a bőrrel kapcsolatos legújabb kutatásokon alapultak.


A kutatás és fejlesztés fontossága a mai napig végigvonul a cég történetén.


Ez azt jelenti, hogy minden egyes termékünk tudományos kutatások alapján készül és ezek bizonyítottan bőrbarát és hatékony termékek. Termékeink sokféle bőrproblémára nyújtanak megoldást.

Tudományos bőrápolás több mint egy évszázados múlttal

1900

Dr. Lifschütz szabadalmat nyújtott be az Eucerin® márkanévre, mellyel lehetővé vált a stabil emulzió gyártása.
Az első Eucerin® termékcsalád

Eucerit
1900-ban egy fiatal kémikus, Isaac Lifschütz szabadalmat jelentett be egy emulgeálószerre, melynek az Eucerit nevet adta - az ötletet a „szép viasz" jelentésű görög szó adta. Az, hogy dr. Lifschütz kifejlesztette az Euceritet, a maga idejében forradalmat jelentett a gyógyászatban. Az Eucerit megteremtette a lehetőséget az első stabil, víz-az-olajban típusú emulziók kifejlesztése számára. Ez volt az alapja az akkori idők összes Beiersdorf termékének is. Unna professzort különösen lenyűgözték az e technológiával készült krémek tulajdonságai:

Az Eucerin® krém gyógyszerészek számára tökéletes termék, mivel stabil és sima állagú, az orvosok könnyen tudják alkalmazni, és a betegeknek is kellemes a használata lágysága és hűsítő hatása miatt.

1950 - 1960

pH5 Eucerin® Kenőcs
Egészen 1950-ig kellett várni a következő Eucerin® termék megjelenésére: ez volt az Eucerin® Kenőcs. A termék megalkotásakor a cél az volt, hogy lúgos környezetben is hasson. A maga idejében igazi újításnak számított, mivel ez volt az első termék, mely garantálta a bőr védő savköpenyének megőrzését és helyreállítását, ami ma is rendkívül fontos szempont.

1970 - 1980

Eucerin® pH5 Testápoló és Krém
Az első Eucerin® termékcsalád, ami minden bőrterületre használható, és különösen alkalmas az érzékeny bőr ápolására. Az Eucerin® ekkor, ennek a termékcsaládnak a forgalomba hozatalával alapozta meg holisztikus orvosi bőrápoló programját, melynek célja a bőr egészségének fenntartása és védelme. A termékek kifejezetten érzékeny bőrre készültek, és az orvosok világszerte még ma is ezeket ajánlják számos bőrprobléma esetén, mert jól tolerálhatóak és hatékony védelmet nyújtanak.

Az első Eucerin® pH5 termékcsalád volt az egyetlen, amelyet a sebészeten a bőrbetegségek kezelésére ajánlottak.

1991 - 1994

1991 - Eucerin® Sun termékek
Az első Eucerin® termékek, melyek klinikailag bizonyítottan védik a bőrt a napallergiával szemben. Nagy áttörés a fényvédelem terén a kétfázisú védő rendszer használata, mely egyszerre erősíti a bőr UVA-sugárzás elleni védekező képességét és csökkenti a gyulladásos bőrreakciókat.

1992 - Laceran
Ebben az évben LACERAN márkanév alatt urea tartalmú termékcsalád jelent meg, melyet kifejezetten a nagyon száraz bőr számára fejlesztettek ki. Az urea, mely minden testnedvben és szövetben jelen van, a természetes hidratáló faktorok egyike. Sok olyan zavar esetén, mely bőrszárazsággal jár, az urea természetes szintje csökken, ami további nedvességvesztéshez vezet. Ennek a hatóanyagnak a pótlásával a Laceran hatékonyan enyhíti a viszketést és a bőrszárazságot.

1994 - Laceran Omega
Az omega-6 zsírsavakat tartalmazó termékek kimondottan az atópiás bőrgyulladás kezelésének kiegészítésére kifejlesztett termékek. Ezek a természetes zsírsavak erősítik a bőr védőrétegét és csökkentik a nedvességvesztést, s ezáltal megnyugtatják és táplálják az érdes, száraz bőrt.

Tudjon meg többet az Eucerin® AtopiControl termékekről és a termékfejlesztésről.

1995 - 1999

Az Eucerin® pH5 Olajtusfürdő sajtóhirdetése 1995-ből

1995 - Eucerin® pH5 Olajtusfürdő
Igazi újítás: az Eucerin® pH5 Olajtusfürdő megóvja a bőrt a kiszáradástól, miközben extra kímélő felületaktív anyagokkal tisztít.

1996 - Eucerin® Hydro Balance és Lipo-Balance
Az Eucerin® Hydro Balance és Lipo-Balance bevezetésével az Eucerin® megtette az első lépést afelé, hogy bőrápoló kozmetikai megoldást nyújtson a rendkívül érzékeny arcbőr számára.

Már több mint egy évtizede az Eucerin® érzékeny bőrre készült Q10 ACTIVE termékcsaládja hatékonyan lép fel az öregedés első jeleivel szemben.

1998 - Eucerin® Q10 Ránctalanító arckrém
Az első Eucerin® termék, mely Q10 koenzimet tartalmazott és megoldást kínált az érzékeny, öregedő bőr számára. Ez a természetben előforduló anyag serkenti az energiatermelést a sejtekben. Az Eucerin® Q10 termékek javítják az érzékeny bőr regenerációs képességét és csökkentik a finom barázdák és ráncok mélységét.
Tudjon meg többet az Eucerin® Q10 ACTIVE termékekről és a termékfejlesztésről.

1999 - Eucerin® Re-balance
Az Eucerin® első termékcsaládja, mely hatóanyagként fucogelt tartalmazott, s ezzel javította a bőr ellenálló képességét a külvilágból érkező irritációkeltő anyagokkal szemben, valamint megnyugtatta a hiperérzékeny bőrt.
Sajtóhirdetés 1999-ből.

1999 - Eucerin® Problémás bőr termékcsalád
Az Eucerin® felismerte, hogy az aknés bőr nemcsak a tizenévesek problémája, és bevezetett egy termékcsaládot, mely kifejezetten olyan felnőttek számára készült, akik aknéra hajlamos bőrtől szenvedtek. A termékek aktív hatóanyagai a probléma gyökerét - a szőrtüszőket - célozzák meg, miközben óvják a bőrt a kiszáradástól.

Ezért az Eucerin® termékek a gyógyszeres aknekezelés ideje alatt is ideálisak a problémás bőr ápolására. Tudjon meg többet az Eucerin® DermoPURIFYER termékekről és a termékfejlesztésről.

2000 - 2005

2000 - Eucerin® Vital
Az Eucerin® Vital termékcsaládot kifejezetten az érett bőr szükségleteinek megfelelően fejlesztették ki. Olyan bőrre készült, mely - különösen a menopauza után - elvesztette rugalmasságát. A termékcsalád legfontosabb hatóanyaga a rendkívül hatékony retinol volt.

2004 - Eucerin® Modelliance
Az Eucerin® első öregedésgátló terméke, mely „újrarajzolta" és megerősítette az arckontúrokat. Formulája a ginkgokivonat és az urzolsav kombinációjával serkenti a bőr saját kollagéntermelését és csökkenti a ráncokat.

2005 - Eucerin®Anti-Pigment Fluid
Az Eucerin® első olyan terméke, mely a bőr melanintermelését befolyásoló hatóanyagokkal csökkentette a májfoltokat és a bőr hiperpigmentációját.

2005 - Eucerin® Anti-Redness
Az első Eucerin® termékcsalád a bőrpír, rosacea csökkentésére. Bőrnyugtató licochalcone A hatóanyagot, valamint színfedő zöld pigmenteket tartalmaz, melyek semlegesítik a pirosságot. Ez volt az egyik első dermokozmetikai termékcsalád, mely klinikailag igazolt módon azonnali és hosszan tartó megoldást nyújtott az arcbőr kivörösödésére, illetve a hajszálerekkel átszőtt bőr számára.

2006

2006 -  Eucerin® Hyaluron-Filler

Ez a forradalmian új termékcsalád az egyik legsikeresebb a gyógyszertárakban kapható ránctalanító termékek között. Megalkotását a hialuronsavas injekciók inspirálták, melyeket a bőrgyógyászok alkalmaznak a ráncok ellen.

Az Eucerin® Hyaluron-Filler Ráncfeltöltő termékek hatékonysága két hatóanyag kombinációjának köszönhető. Ezek egyike a hialuronsav, mely intenzíven hidratálja a bőrt, hogy annak felülete sima legyen és a ráncok, barázdák mélysége csökkenjen. A másik hatóanyag a bőr saját hialuronsav-termelését serkentő szaponin.

2008 és 2010

Az Eucerin® DermoDENSIFYER Bőrtömörséget regeneráló termékcsalád 2008-as bevezetésével az Eucerin® megerősítette szakmai tekintélyét a ránctalanító arcápolás területén.
2010-től az Eucerin® arc- és testápolási termékeket is kínál vásárlói számára - Eucerin® AQUAporin ACTIVE termékcsalád.

2008  Eucerin® DermoDENSIFYER Bőrtömörséget regeneráló termékcsalád
Az első Eucerin® termék, amely kémiai hámlasztás nélkül regenerálja az idősödő bőr tömörségét és javítja megjelenését. A formula apiaceae-peptidek és természetes eredetű arctiin hatóanyag kombinációjával erősíti a bőr szerkezetét és támogatja a kollagéntermelést, a fiatalos, sugárzó külső biztosítása érdekében.

2010 Eucerin® AQUAporin ACTIVE termékek
Ez volt az első Eucerin® termékcsalád, mely - egy Nobel-díjas felfedezés alapján - új aquaporinok létrehozása révén támogatja a bőr saját hidratációs hálózatát. Az aquaporinok a sejthártyán
található fehérjecsatornák, melyek a nedvesség
áramlását szabályozzák a sejtek között. A kulcsfontosságú hatóanyag, a glüko-glicerol biológiailag azonos azokkal a molekulákkal, amelyek serkentik a bőr aquaporinjait és segítenek helyreállítani a nedvesség áramlását a bőrfelszín felé. Ez igazi áttörés a mélyhidratálás terén.

2011

Az Eucerin® Complete Repair termékcsalád hatóanyag összetétele az aquaporin technológiát ötvözi a kulcsfontosságú urea hatóanyaggal.
A bőrszárazság az egyik leggyakoribb bőrprobléma. Az Eucerin® az urea tartalmú testápolókkal nyújt megoldást erre a bőrproblémára - már majdnem 20 éve.

Eucerin® Complete Repair termékek
A Laceran termékek még 1996-ban olvadtak be az Eucerin® márkába, és az ureaalapú testápolók és krémek közel húsz éven át tartó sikeres forgalmazása után időszerűvé vált az összetétel továbbfejlesztése: az aquaporin technológia felhasználásra került a száraz bőrre ajánlott testápoló termékekben is.

Az Eucerin® új technológiája teljes körű megoldást nyújt a száraz bőrrel összefüggő problémákra. Nemcsak a bőrproblémával, hanem a három fő kiváltó okkal is felveszi a harcot: a nedvességmegkötő anyagok (THF) alacsony szintjével, a védő lipidek (ceramidok) hiányával és a bőr saját hidratációs hálózatának (aquaporinok) nem megfelelő mennyiségével.

2012

Az Eucerin® DermoCapillaire termékcsaládot a leggyakoribb fejbőr- és hajproblémák megoldására fejlesztették ki.
Az Eucerin® Even Brighter termékcsalád használata klinikailag bizonyítottan segít csökkenteni a pigmentfoltokat.

Eucerin® DermoCapillaire termékcsalád
A legtöbb hajprobléma eredete a felbőr mikrogyulladásaiban rejlik: ezt felismerve az Eucerin® kutatói kifejlesztettek egy termékcsaládot a leggyakoribb fejbőr- és hajproblémák megoldására. A kulcsfontosságú hatóanyagnak, a licochalcone A-nak köszönhetően a fejbőr mikrogyulladásai enyhülnek, és - a célzott, kiegészítő hatóanyagok jóvoltából - a fejbőr visszanyeri egészséges megjelenését.

Eucerin® Even Brighter termékcsalád
A pigmentációs bőrhibákra ajánlott kozmetikumok új generációja, mely rendkívül hatékony a hiperpigmentáció csökkentésében.
A bőr pigmentációs rendellenességeinek hátterében zajló molekuláris biológiai folyamatok megismerése után a Beiersdorf kutatói felfedezték, hogy a B-resorcinol hatóanyag a pigmentációs elszíneződés kialakulásánál képes a melanin termelődését csökkenteni, ezáltal a bőr tónusa egyenletesebb lesz.

Eucerin® Skin Institute
A Hamburgban megnyílt első Eucerin® Skin Institute lehetőséget nyújt, hogy jobban megismerjük az Eucerin® orvosi szakértelmét a bőrápolás területén. Az intézet szolgáltatásai közé tartozik a bőranalízis, a személyes tanácsadás és a kezelések sora. Ehhez az Eucerin® kifejlesztette saját Bőrkód Olvasóját, mellyel meghatározható az ember egyedi bőrkódja, ami ezután a maximálisan személyre szabott bőrápolási stratégia kialakítására használható.

Az Eucerin® lelke - az Eucerin® Skin Institute Hamburgban

2013

A klinikailag tesztelt Eucerin® Hyaluron-Filler+Volume Lift Bőrfeszesítő termékcsaládot úgy fejlesztették ki, hogy a bőr azon rétegeiben fejtse ki hatását, ahol a bőr feszességét okozó változások jelentkeznek.
Az Eucerin® AtopiControl termékeket kifejezetten úgy fejlesztették ki, hogy száraz és gyulladt bőrön, valamint az atópiás bőr tünetmentes és gyulladásos fázisaiban egyaránt használhatók lehessenek.

Eucerin® Hyaluron-Filler+Volume Lift termékcsalád
Az életkor előrehaladtával a fogyasztók rájönnek, hogy már nem a ráncok jelentik az öregedéssel kapcsolatos legfőbb gondot. Ekkor már sokkal inkább a bőr megereszkedéséről és az arckontúr elvesztéséről van szó.

Az Eucerin® kutatói ezen vásárlók számára fejlesztették ki a Hyaluron-Filler+Volume Lift Bőrfeszesítő termékcsaládot. A három hatóanyag a bőr adott rétegeiben fejtik ki hatásukat, hogy a bőr ismét feszessé és teltté válhasson.

Eucerin® AtopiControl termékek
A Laceran Omega 1994-es bevezetése óta bebizonyosodott, hogy az omega-6 zsírsavak hatékony megoldást jelentenek az atópiás bőr ápolására.

A licochalcone A gyulladáscsökkentő hatóanyag és a decandiol antibakteriális hatásának felfedezésével lehetőség nyílt egy olyan termékcsalád kifejlesztésére, mely eleget tesz a bőrgyógyászok és gyermekorvosok igényeinek: hatékony bőrápolást biztosít az atópiás bőrgyulladás minden fázisában.

Hogyan tovább?

A Beiersdorf Kutatóközpont Németországban, Hamburgban
Karin Hannig, Global Head of Dermo Cosmetics.

Ma a világ egyik legmegbízhatóbb bőrápoló márkájaként ismernek el bennünket. Elkötelezettségünk az innovatív kutatás és a kiemelkedő termékminőség iránt ma is épp oly erős, mint eddig. Kiindulópontunk változatlanul maga a bőr. A célunk az, hogy szerkezetének és funkcióinak még jobb megismerése által a jövőben új hatóanyagokat és még hatékonyabb megoldásokat fedezhessünk fel.

Múltunk arra ösztönöz bennünket, hogy továbbvigyük az Eucerin® örökségét a tudományos felfedezések, a termékfejlesztés, valamint a bőrgyógyászokkal és gyógyszerészekkel való szoros együttműködés területén - ez motivál mindannyiunkat.

Karin Hannig, Global Head of Dermo Cosmetics.

Márkaértékeink

A bőrápolás úttörői

Holisztikus dermokozmetikai megközelítéssel védjük bőrét, hogy megőrizzük annak egészségét és ragyogását.

Bőrgyógyászok ajánlásával

Világszerte vezető bőrgyógyászokkal és gyógyszerész partnerekkel dolgozunk együtt innovatív és hatékony bőrápolási termékek kifejlesztésén, amelyek megbízhatóak és bátran ajánlhatják bárkinek.

Elkötelezve az innováció mellett

Több mint 100 éve már, hogy elköteleztük magunkat a kutatás és innováció mellett. Hiszünk abban, hogy olyan hatóanyagokat és nyugtató formulákat hozunk létre, amelyek nagy toleranciával rendelkeznek, és segítenek abban, hogy minden nap jobban élhesse életét.